Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Glosniki do Epici

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chcialbym zmienic glosniki w mojej Epci. Czy ktos moze z Was polecic cos ciekawego?

Pozdr

Arek Epica LMV W-wa

Napisano

A po co ?

Seryjne grają lepiej niż mógłbyś cokolwiek innego wsadzić.

Jeżeli chcesz poprawić dźwięk to szykuj się na rozbudowę o wzmacniacz i jakiś subwoofer.

Samą wymianą głośników tylko pogorszysz.

Napisano

> A po co ?

> Seryjne grają lepiej niż mógłbyś cokolwiek innego wsadzić.

> Jeżeli chcesz poprawić dźwięk to szykuj się na rozbudowę o wzmacniacz i jakiś subwoofer.

> Samą wymianą głośników tylko pogorszysz.

Niekoniecznie. nie wiem jak w Epice, ale w Lacetti głośniki są raczej mocno zwyczajne zlosnik.gif

Napisano

> Samą wymianą głośników tylko pogorszysz.

Wszystko zależy od mocy wzmacniacza w radioodbiorniku i tego jakie głośniki zostaną podpięte ok.gif Jeśli będą to przetworniki dopasowane do mocy i klasy sprzętu to nic nie powinno się pogorszyć.

Napisano

> Niekoniecznie. nie wiem jak w Epice, ale w Lacetti głośniki są raczej mocno zwyczajne

W Epice są super ok.gif

Napisano

> Niekoniecznie. nie wiem jak w Epice, ale w Lacetti głośniki są raczej mocno zwyczajne

Mi tam sie wydaje ze Lacetti gra tak samo dobrze, jesli nawet nie lepiej.

Napisano

> głośniki??

Tak, głośniki. Jak i całe audio - przynajmniej wersja z 8 głośnikami jak jest w LT i LMV.

Napisano

> Tak, głośniki. Jak i całe audio - przynajmniej wersja z 8 głośnikami jak jest w LT i LMV.

o rany, nie wiedziałem że tutaj aż tylu głuchych ludzi siedzi zlosnik.gif

audio jest przyzwoite, ale nic ponad to. do słuchania audycji radiowych wystarczy zlosnik.gif

Napisano

> o rany, nie wiedziałem że tutaj aż tylu głuchych ludzi siedzi

> audio jest przyzwoite, ale nic ponad to. do słuchania audycji radiowych wystarczy

Nie słyszałem audio w wersji sprzed liftu - może to ?

A słuchałem fabrycznego nagłośnienia w wielu autach... Nawet zestaw JBL w Peugeocie gra gorzej.

Napisano

> o rany, nie wiedziałem że tutaj aż tylu głuchych ludzi siedzi

> audio jest przyzwoite, ale nic ponad to. do słuchania audycji radiowych wystarczy

Miałem Outlandera z systemem Rockford Fosgate i Epica przebija ok.gif

Napisano

Powierdzam - mam wersje LT 8xgłośniki + cała reszta.... Grają ZAJE!@#E dla mnie Bomba. Jak ktoś lubi włączcie kawałek -123min , September, uuuuu aż ciarki mnie przechodzą jak jestem za kierownikiem smile.gif

Napisano

Pamiętajcie, że to co jednego będzie "zajebiste" dla innego będzie co najwyżej średnie lub beznadziejne ok.gif Jeden lubi wyostrzoną górę a ktoś inny głęboki bas ok.gif Pojęcie "dźwięk wysokiej jakości" jest bardzo subiektywne ok.gif Człowiek słyszy dźwięki w zakresie częstotliwości 16-20000Hz ok.gif Oczywiście z wiekiem te częstotliwości ulegają zmianie ok.gif Dodam, że nieobce są przypadki w, których ludzie słyszą częstotliwości wyższe niż 20kHz ok.gif

Napisano

> Miałem Outlandera z systemem Rockford Fosgate i Epica przebija

miałem C-Crossera z takim samym systemem i był do dupy, ale to nie świadczy o jakości audio w Epice zlosnik.gif

Napisano

> Pamiętajcie, że to co jednego będzie "zajebiste" dla innego będzie co najwyżej średnie lub

> beznadziejne Jeden lubi wyostrzoną górę a ktoś inny głęboki bas Pojęcie "dźwięk wysokiej

> jakości" jest bardzo subiektywne

Masz rację. Ale sposób na ocenę sprzętu audio (subiektywny oczywiscie) jest banalnie prosty. Pewnie każdy ma kilka CD które zna na pamięć. Jeśli po wrzuceniu takiej płyty do odtwarzacza twój ulubiony kawałek który znasz jak własną kieszeń brzmi bardziej ubogo (tzn brakuje pewnych dźwięków, subtelności itp) to znaczy, że audio najlepsze nie jest.

Oczywiście piszę tu o oryginalnych płytach, a nie zrzutach z mp3.

Ja akurat mam trochę "hopla" na punkcie muzyki, więc Epicą jestem pod tym względem zawiedziony. W piosenkach w których każdą nutę znam na pamięć po prostu brakuje momentami pewnych dźwięków i tyle. Nic się na to nie poradzi, bo trzebaby całe audio budowac od nowa.

Napisano

> Nie słyszałem audio w wersji sprzed liftu - może to ?

> A słuchałem fabrycznego nagłośnienia w wielu autach... Nawet zestaw JBL w Peugeocie gra gorzej.

zestawy JBL z reguły grają kiepsko. W Citroenie C4 JBL grał o klasę gorzej niż seryjny Blaupunkt. Dlatego do marki bym się nie przywiązywał - to nie jest żaden wyznacznik.

Na pocieszenie dodam, że Epica gra np zdecydowanie lepiej niż system BOSE w Alfie 159.

Napisano

> miałem C-Crossera z takim samym systemem i był do dupy, ale to nie świadczy o jakości audio w Epice

Zależy czego oczekujesz i w jakiej cenie. W Outku płacisz kupę siana i dostajesz kupę grinser006.gif

Napisano

> Zależy czego oczekujesz i w jakiej cenie. W Outku płacisz kupę siana i dostajesz kupę

ja nie wiem, mnie firma uszczęśliwiła zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No swietnie, ale moze jakies konkrety co do nowych glosnikow w Epci:)

Co warto kupic , jakiej firmy?

Arek Epica LMV

Napisano

> No swietnie, ale moze jakies konkrety co do nowych glosnikow w Epci:)

> Co warto kupic , jakiej firmy?

> Arek Epica LMV

Wszystko zależy od ilości gotówki na ten cel ok.gif

Osobiście polecam firmy: GMS, Phonocar, MDS, Sinus Live, Hertz, Helix.... hmm.gif

Napisano

> No swietnie, ale moze jakies konkrety co do nowych glosnikow w Epci:)

> Co warto kupic , jakiej firmy?

> Arek Epica LMV

a to jest dobre pytanie grinser006.gif

mam fabrycznie nowe 16cm nieistniejącej już firmy Audax, która robiła rewelacyjny sprzęt. Jak znajdę chwile żeby rozebrać boczki to dam znać jakie są efekty.

Przy okazji - ktoś ma manual, najlepiej z obrazkami, jak rozebrać przednie boczki?

Napisano

> ślepy jestem, ale widze tylko do Lacetti..........

Mea culpa, mea maxima culpa blagam.gifblagam.gifblagam.gif Jakoś podświadomie przyjąłem, że chodzi o Lacetti facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Witam,

> Chcialbym zmienic glosniki w mojej Epci. Czy ktos moze z Was polecic cos ciekawego?

> Pozdr

> Arek Epica LMV W-wa

jezeli bez dodatkowego wzmacniacza pod oryginalne radio

to polecam Rainbow CSX 265 - mialem w lacetti bez wzmacniacza i graja naprawde super

jak ktos pierwszy raz slyszal jak to gra to bylo pytanie o suba ...

Napisano
  • Autor

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc w wyborze glosnikow do Epci. Jak kupie i zainstaluje to sie pochwale:)

Arek Epica LMV

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zostawienie fabrycznego radia, fabrycznego nagłośnienia i dołożenie subwoofera i wzmacniacza.

Problem - prąd i sygnał.

Jakieś sugestie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.