Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakier - od czego takie zniszczenia?

Featured Replies

Napisano

hmm.gif - Co to jest?hmm.gif????

Moge sie mylic, ale mulher.gif kiedys wziela auto na myjnie i polerowanie. Od pewnego czasu zeczelo sie pojawiac[...]lizak.gif,

vimg7105.jpg

najpierw jedna - teraz dochodzimy do 3hmm.gif

ximg7107.jpg

IMVHO zamiast uzyc wosku uzyli pasty i zezarla farbehmm.gif????niewiem.gif.

Myle sie czy jakniewiem.gif????

Napisano

Lakier odstał od bazy, czy tylko się przebarwił?

Napisano
  • Autor

> Lakier odstał od bazy, czy tylko się przebarwił?

Odstalhmm.gif? Nie nie odlazi, normalny "dotyk"270747800-sex.gif jest taki sam jak reszta. A reszta wyglada jak na ikonka_photo2.gif - czyli jakby ktos cos wylalhmm.gif.

Pierwsze "objawy" wyszly jak bylo ponad 40C, a teraz z jednego zrobily sie juz 3hmm.gif.

Napisano

Czyli po prostu z bezbarwnego miejscami zrobił się mleczny, choć od metaliku nie odstał?

Napisano

to nam jeszcze napisz czy to mycie i polerka bylo mechaniczne czy reczne ?

Napisano
  • Autor

> to nam jeszcze napisz czy to mycie i polerka bylo mechaniczne czy reczne ?

za cholere nie mam pojeciahmm.gif - mulher.gif nie pamieta, ale to jedno z tych miejsc gdzie dostajesz kawe i sniadaniezlosnik.gif, wiec na 80% byla recznahmm.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli po prostu z bezbarwnego miejscami zrobił się mleczny, choć od metaliku nie odstał?

Dokladnieok.gif

Napisano

Skoro tak, to przy wyższych temperaturach (latem) przebarwienia powinny zniknąć. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Skoro tak, to przy wyższych temperaturach (latem) przebarwienia powinny zniknąć.

hmm.gif One pojawily sie jak bylo ok 40C, te pierwsze, teraz leje, piorun wali w auto sasiada (widocznie pogoda nawet mowi, ze Herr Pasnik to zlohahaha.gifwink.gif), a one dalej sa.

Powaznie, amplituda temperatury - od 45C do 18C, i coraz wiecej sie ich pojawia, wiec IMVHOhmm.gifm raczej nie zniknacrazy.gif

Napisano

Od myjni to raczej nie powstalo. Chyba, ze uzyli jakiegos agresywnego srodka do czyszczenia ale co tam mogli czyscic.

Napisano
  • Autor

> Od myjni to raczej nie powstalo. Chyba, ze uzyli jakiegos agresywnego srodka do czyszczenia ale co

> tam mogli czyscic.

hmm.gif Ta strona byla malowana, ale to bylo zaraz po tym jak wyjechal z salonu - czyli juz prawie 3 late temuhmm.gif. Wyskoczylo by po 3 latachniewiem.gif?

Napisano

A moze to wada lakiernicza, ktora stala sie widoczna podczas wysokich temperatur.

Spotkalem sie z takimi plamami jak za wszesnie zostal nalozony lakier bezbarwny i takze to bylo na srebrnym kolorze.

Napisano

> Od myjni to raczej nie powstalo. Chyba, ze uzyli jakiegos agresywnego srodka do czyszczenia ale co

> tam mogli czyscic.

np. smołę mogli czyścić crazy.gif

Napisano

> A moze to wada lakiernicza, ktora stala sie widoczna podczas wysokich temperatur.

> Spotkalem sie z takimi plamami jak za wszesnie zostal nalozony lakier bezbarwny i takze to bylo na

> srebrnym kolorze.

tak, ale nie po 3 latach od naprawy wink.gif

Napisano

> Ja spotkalem sie po niecalym roku

ja nie tykam lakieru, który jest "młodszy" niż 4 tygodnie, b czasem lubi "płynąć" pod wpływem różnych preparatów crazy.gif

Napisano

> - Co to jest?????

> Moge sie mylic, ale kiedys wziela auto na myjnie i polerowanie. Od pewnego czasu zeczelo sie

> pojawiac[...],

> najpierw jedna - teraz dochodzimy do 3

> IMVHO zamiast uzyc wosku uzyli pasty i zezarla farbe????.

> Myle sie czy jak????

jaka jest faktura tych plam ?

pierwsze foto wygląda jakby jakis środek mocno zrący zadziałał, a druga wygląda jakby to było mechaniczne uszkodzenie/obtarcie.

Napisano

> ja nie tykam lakieru, który jest "młodszy" niż 4 tygodnie, b czasem lubi "płynąć" pod wpływem

> różnych preparatów

Czasem nawet strach umyc samochod, szczegolnie taki pomalowany nowym ekologicznym lakierem oslabiony.gif

Napisano

> One pojawily sie jak bylo ok 40C, te pierwsze, teraz leje, piorun wali w auto sasiada (widocznie

> pogoda nawet mowi, ze Herr Pasnik to zlo), a one dalej sa.

> Powaznie, amplituda temperatury - od 45C do 18C, i coraz wiecej sie ich pojawia, wiec IMVHOm raczej

> nie znikna

W takim razie wygląda na to, że lakier jednak odstał od bazy i jeśli drapniesz w miejscu zmatowienia się lakieru, prawdopodobnie odpadnie cały płat no.gif

Napisano

> Czasem nawet strach umyc samochod, szczegolnie taki pomalowany nowym ekologicznym lakierem

zgadza się, szczególnie ciemne kolory crazy.gif

ale i na to jest rada wink.gif

Napisano
  • Autor

> jaka jest faktura tych plam ?

> pierwsze foto wygląda jakby jakis środek mocno zrący zadziałał, a druga wygląda jakby to było

> mechaniczne uszkodzenie/obtarcie.

[...]Wszystkie sa identyczne w dotyku, jakie, jutro sprawdzelizak.gif[...]

Napisano

> zgadza się, szczególnie ciemne kolory

> ale i na to jest rada

Jaka ? Bo u mnie na Accordzie po renowacji lakieru rysy pojawiają się w tempie zastraszającym. Powłoka kwarcowa też na niewiele się zdaje.

Napisano

> Jaka ? Bo u mnie na Accordzie po renowacji lakieru rysy pojawiają się w tempie zastraszającym.

> Powłoka kwarcowa też na niewiele się zdaje.

Nie wiem czy słyszałes opinię detailingową o lakierach Hondy oslabiony.gif

Napisano

> Nie wiem czy słyszałes opinię detailingową o lakierach Hondy

"miętkie i cienko kładzione" facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Nie wiem czy słyszałes opinię detailingową o lakierach Hondy

Słyszałem. Trochę chore, że w aucie które kosztowało grubo ponad 100k lakier prezentuje taki poziom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.