Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak odstraszyć koty w garażu???

Featured Replies

Napisano

Hej

Nie mogę sobie poradzić, stanowisko obok koty robią kupy u sąsiada, u mnie cały czas przesiadują na aucie. Rysują mi maskę..dach...klapę.. Jest jakaś rada? Środek..nie wiem...psa tam dać, żeby oznaczył teren...czy po prostu mam zakładać jak dziadzia pokrowiec na auto...wolałbym już te kupy...

Pzdr

Napisano

Najprostsze rozwiązanie to zainstalować w takim garażu psa na pewien czas, najlepiej, żeby pies był zwinny, szybki i miał słabe nerwy. smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Hej

> Nie mogę sobie poradzić, stanowisko obok koty robią kupy u sąsiada, u mnie cały czas przesiadują na

> aucie. Rysują mi maskę..dach...klapę.. Jest jakaś rada? Środek..nie wiem...psa tam dać, żeby

> oznaczył teren...czy po prostu mam zakładać jak dziadzia pokrowiec na auto...wolałbym już te

> kupy...

> Pzdr

Można założyć, że koty nie będą przepadały za niektórymi zapachami - np. perfum. Możesz kupić jakiś "wykwintny" zapach w Biedronce i psikać nim na auto - jest szansa, że to je zniechęci do przesiadywania. Może wylanie buteleczki na stanowisku sąsiada też uczyni je nieprzydatnym dla kotów... Ja bym w każdym razie spróbował. zlosnik.gif

Napisano

> Najprostsze rozwiązanie to zainstalować w takim garażu psa na pewien czas, najlepiej, żeby pies był

> zwinny, szybki i miał słabe nerwy.

Duża łapka na szczury z jakimś kocim smakołykiem pewnie też da radę, może nawet skuteczniej. Swoją drogą jak to jest garaż, to nie lepiej go jakoś "uszczelnić"? Przecież kot to nie jest małe zwierze zlosnik.gif

Napisano

odstraszacz psow i kotow. Cena ok 100 zł

Z czujka ruchu, wydaje z siebie niemile dzwieki dla zwierzakow. Zasilanie albo sieciowe albo bateryjne.

Gdzie? net, allegro. Do wyboru do koloru ok.gif

Napisano
  • Autor

> Duża łapka na szczury z jakimś kocim smakołykiem pewnie też da radę, może nawet skuteczniej. Swoją

> drogą jak to jest garaż, to nie lepiej go jakoś "uszczelnić"? Przecież kot to nie jest małe

> zwierze

Zapomnialem dopisac, ze to miejsce garazowe pod budynkiem ogolno dostepne. Koty osiedlowe sa pozyteczne i nawet sterylizowane...ale akurat uparly sie na moje auto smile.gif

Numer z czujka o tyle ryzykowny bo ktos moze ja sobie pozyczyc smile.gif

Czasami jak cos robie w garazu to ide z psem, mimo jego przesiadywania to nic nie daje frown.gif Moze on je wrecz zaprasza..nie wiem..

Napisano

> Hej

> Nie mogę sobie poradzić, stanowisko obok koty robią kupy u sąsiada, u mnie cały czas przesiadują na

> aucie. Rysują mi maskę..dach...klapę.. Jest jakaś rada? Środek..nie wiem...psa tam dać, żeby

> oznaczył teren...czy po prostu mam zakładać jak dziadzia pokrowiec na auto...wolałbym już te

> kupy...

> Pzdr

Cześć

nie wiem na ile starczy Ci zapału i determinacji ale koty nie ciepią zapachu cytryny

W grę wchodzą wszelkie zapachy które zawierają nutę zapachową cytryny

U mnie odstraszam kota własnego, sąsiadow i okoliczne zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cześć

> nie wiem na ile starczy Ci zapału i determinacji ale koty nie ciepią zapachu cytryny

> W grę wchodzą wszelkie zapachy które zawierają nutę zapachową cytryny

> U mnie odstraszam kota własnego, sąsiadow i okoliczne

Ok dzieki spróbuje, najtańszy sposób smile.gif

Napisano

> koty lubią zapach waleriany, może jakies miejsce im tym zlać w którym nikomu nie będą przeszkadzać?

tak ... auto somsiada grinser006.gif

Napisano

> Ok dzieki spróbuje, najtańszy sposób

ja od czasu do czasu poświęcam kilka cytryn

w szczególności skórką która jest niezwykle intensywna w zapachu ...

generalnie możesz nawet wylać coś co będzie waliło cytryna wink.gif

Napisano

> tak ... auto somsiada

Albo sąsiadki która lubi kotki smile.gif

Napisano

Jako posiadacz 2 kotów ostrożnie bym podchodził do "renomowanych" specyfików chemicznych ze względu na ich znikomą skuteczność. zlosnik.gif

Bardziej już wierzę w cytrynę i ogólnie cytrusy i ich skórki.

Ze 2 specyfiki testowaliśmy na różnych materiałach (w założeniu koty miały czegoś nie drapać/nie wylegiwać się na tym) i w porywach uzyskaliśmy pytające spojrzenie kota "co tu tak ciekawie pachnie, chyba poleżę sobie tu dłużej sprawdzić co to jest".

Poza tym co kot to inna reakcja na zapachy, w tym kocimiętkę, walerianę itp, itd.

A karoseria się pewno fajnie nagrzewa i grzeje sierściuchy stąd ich inwazja oslabiony.gif

Napisano

> koty lubią zapach waleriany, może jakies miejsce im tym zlać w którym nikomu nie będą przeszkadzać?

taaaak... koty pójdą się nawąchać, potem nawalone wróca grzać dupy na karoserię... biglaugh.gif

mojemu kotu, nie przeszkadzały, żadne zapachy, ani cytrusowe, ani kosmetyczne biglaugh.gif

powiem, że niektóre zapachy BOSSA to jej (kocica) nawet pasowały, kładła się namiętnie na moich koszulkach, a później waliła moją woda toaletową biglaugh.gif

Od włażenia w określone miejsca w mieszkaniu oduczałem...

...rzucając w nią papciem cfaniaczek.gif (bezboleśnie oczywiście), strasznie nielubiła spadającego obok niej laczka z głośnym "SPADAJ STĄD", powiem że dość szybko łapała o co chodzi. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.