Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsu SpaceStar

Featured Replies

Napisano

Macie jakies opinie na temat Mitsu SpaceStar?

Warto to kupic? Za jakies 20tysi byloby auto z konca produkcji (jakis 2005rok).

Fura ma byc dla rodziny 2+2 (dzieci 3 lata i 1 rok).

Za wszelakie uwagi dziekuje.

Napisano

Ceny części kosmiczne, niektóre dostępne tylko i wyłącznie w oryginale.

Np. czujnik położenia wałka rozrządu. 600pln. Zamienników brak.

Napisano

> Macie jakies opinie na temat Mitsu SpaceStar?

> Warto to kupic? Za jakies 20tysi byloby auto z konca produkcji (jakis 2005rok).

> Fura ma byc dla rodziny 2+2 (dzieci 3 lata i 1 rok).

> Za wszelakie uwagi dziekuje.

hehe.gif Omijaj to z daleka szwagier ma i ostatnio jak jechał z żoną i dzieckiem to kierownica mu się oderwała yikes.gif TZ.spadła mu na kolana rotfl.gif,farta miał że nie jechał szybko i nie było zakrętów zlosnik.gif

A częstą usterką w tych autach jest bieg wsteczny już z 4 razy naprawiał w przeciągu 2 lat

PS.mały bagażnik jak na rozmiar auta

Napisano

> Omijaj to z daleka szwagier ma i ostatnio jak jechał z żoną i dzieckiem to kierownica mu się

> oderwała TZ.spadła mu na kolana ,

Z powodu? icon_rolleyes.gif

Napisano

> oderwała TZ.spadła mu na kolana ,farta miał że nie jechał szybko i nie było zakrętów

> A częstą usterką w tych autach jest bieg wsteczny już z 4 razy naprawiał w przeciągu 2 lat

Sorry ale ja w to nie wierze.

Daje wiarę w twoje słowa, ale powodem urwania kierownicy nie była konstrukcja samochodu, czy jakaś awaria - równie dobrze mogła się urwać ta kierownica w najepszym samochodzie świata czy Wigry 3

Napisano

> Z powodu?

Po prostu mocowanie całej kolumny kierowniczej jest na 2 śrubach yikes.gifrotfl.gif i opadła cała kolumna kierownicza na kolana hehe.gif wraz z mocowaniem

Napisano

> Z powodu?

Forfiter szwagrowi odgryzł, nie inaczej hehe.gif Nie wierzę w to, że w sprawnym (nie składanym z trzech) samochodzie ot tak sobie urywa się kierownica. A Space Star to akurat bardzo solidne autko, typowy japończyk, technicznie nie do zajeżdżenia.

Napisano

> Po prostu mocowanie całej kolumny kierowniczej jest na 2 śrubach i opadła cała kolumna

> kierownicza na kolana wraz z mocowaniem

To kierownica czy kolumna ? Klepiesz bzdury jak stara przekupa...

Napisano

> To kierownica czy kolumna ? Klepiesz bzdury jak stara przekupa...

ok.gif Ja wiem swoje i widziałem to jak auto stało na poboczu waytogo.gif

lecz jeśli wiesz lepiej to twoja racja zlosnik.gif

Napisano

> Po prostu mocowanie całej kolumny kierowniczej jest na 2 śrubach i opadła cała kolumna

> kierownicza na kolana wraz z mocowaniem

OK, ale co - te śruby się same odkręciły czy puściły? blush.gif

Napisano

> OK, ale co - te śruby się same odkręciły czy puściły?

niewiem.gif nie było ich po prostu wyparowały icon_eek.gif ,prawdopodobnie się same wykręciły,a co do auta to szwagier odkupił od pierwszego właściciela(kobieta) sąsiadka piętro wyżej mieszkająca , auto miało dzwonka lekkiego w tył tylko ,

Ten incydent z kierownicą stał się przy przebiegu ok190tyś

Napisano

> A częstą usterką w tych autach jest bieg wsteczny już z 4 razy naprawiał w przeciągu 2 lat

tzn.czesta w tych autach czy czesta w tym konkretnym modelu?

> PS.mały bagażnik jak na rozmiar auta

auto ma 4 m dlugosci-nie ma szans na bagaznik z octavii.

kilka lat temu interesowalem sie tym autem i ludzie z forum mitsubishi chwalili to auto mowiac ze w tej cenie raczej nie ma konkurencji ok.gif

Napisano

> tzn.czesta w tych autach czy czesta w tym konkretnym modelu?

> auto ma 4 m dlugosci-nie ma szans na bagaznik z octavii.

> kilka lat temu interesowalem sie tym autem i ludzie z forum mitsubishi chwalili to auto mowiac ze

> w tej cenie raczej nie ma konkurencji

hmm.gif Nie powiem że to auto to złom ok.gif lecz niema też nic takiego nad zwyczajnego ok.gif, a co do konkurencji to zapewne ma i to sporo ,wiadomo każdy chwali swoje waytogo.gif

PS.a usterka z wstecznym biegiem to typowa usterka tych aut nie danego egzemplarza ok.gif

Napisano

> Ja wiem swoje i widziałem to jak auto stało na poboczu

> lecz jeśli wiesz lepiej to twoja racja

Wiem z wlasnego doswiadczenia bo mi poluzowala sie blokada kolumny w sx4 dlatego przestan klepac bzdury o urwanej kierownicy bo nic takiego sie nie stalo tylko opadla mu kolumna ale dla przekupki to 'urwana kierownica'...

Napisano

> Wiem z wlasnego doswiadczenia bo mi poluzowala sie blokada kolumny w sx4 dlatego przestan klepac

> bzdury o urwanej kierownicy bo nic takiego sie nie stalo tylko opadla mu kolumna ale dla

> przekupki to 'urwana kierownica'...

hehe.gif Rzeczywiście nic takiego rotfl.gif30.GIF

Napisano

> Rzeczywiście nic takiego

EOT z mojej strony. Kup sobie rekawiczki bez palca i sakiewke na pasek waytogo.gif

Napisano

Miałem w rodzinie nówkę z salonu i przez 6 lat eksploatacji (ok 100tys) oprócz materiałów eksploatacyjnych awarii uległa jedynie sonda lambda. Silnik 1,6 oryginalny japończyk toltalnie bezproblemowy i nadający się do gazu. Bardzo dobrze wspominamy to auto. Fakt, że w skrzyni trzeba co jakiś czas wymieniać tulejki plastikowe (40zł) aby skrzynia poprawnie działała.Skrzynia niestety już francuska.

Napisano

> Miałem w rodzinie nówkę z salonu i przez 6 lat eksploatacji (ok 100tys) oprócz materiałów

> eksploatacyjnych awarii uległa jedynie sonda lambda. Silnik 1,6 oryginalny japończyk toltalnie

> bezproblemowy i nadający się do gazu. Bardzo dobrze wspominamy to auto. Fakt, że w skrzyni

> trzeba co jakiś czas wymieniać tulejki plastikowe (40zł) aby skrzynia poprawnie

> działała.Skrzynia niestety już francuska.

No ale kierownica sie URYWA !!! Inna sprawa to ,zeby omijac silniki GDI.

Napisano

> No ale kierownica sie URYWA !!! Inna sprawa to ,zeby omijac silniki GDI.

Z GDI zgadza się. Ja najbardziej polecam 1,6 - 100 koni daje radę, spalanie na poziomie 8l.

Silnik 1.3 jest też spoko, ale podobno pali tyle samo co 1,6 a mocy mniej.

Natomiast silniki diesla są francuskie i jednym pasują innym nie.

Napisano

> No ale kierownica sie URYWA !!! Inna sprawa to ,zeby omijac silniki GDI.

Z tymi silnikami nie jest tak źle, po prostu zmorą są te same bolączki, co we wszystkich silnikach z bezpośrednim wtryskiem. Wtedy to oznaczało większą awaryjność w porównaniu do innych N/A, ale w dobie TSI to pikuś wink.gif

Napisano

> Z tymi silnikami nie jest tak źle, po prostu zmorą są te same bolączki, co we wszystkich silnikach

> z bezpośrednim wtryskiem. Wtedy to oznaczało większą awaryjność w porównaniu do innych N/A,

> ale w dobie TSI to pikuś

Wiesz nie lubi to 95, robia sie nagary i do tego brak lpg imho przekresla te silniki na starcie , szczegolnie w wiekowych uzywkach no i vs 1.6 ,ktore mitsu sprzedawalo z gazem.

p.s. temat tsi przemilcze bo wywolam jeszcze vagowych dzihadowcoff z norki cool.gif

Napisano

> Wiesz nie lubi to 95, robia sie nagary i do tego brak lpg imho przekresla te silniki na starcie ,

> szczegolnie w wiekowych uzywkach no i vs 1.6 ,ktore mitsu sprzedawalo z gazem.

Oczywiście, po prostu problemy z GDI to mały pikuś w porównaniu do problemów np. z TSI, ale mimo to i tak trzeba je omijać, 1.6 jest po prostu lepsze ok.gif

Napisano

>Ja najbardziej polecam 1,6 - 100 koni daje radę, spalanie na poziomie 8l.

> Silnik 1.3 jest też spoko, ale podobno pali tyle samo co 1,6 a mocy mniej.

Dokładnie tak jest. Miałem Colta z tym silnikiem 1.6 i palił praktycznie tyle samo co kolegi 1.3. A silniki bezawaryjne. Mój miał 215 tys. km przebiegu jak sprzedawałem samochód i kompletnie nic się w nim nie działo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.