Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy możecie zerknąć na zdjęcie licznika tej alfy?

Featured Replies

Napisano

Cześć 20.GIF

Szukam, szukam i szukam ciekawej alfy dla żony hehe.gif

Jest crosswagon z tego ogłoszenia.

Sprzedawca deklaruje pewien przebieg, ale na zdjęciu mam wrażenie jest coś jak 240kkm...

Zanim do niego zadzwonię i będę prosił o weryfikację vin, chcę abyście sami zerknęli na to zdjęcie. Czy to jest przebieg?

z góry dzięki 20.GIF

Napisano

> Cześć

> Szukam, szukam i szukam ciekawej alfy dla żony

> Jest crosswagon z tego ogłoszenia.

> Sprzedawca deklaruje pewien przebieg, ale na zdjęciu mam wrażenie jest coś jak 240kkm...

> Zanim do niego zadzwonię i będę prosił o weryfikację vin, chcę abyście sami zerknęli na to zdjęcie.

> Czy to jest przebieg?

> z góry dzięki

Ja tam widzę 242 coś tam.

X1 - 156 M.Y.2002 BZ/DS (2001-2005)

116.086.3.0 - CROSSWAGON 4X4 1.9 JTD 16V E3 150CV 110KW HIGH-MY.2004

Engine: 4404730 Vehicle: 00655365 Prod. date: 25/5/2005

Z ePera wychodzi piąty miesiąc.

Napisano
  • Autor

> Ja tam widzę 242 coś tam.

> Prod. date: 25/5/2005

> Z ePera wychodzi piąty miesiąc.

242, 247 coś w ten deseń.

Ja z 156 miałem marginalny kontakt więc wolę podpytać i zweryfikować swoje podejrzenia co do cyferek.

Swoją drogą niezła wtopa kolesia hehe.gif

Napisano

IMO też coś koło 24x tyś waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

MSV:

116.086.3 Crosswagon Q4 1.9 JTD 16V M-JET DISTINCTIVE

Nr.nadwozia: 01384661 Nr rej.:

VIN: Nr silnika: 4404730 Przebieg km: 55465

Data początku okresu gwarancji: 2005-08-19 Ograniczenia gwarancji:

Kod koloru zewnętrznego: 740 Opis koloru: MARRONE CASTLEROCK GRUEN MET.

Sprzedawca: 0120332 - AH ERHARD KOLLINGER Rynek: 3110 Deutschland

Właściciel: MOESSNER HUBERT

ten przebieg w historii jest równo po roku eksploatacji smile.gif czyli ok 60 rocznie

Napisano

> MSV:

> 116.086.3 Crosswagon Q4 1.9 JTD 16V M-JET DISTINCTIVE

> Nr.nadwozia: 01384661 Nr rej.:

> VIN: Nr silnika: 4404730 Przebieg km: 55465

> Data początku okresu gwarancji: 2005-08-19 Ograniczenia gwarancji:

> Kod koloru zewnętrznego: 740 Opis koloru: MARRONE CASTLEROCK GRUEN MET.

> Sprzedawca: 0120332 - AH ERHARD KOLLINGER Rynek: 3110 Deutschland

> Właściciel: MOESSNER HUBERT

>

> ten przebieg w historii jest równo po roku eksploatacji czyli ok 60 rocznie

Niemożliwe, przecież Niemcy tyle nie jeżdżą samochodami. To pewnie chodziło o 6000 km rocznie. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Data początku okresu gwarancji: 2005-08-19

Stąd kolesiowi wyszło 8 miesiąc 2005, wtedy ją dopuścili do ruchu.

> ten przebieg w historii jest równo po roku eksploatacji czyli ok 60 rocznie

60x6,5=390 grinser006.gif

czyli te 242kkm może być przeturaszone zlosnik.gifgrinser006.gifrotfl.gif

a nastepnie spolszczone na 179kkm rotfl.gifrotfl.gif

Dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

> Niemożliwe, przecież Niemcy tyle nie jeżdżą samochodami. To pewnie chodziło o 6000 km rocznie.

podałem przebieg po roku smile.gif w tys km

Napisano

> Stąd kolesiowi wyszło 8 miesiąc 2005, wtedy ją dopuścili do ruchu.

>

> 60x6,5=390

> czyli te 242kkm może być przeturaszone

> a nastepnie spolszczone na 179kkm

> Dzięki za pomoc

słuszne wnioski , nie ma za co smile.gif

Napisano

Po napisaniu maila do sprzedającego otrzymałem 2 odpowiedzi

1.NO I ?? W AUKCJI BYLO WCZESNIEJ NORMALNIE PODANE ALE ZE POLSKA JEST SPECYFICZNYM KRAJEM I LUDZIE LUBIĄ MIEĆ KOMFORT PSYCHICZNY TO IM TO GWARANTUJE, NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PRZEBIEG JEST ORYGINALNY!!

oraz

2.POZA TYM PANIE DETEKTYWIE AUTO MA ZMIENJSZONE O ROWNE 60 TYS ! NIGDZIE TEGO NIE UKRYWAM DLATEGO TEZ PODAJE NUMER VIN. NA ZDJECIU WIDAC JAKI BYŁ ORYGINALNY PRZEBIEG! ALE DLA ZASPOKOJENIA BURACTWA KUPUJĄCEGO SAMOCHODY UŻYWANE MUSIAŁEM ZMIEJSZYĆ PRZEBIEG DLA POPRAWINIA KOMFORTU PSYCHICZNEGO PONIEWAŻ AUTA W NIEMCZECH OD KUPNA STOJĄ W GARAŻU I CZEKAJĄ AŻ POLACZKI PO NIE PRZYJADĄ. Z RESZTA NIE WIEM PO CO PAN DO MNIE PISAŁ SKORO PAN NIE CHCE KUPIĆ TEGO AUTA. A MOŻE NIE STAĆ PANA NA TELEFON ???

Napisano

> Po napisaniu maila do sprzedającego otrzymałem 2 odpowiedzi

> 1.NO I ?? W AUKCJI BYLO WCZESNIEJ NORMALNIE PODANE ALE ZE POLSKA JEST SPECYFICZNYM KRAJEM I LUDZIE

> LUBIĄ MIEĆ KOMFORT PSYCHICZNY TO IM TO GWARANTUJE, NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PRZEBIEG JEST

> ORYGINALNY!!

> oraz

> 2.POZA TYM PANIE DETEKTYWIE AUTO MA ZMIENJSZONE O ROWNE 60 TYS ! NIGDZIE TEGO NIE UKRYWAM DLATEGO

> TEZ PODAJE NUMER VIN. NA ZDJECIU WIDAC JAKI BYŁ ORYGINALNY PRZEBIEG! ALE DLA ZASPOKOJENIA

> BURACTWA KUPUJĄCEGO SAMOCHODY UŻYWANE MUSIAŁEM ZMIEJSZYĆ PRZEBIEG DLA POPRAWINIA KOMFORTU

> PSYCHICZNEGO PONIEWAŻ AUTA W NIEMCZECH OD KUPNA STOJĄ W GARAŻU I CZEKAJĄ AŻ POLACZKI PO NIE

> PRZYJADĄ. Z RESZTA NIE WIEM PO CO PAN DO MNIE PISAŁ SKORO PAN NIE CHCE KUPIĆ TEGO AUTA. A MOŻE

> NIE STAĆ PANA NA TELEFON ???

rotfl.gif Koleś szczery aż do bólu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Po napisaniu maila do sprzedającego otrzymałem 2 odpowiedzi

> 1.NO I ?? W AUKCJI BYLO WCZESNIEJ NORMALNIE PODANE ALE ZE POLSKA JEST SPECYFICZNYM KRAJEM I LUDZIE

> LUBIĄ MIEĆ KOMFORT PSYCHICZNY TO IM TO GWARANTUJE, NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PRZEBIEG JEST

> ORYGINALNY!!

> oraz

> 2.POZA TYM PANIE DETEKTYWIE AUTO MA ZMIENJSZONE O ROWNE 60 TYS ! NIGDZIE TEGO NIE UKRYWAM DLATEGO

> TEZ PODAJE NUMER VIN. NA ZDJECIU WIDAC JAKI BYŁ ORYGINALNY PRZEBIEG! ALE DLA ZASPOKOJENIA

> BURACTWA KUPUJĄCEGO SAMOCHODY UŻYWANE MUSIAŁEM ZMIEJSZYĆ PRZEBIEG DLA POPRAWINIA KOMFORTU

> PSYCHICZNEGO PONIEWAŻ AUTA W NIEMCZECH OD KUPNA STOJĄ W GARAŻU I CZEKAJĄ AŻ POLACZKI PO NIE

> PRZYJADĄ. Z RESZTA NIE WIEM PO CO PAN DO MNIE PISAŁ SKORO PAN NIE CHCE KUPIĆ TEGO AUTA. A MOŻE

> NIE STAĆ PANA NA TELEFON ???

Tego Pana to należy zgłosić na Policję, wprowadzenie klientów w błąd jest nielegalne

Napisano

> Tego Pana to należy zgłosić na Policję, wprowadzenie klientów w błąd jest nielegalne

co za koleś...

Zawsze można kupić samochód i później pociągnąć go do odpowiedzialności za machloje przy przebiegu

Napisano

Gość bardzo mnie polubił i przysłał 3 maila zlosnik.gif

JAK BYLO NORMALNIE PODANE TO JAKOS NIKT SIE NIE ZAINTERESOWAL !!!! BO TYLKO BURAKI SZUKAJA STARYCH AUT Z PRZEBIEGIEM PONIZEJ 200 000 Z NIEMIEC!! DOSTOSOWYWUJE SIE DO WYMAGAN TAKICH ZJEBANYCH POSZUKIWACZY SUPER OKAZJI 7 MIO LETNIEGO AUTA Z PRZEBIEGIEM 100 000 HAHAHAHAHAHA. NIE MAM NIC DO UKRYCIA NA LICZNIKU MA 180 000 PRZEBIEG JEST ZMIENJSZONY O ROWNE 60 TYS CZYLI ROK JEJ UZYTKOWANIA. AUTO NIE WYGLĄDA NA TEN KILOMETRAŻ SPOKOJNIE MOŻNA USTAWIĆ 120 000. POZA TYM PROSTAKU JAK BYLO NORMALNIE PODANE 240 000 TO SIE NAWET NIE ZAINTERESOWALES TYM OGLOSZENIEM! CENA TEZ CHYBA DUZO MOWI ZA SIEBIE ZWAŻYWSZY ZE NOWA KOSZTUJE OKOŁO 170 000 ZŁ Z TYM WYPOSAŻENIEM UŻYWANA SREDNIO 30 000 ZŁ A JA CHCE JEDYNE 21 000 ZŁ TO CHYBA WIADOMO ŻE GDZIEŚ JEST HACZYK. SPOKOJNEJ NOCY UDANYCH ZAKUPÓW PROSTACZKU.

yikes.gif

Napisano

> Gość bardzo mnie polubił i przysłał 3 maila

> JAK BYLO NORMALNIE PODANE TO JAKOS NIKT SIE NIE ZAINTERESOWAL !!!! BO TYLKO BURAKI SZUKAJA STARYCH

> AUT Z PRZEBIEGIEM PONIZEJ 200 000 Z NIEMIEC!! DOSTOSOWYWUJE SIE DO WYMAGAN TAKICH ZJEBANYCH

> POSZUKIWACZY SUPER OKAZJI 7 MIO LETNIEGO AUTA Z PRZEBIEGIEM 100 000 HAHAHAHAHAHA. NIE MAM NIC

> DO UKRYCIA NA LICZNIKU MA 180 000 PRZEBIEG JEST ZMIENJSZONY O ROWNE 60 TYS CZYLI ROK JEJ

> UZYTKOWANIA. AUTO NIE WYGLĄDA NA TEN KILOMETRAŻ SPOKOJNIE MOŻNA USTAWIĆ 120 000. POZA TYM

> PROSTAKU JAK BYLO NORMALNIE PODANE 240 000 TO SIE NAWET NIE ZAINTERESOWALES TYM OGLOSZENIEM!

> CENA TEZ CHYBA DUZO MOWI ZA SIEBIE ZWAŻYWSZY ZE NOWA KOSZTUJE OKOŁO 170 000 ZŁ Z TYM

> WYPOSAŻENIEM UŻYWANA SREDNIO 30 000 ZŁ A JA CHCE JEDYNE 21 000 ZŁ TO CHYBA WIADOMO ŻE GDZIEŚ

> JEST HACZYK. SPOKOJNEJ NOCY UDANYCH ZAKUPÓW PROSTACZKU.

icon_eek.gif Prędko bym wyprostował prostaczka policial.gifhehe.gif

Napisano

> Prędko bym wyprostował prostaczka

Nic mu nie zrobisz. Mamy takie prawo a nie inne. oslabiony.gif

Napisano

Pomijając te inwektywy to koleś poniekąd ma rację.

Bo prawdą jest, że każdy szuka okazji czyli: mało jeżdżony z małą ceną itd.

Niska cena z czegoś wynika, szczególnie!!! jeśli jest to import.

Wczoraj na forum Octavii jest chłop co się mało nie rozpłakał, bo zaraz po kupnie okazało się,

że jego zadbana Octavia II z 2007r. z przebiegiem 110 kkm ma jednak ponad 300kkm hehe.gif

Napisano

> Pomijając te inwektywy to koleś poniekąd ma rację.

> Bo prawdą jest, że każdy szuka okazji czyli: mało jeżdżony z małą ceną itd.

> Niska cena z czegoś wynika, szczególnie!!! jeśli jest to import.

> Wczoraj na forum Octavii jest chłop co się mało nie rozpłakał, bo zaraz po kupnie okazało się,

> że jego zadbana Octavia II z 2007r. z przebiegiem 110 kkm ma jednak ponad 300kkm

ogłoszenie nieaktywne już frown.gif

Napisano

> Pomijając te inwektywy to koleś poniekąd ma rację.

Jak ma rację to czemu nie żąda za niego kwoty jak dla samochodu z oryginalnym przebiegiem? Skoro przebieg ma tylko zachęcić do kupna/zainteresowania się, to korekcja ceny już nie jest fair...

Napisano

Dla tych, co nie zdążyli zobaczyć -> cache wujka Google.

Quote:

Podsumowując jeśli szukasz uczciwego i dobrego auta i nie chcesz dać zrobić w balona to zapraszam

claps.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jak ma rację to czemu nie żąda za niego kwoty jak dla samochodu z oryginalnym przebiegiem? Skoro

> przebieg ma tylko zachęcić do kupna/zainteresowania się, to korekcja ceny już nie jest fair...

Ale właśnie cena jest atrakcyjna, bo te "prawdziwe" są droższe.

Tylko każdy chce kupić (ja też) tanio i dobrze, a tak to tylko w Erze .... było grinser006.gif

Napisano

Facetowi należy się medal za szczerość claps.gif

Wogóle to podoba mi się cytat "Jeśli szukasz uczciwego auta i nie chcesz dać się zrobić w balona" hahaha.gif

Napisano
Tak myślę, ze jego też zrobili w wała, ponieważ jeśli cofnął o roczny przebieg, to ta Alfa miała sporo więcej niż na liczniku z fotki.
Napisano

> Gość bardzo mnie polubił i przysłał 3 maila

> JAK BYLO NORMALNIE PODANE TO JAKOS NIKT SIE NIE ZAINTERESOWAL !!!! BO TYLKO BURAKI SZUKAJA STARYCH

> AUT Z PRZEBIEGIEM PONIZEJ 200 000 Z NIEMIEC!! DOSTOSOWYWUJE SIE DO WYMAGAN TAKICH ZJEBANYCH

> POSZUKIWACZY SUPER OKAZJI 7 MIO LETNIEGO AUTA Z PRZEBIEGIEM 100 000 HAHAHAHAHAHA. NIE MAM NIC

> DO UKRYCIA NA LICZNIKU MA 180 000 PRZEBIEG JEST ZMIENJSZONY O ROWNE 60 TYS CZYLI ROK JEJ

> UZYTKOWANIA. AUTO NIE WYGLĄDA NA TEN KILOMETRAŻ SPOKOJNIE MOŻNA USTAWIĆ 120 000. POZA TYM

> PROSTAKU JAK BYLO NORMALNIE PODANE 240 000 TO SIE NAWET NIE ZAINTERESOWALES TYM OGLOSZENIEM!

> CENA TEZ CHYBA DUZO MOWI ZA SIEBIE ZWAŻYWSZY ZE NOWA KOSZTUJE OKOŁO 170 000 ZŁ Z TYM

> WYPOSAŻENIEM UŻYWANA SREDNIO 30 000 ZŁ A JA CHCE JEDYNE 21 000 ZŁ TO CHYBA WIADOMO ŻE GDZIEŚ

> JEST HACZYK. SPOKOJNEJ NOCY UDANYCH ZAKUPÓW PROSTACZKU.

Cześć.

Podeślij mi na maila tą korespondencje z kolesiem to zrobię coś ciekawego.

Napisano
  • Autor

> Bo prawdą jest, że każdy szuka okazji czyli: mało jeżdżony z małą ceną itd.

Pod tym względem ludzie mają poprostu nas..ne w głowach.

przykład: sprzedaje passata żony, auto kupione nowe przez brata tescia, do dzisiaj u nas. Było od czasu do czasu w ASO i mozna potwierdzic przebieg 237kkm. IMO jak na 10 letnie tdi to niewiele.

I wiecie co usłyszałek od kilku gosci?

....uuuuuu, prosze pana, tyle pieniędzy za auto z takim dużym przebiegiem? to nie dla mnie....

I wiecie co? po trzecim takim telefonie każdemu co tak marudził polecałem wycieczke do komisu po przebieg dopasowany do oczekiwańrotfl.gif.

Napisano

> Pod tym względem ludzie mają poprostu nas..ne w głowach.

> przykład: sprzedaje passata żony, auto kupione nowe przez brata tescia, do dzisiaj u nas. Było od

> czasu do czasu w ASO i mozna potwierdzic przebieg 237kkm. IMO jak na 10 letnie tdi to

> niewiele.

> I wiecie co usłyszałek od kilku gosci?

> ....uuuuuu, prosze pana, tyle pieniędzy za auto z takim dużym przebiegiem? to nie dla mnie....

> I wiecie co? po trzecim takim telefonie każdemu co tak marudził polecałem wycieczke do komisu po

> przebieg dopasowany do oczekiwań.

Klient płaci i wymaga palacz.gif , A nie jakieś przebiegi z kosmosu. skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.