Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z EGR i duże spalanie

Featured Replies

Napisano

> wiem wiem bo tak próbowałem tylko lepiej by to było unieruchomić moim zdaniem tak jak tu

Nie robiłem nigdy tak bo bałem się uszkodzić - zdeformować ten metal... ale co kto woli...

Napisano

Wrzucam zdjęcie mojego egra przed czyszczeniem oczywiście. Wg mojej wiedzy ten ma najechane na dzisiaj ok. 80 000 km

Zauważyłem, że nie trzeba zaznaczać miejsca położenia wtyczki ponieważ jest tam takie wycięcie. Wtyczka powinna właśnie znaleźć się w tym miejscu i wszystko wtedy będzie grało.

W sobotę prawdopodobnie rozbiorę dziada znowu i wybiję ten trzpień.

egrcv.jpg

Napisano

> Wrzucam zdjęcie mojego egra przed czyszczeniem oczywiście. Wg mojej wiedzy ten ma najechane na

> dzisiaj ok. 80 000 km

> Zauważyłem, że nie trzeba zaznaczać miejsca położenia wtyczki ponieważ jest tam takie wycięcie.

> Wtyczka powinna właśnie znaleźć się w tym miejscu i wszystko wtedy będzie grało.

> W sobotę prawdopodobnie rozbiorę dziada znowu i wybiję ten trzpień.

Macie zdrowie do tych EGR ów biglaugh.gif

Napisano

> Macie zdrowie do tych EGR ów

Bo chcemy być ekologiczni i mamy do tego prawo. Brak EGR to także podniesienie temperatury spalania, które jest szkodliwe dla silnika.

Napisano

> Bo chcemy być ekologiczni i mamy do tego prawo. Brak EGR to także podniesienie temperatury

> spalania, które jest szkodliwe dla silnika.

EGR niebawem zagości też na statkach bo jest coraz większy nacisk na ograniczenie emisji spalin, już się stosuje paliwa o niskiej zawartości siarki, kolejny krok to ograniczenie emisji tlenków azotu

i Bałtyk jako jeden z nielicznych obszarów na kuli ziemskiej będzie tym objęty claps.gif

Napisano

> Bo chcemy być ekologiczni i mamy do tego prawo. Brak EGR to także podniesienie temperatury

Ja ja, w niemcach Ja Wszyscy z EGR są bardzo ekologiczni zwłaszcza że w 90 % przypadków to DZIADOSTWO nie działa właściwie pogarszając warunki pracy silnika, syfiąc kolektor ssący i wtryski i zabijając kalpy wirowe.

Z tą temp silnika też można polemizować, co badziej szkodzi - wywalenie EGR i brak problemów z całą resztą o której pisałem, czy jazda z zasyfionym ssącym, zatartymi klapami , umierającymi wtryskami i dostającym po ....upie DPF-em.

Ale ja się przeca nie znam

Według mnie, EGR sprawdza się w nowych samochodach i to tylko po to by producent przeszedł wszelkie testy homologujące dany pojazd do danej grupy ,,Euro'' jestem święcie przekonany, iż robiąc pomiar w samochodach z i bez EGR i pewnym przebiegu wyniki analiz mogły by być bardzo zaskakujące dla niektórzy Eko-logów (bez urazy oczywiście)

Ps. Mój silnik nie narzeka na wysoką temperaturę, jakoś mu to nie specjalnie szkodzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Przeczytane w kolejnych interesujących fiszkach reklamowych pierburga jak te z inteligentnymi uczącymi się silnikami klap wirowych czy poparte doświadczeniem?

Ciekawe stwierdzenie które jeszcze widziałem to zawór bezpieczeństwa zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.