Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.8T bierze olej

Featured Replies

Napisano

witam

mam problem w mojej Octavii 1.8T ,pytam na VW bo to przecie ten sam silnik.Mianowice auto kupilem zalane Castrolem 10w40.Przebieg auta 157kkm.Przejechalem 2kkm i widze ze stan oleju spadl o calosc tego paska roboczego na bagnecie.Bylo troche szybszej jazdy na eksperesowce,ale wszystko w granicach razsadku.SIlnik nie kopci,pracuje ladnie,pomozcie co mozna zrobic

Napisano

> witam

> mam problem w mojej Octavii 1.8T ,pytam na VW bo to przecie ten sam silnik.Mianowice auto kupilem

> zalane Castrolem 10w30.Przebieg auta 157kkm.Przejechalem 2kkm i widze ze stan oleju spadl o

> calosc tego paska roboczego na bagnecie.Bylo troche szybszej jazdy na eksperesowce,ale

> wszystko w granicach razsadku.SIlnik nie kopci,pracuje ladnie,pomozcie co mozna zrobic

zrobic pułkanke i zalac jakims syntetykiem 10W60 lub 15W50

i obserwowac...

jak to nie pomoze to zmierzyc kompresje, zrobic probe olejowa, zdjac czapke....

Napisano

> witam

> mam problem w mojej Octavii 1.8T ,pytam na VW bo to przecie ten sam silnik.Mianowice auto kupilem

> zalane Castrolem 10w30.Przebieg auta 157kkm.Przejechalem 2kkm i widze ze stan oleju spadl o

> calosc tego paska roboczego na bagnecie.Bylo troche szybszej jazdy na eksperesowce,ale

> wszystko w granicach razsadku.SIlnik nie kopci,pracuje ladnie,pomozcie co mozna zrobic

sprawdz turbine. U mnie bez problemu silnik w czasie jazdy nie kopci, ale zaczyna kopcic na postoju jak postoi z jakiej 5 min i juz widac lekka chmurke

Napisano

co masz na myśli szybka jazda na expresówce?

Napisano

Po pierwsze to nie wiem co ten olej robi w tym silniku.

Zrobić płukankę i zalac jakiś na prawdę dobry syntetyk 5w40. Ja osobiście lałem do swojej ibizy 1,8t olej xfs 5w40 z millersa. Oleju nie brała nic a nic. Przebieg może 10 tys mniejszy od twojego auta.

Możesz jeszcze sprawdzić czy przy zimnym starcie nie puszcza bączka z wydechu. Jeśli tak to może wskazywać na zużyte uszczelniacze zaworowe.

Napisano

> witam

> zalane Castrolem 10w40.Przebieg auta 157kkm.Przejechalem 2kkm i widze ze stan oleju spadl o

przyjrzyj się odmom, jeśli są zapchane, to silnik będzie też żarł olej.

No i jak koledzy mówią - zmień olej.

Napisano

posprawdza jsobie wycieki, ja mialem peknieta odme z tylu praktycznie nie do zauwazenia a dosyc duzo oleju uciekalo, dodatkowo uszczelka pod pokrywa zaworow lubi w tylnej czesci tj. od sciany grodziowej sie rozcieknac na tzw. polksiezycu no i przewod zasilajacy turbine w olej tez lubi sie rozcieknac :D ja mialem to wszystko na raz. Po naprawie poziom oleju jest ok wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.