Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpowiedz Dacii na Skode Citigo...

Featured Replies

Napisano

> ... juz jest.

> Zapowiada sie ciekawa rywalizacja

Jeśli tylko Dacia zmieści się z ceną w 5k E, tak jak zapowiada.

Z tego co pamietam w przypadku Logana, gdy wchodzł na rynek, też miało to być auto za 5kE, ale rzeczywistość nieco zweryfikowała te zamierzenia.

Napisano

Dokładnie Logan mial kosztować 5000 euro a kosztował w zależności od wersji 7500-9000 euro. Z towny będzie to samo za silnik 0.9 tce trzeba będzie zapłacić pewnie z 35 tysięcy. Podstawa może będzie za 28 tysięcy. Za ta kasę i tak wolałbym kupić Skodę Citigo, jakość montażu i lakieru w Daciach jest tragiczna , Rumuni w ogóle się nie przykładają do tego.

Napisano

> ... juz jest.

gdzie jest? nawet projektu nie pokazują

> Klik

zobaczymy... jak coś zobaczymy.

Napisano

> gdzie jest? nawet projektu nie pokazują

> zobaczymy... jak coś zobaczymy.

Wyguglałem takie coś, i nawet nie wygląda najgorzej.

ba455c509a9c739160e3982fbee65f38.jpg

Napisano

> Wyguglałem takie coś, i nawet nie wygląda najgorzej.

Z boku wygląda jak i10 czy Picanto

Napisano

> ... juz jest.

> Klik

nawet projektu jeszcze nie mają - zanim to będzie gotowe, to wejdzie już citigo II hehe.gif, poza tym, szczerze wątpie czy ta dacia będzie kosztowała 5tys EUR - w wersji chyba z kierownicą w opcji grinser006.gif

taki OT: wczoraj byłem w salonie skody i oglądałem sobie citigo - w wersji 1.0 z klimą manual, dwudrzwiowa, biała, felgi 14cali, elektryczne szyby, zamek centralny - 40tys PLN niewiem.gif według mnie, trochę dużo.

Auto w środku mocno plastikowo/metalowe (na drzwiach nie ma częściowo obić i jest blacha - jak w w cytrynie C1). Jak na takie auto, z przodu wyjątkowo dużo miejsca. Całkiem spory jest też bagażnik - butla na gaz wejdzie bez problemu w miejsce koła zapas i auto jedzie za darmo grinser006.gif

Napisano

E to coś drogo za 33tys jest citigo 3 drzwi biała ambition 1.0 60Km wersja już wypasiona z klimą elektryką, komputerem itd.

Jeszcze jakiś rabat idzie pewnie wytargać.

Napisano

> E to coś drogo za 33tys jest citigo 3 drzwi biała ambition 1.0 60Km wersja już wypasiona z klimą

> elektryką, komputerem itd.

> Jeszcze jakiś rabat idzie pewnie wytargać.

Na ten model bardzo ciężko. Koleżanka kupowała, w końcu stanęło na up!-ie ale to inny temat. Politya Skody odnosnie rabatów jest dość surowa, jeszcze na Fabkę czy Octę coś można urwać (ale stosunkowo niewiele), tak na Citigo praktycznie nie ma dyskusji. crazy.gif

Napisano

> Na ten model bardzo ciężko. Koleżanka kupowała, w końcu stanęło na up!-ie ale to inny temat.

> Politya Skody odnosnie rabatów jest dość surowa, jeszcze na Fabkę czy Octę coś można urwać

> (ale stosunkowo niewiele), tak na Citigo praktycznie nie ma dyskusji.

nigdy nie ma dyskusji przez pierwsze pół roku modelu na rynku. normalna rzecz - po co mają rabaty dawac, jak ludzie i tak się zabijają o terminy.

Napisano

> nigdy nie ma dyskusji przez pierwsze pół roku modelu na rynku. normalna rzecz - po co mają rabaty

> dawac, jak ludzie i tak się zabijają o terminy.

Wcale mnie nie dziwi postawa negocjacyjna, jednak IMHO Citigo jest troszkę przecenione. Skoda od jakiegoś czasu przestaje być tanią marką.

Napisano

> Wcale mnie nie dziwi postawa negocjacyjna, jednak IMHO Citigo jest troszkę przecenione. Skoda od

> jakiegoś czasu przestaje być tanią marką.

Od dawna już nie jest. Ale o ile kiedyś stosunek jakość-cena był dobry (to znaczy taka sobie jakość i taka sobie cena, wcale nie tanio), to teraz idą w jakimś dziwnym kierunku. Cena jak VW, a samochody zdecydowanie gorsze (starsza technologia, gorsze wykonanie). Przykład Fabii - I była bardzo dobra, lepsza od Polo, a tańsza lub w porównywalnej cenie. Fabia II jest w cenie Polo, a jest na starej płycie, wykonanie zdecydowanie gorsze nie tylko od nowego Polo, ale i od starej Fabii.

Napisano

> ... juz jest.

Swietnie. Mozna juz zamawiac? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.