Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie odsadzenie ET i szerokość ma felga z X3?

Featured Replies

Napisano

> Taka jak na poniższym obrazku?

szczerze to nie wiem ale nie jest to przypadkiem felga z x5 ?

Napisano

> Taka jak na poniższym obrazku?

google naprawde nie boli

jakiś tekst

to jest X5 raczej. masz kompletny katalog felg z wymiarami i ET per model i rocznik. wykorzystaj.

Napisano
  • Autor

W pracy nie mam czasu na szukanie w necie.Dziekuję.

Napisano

Jak sie popiesci to moze sie zmiesci wink.gif ale z x3 na e46 jeszcze nie widzialem smile.gif

4696558563_eea34f7183.jpg

golf2_.jpg

z x5 trzeba miec dystans podobno 15mm przod i tyl chyba 5mm

dsc00898z.jpg

dsc00901j.jpg

Napisano
  • Autor

Powiedz mi jeszcze Ty u siebie masz z tyłu śrubunki pod springami te do regulacji wysokości czy wywaliłeś to i masz same springi?Bo mam gwint H&R do siebie,ale nie mam śrubunków i się zastanawiam czy czasem nie zasadzić tak jak jest czy czasem zbytnio nie siądzie. grinser006.gif

Napisano

> Powiedz mi jeszcze Ty u siebie masz z tyłu śrubunki pod springami te do regulacji wysokości czy

> wywaliłeś to i masz same springi?Bo mam gwint H&R do siebie,ale nie mam śrubunków i się

> zastanawiam czy czasem nie zasadzić tak jak jest czy czasem zbytnio nie siądzie.

mam te srubki ze springami bo jak bym wyciagnal i dal bez to bylo by nizej o jeszcze dobre 2-3cm wink.gif

a przod mam juz na maxa nisko i niestety nizej nie moge a bym chcial wink.gif

Napisano

> Jak sie popiesci to moze sie zmiesci ale z x3 na e46 jeszcze nie widzialem

> z x5 trzeba miec dystans podobno 15mm przod i tyl chyba 5mm

wypas wyglada grinser006.gif

Napisano

> Powiedz mi jeszcze Ty u siebie masz z tyłu śrubunki pod springami te do regulacji wysokości czy

> wywaliłeś to i masz same springi?Bo mam gwint H&R do siebie,ale nie mam śrubunków i się

> zastanawiam czy czasem nie zasadzić tak jak jest czy czasem zbytnio nie siądzie.

Jarek, nie pękaj tylko wkładaj męską glebę będzie kocur grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jak sie popiesci to moze sie zmiesci ale z x3 na e46 jeszcze nie widzialem

> z x5 trzeba miec dystans podobno 15mm przod i tyl chyba 5mm

w morde ale karykatury aut :/

Napisano

> wypas wyglada

nooo walenie gruchy wink.gif

Napisano

> w morde ale karykatury aut :/

to porownajmy swinki oink.gifzlosnik.gif

bmw320ie46w.jpg

VS

harrysbmw1.jpg

zlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

> to porownajmy swinki

> VS

moze jestem jakis inny ale wole 1 niz tą wioche z 2

Napisano
  • Autor

> moze jestem jakis inny ale wole 1 niz tą wioche z 2

Jesteś inny. ok.gif

Napisano

> Jesteś inny.

potwierdzam zlosnik.gif

Napisano

> moze jestem jakis inny ale wole 1 niz tą wioche z 2

Tak. Masz inny gust.

Można powiedzieć, że jesteś "oryginalny".

A wszystko co oryginalne jest najlepsze: jeansy, dolary, płyty CD...

Więc idąc tym tropem jesteś najlepszy.

I na tym etapie bym to pozostawił waytogo.gif

Napisano

> to porownajmy swinki

> VS

ani jedno (za mała) ani drugie (za duża - minimalnie, rozmiar mniej byłoby ok).

istnieje coś takiego jak za duża felga do danego auta, która jest sztuką dla sztuki i robi z auta eksponat, a nie przyrząd do poruszania się. i tamte zdjęcia to potwierdzały.

Napisano

Taki rozmiar to "patologia", mozna sobie wsadzic cos takiego na zlot, ale nie do codziennego uzytku. Czarne nerki w e46 bez shadow line'a to jak pudrowanie pryszczatej pupy, a siwe migacze z allegro to wyznanie miłosci do chinskich produktów. Dlatego wole oryginalne.

Napisano

> Taki rozmiar to "patologia", mozna sobie wsadzic cos takiego na zlot, ale nie do codziennego

> uzytku. Czarne nerki w e46 bez shadow line'a to jak pudrowanie pryszczatej pupy, a siwe

> migacze z allegro to wyznanie miłosci do chinskich produktów. Dlatego wole oryginalne.

zalezy co rozumiesz do codziennego uzytku,ja uzywam auto codziennie po autostradzie i pasowalo by mi takie rozwiazanie, smile.gif zreszta mam podobnie. wiadomo ze jak bys mial dziennie po polnej drodze jezdzic to bylo by to bez sensu

Napisano

> ani jedno (za mała) ani drugie (za duża - minimalnie, rozmiar mniej byłoby ok).

> istnieje coś takiego jak za duża felga do danego auta, która jest sztuką dla sztuki i robi z auta

> eksponat, a nie przyrząd do poruszania się. i tamte zdjęcia to potwierdzały.

ja mam moja na 18scie i mysle ze 19scie bylo by odpowiedniesze smile.gif , a 20 bylo by za duze wink.gif

co do exponatu to raczej nie , ja mam nisko i zawsze mialem nisko auto , uwywam dzien w dzien i nie widze wiekszych problemow podczas przemieszczania.. wolniej sie jezdzi , na jakis gabach itp ale za to jak mozna cisnac to auto nie plywa po drodze.. jak dla mnie 19cali jak jest w tych autach jest idealne wink.gif i nie widze problemu by sie poruszac takim autem smile.gif

Napisano

> Taki rozmiar to "patologia", mozna sobie wsadzic cos takiego na zlot, ale nie do codziennego

> uzytku. Czarne nerki w e46 bez shadow line'a to jak pudrowanie pryszczatej pupy, a siwe

> migacze z allegro to wyznanie miłosci do chinskich produktów. Dlatego wole oryginalne.

jestem patologiczny bo lubie szeroko i nisko zlosnik.gif i rozmiar mi odpowida wink.gif

co do grila sie zgodze ze dziwnie wyglada sam gril bez czarnych obwodek w kolo szyb wink.gif a migacze czarne lub biale mi sie podobaja smile.gif i nie trzeba kupowac chinskiego dziadostwa bo jest pelno dobrych firm robiace takie migacze ok.gif

Napisano

> ja mam moja na 18scie i mysle ze 19scie bylo by odpowiedniesze , a 20 bylo by za duze

> co do exponatu to raczej nie , ja mam nisko i zawsze mialem nisko auto , uwywam dzien w dzien i nie

> widze wiekszych problemow podczas przemieszczania.. wolniej sie jezdzi , na jakis gabach itp

> ale za to jak mozna cisnac to auto nie plywa po drodze.. jak dla mnie 19cali jak jest w tych

> autach jest idealne i nie widze problemu by sie poruszac takim autem

wiesz... niektórzy chodzą w takich butach...

z9005303X,Deezee--koturny-wiosna-2011--159-zl.jpg

i twierdzą że to przeciez wygodne i nie ma problemu... dla mnie przerost formy nad treścią.

17 w 3ce to maksimum co można uznać za praktyczne i poprawiające trakcję. wyżej zaczyna się sztuka dla sztuki... do tego obniżanie powiedzmy że ma sens - jak ktos lubi na pojezdzawki się wybrać, założyć semislicki... ale jak z tyłu pojawia się negatyw - to ja bardzo przepraszam, ale właśnie "wyłamałeś sobie żebra coby talię odchudzić" - zdrowe to podejscie?

Napisano

> wiesz... niektórzy chodzą w takich butach...

> i twierdzą że to przeciez wygodne i nie ma problemu... dla mnie przerost formy nad treścią.

> 17 w 3ce to maksimum co można uznać za praktyczne i poprawiające trakcję. wyżej zaczyna się sztuka

> dla sztuki... do tego obniżanie powiedzmy że ma sens - jak ktos lubi na pojezdzawki się

> wybrać, założyć semislicki... ale jak z tyłu pojawia się negatyw - to ja bardzo przepraszam,

> ale właśnie "wyłamałeś sobie żebra coby talię odchudzić" - zdrowe to podejscie?

Jezeli Negatyw i duze kolo jest zle i nie poprawia trakcji to powiedziec mi dlaczego w tego typu zawodach (jak na zdjeciu nizej) Ustawiaja negatyw oraz zakladaja spore kola ??

W twoim mysleniu to nie poprawia trakcji wiec po co to robia dla wygladu ??

btcc_cars_bmw_0wmt_1.jpg

i dla informacji , bmw z fabryki wyjezdza na negatywie z tylu... I jak jedziesz na zbierznosc to ustawiaja negatyw ok.gif

Napisano

> Jezeli Negatyw i duze kolo jest zle i nie poprawia trakcji to powiedziec mi dlaczego w tego typu

> zawodach (jak na zdjeciu nizej) Ustawiaja negatyw oraz zakladaja spore kola ??

> W twoim mysleniu to nie poprawia trakcji wiec po co to robia dla wygladu ??

czepiasz sie dla jaj, czy naprawde próbujesz usprawiedliwiac patologie?

rozmiar? ile to jest 17 lub 18 cali... czyli maks co pomiesci to auto zanim zacznie kaleczyc...

> i dla informacji , bmw z fabryki wyjezdza na negatywie z tylu... I jak jedziesz na zbierznosc to

> ustawiaja negatyw

dla informacji: na zbieznosci ustawia sie zbieznosc. na geometrii natomiast... tak - mozna ustawic negatyw (pochylenie), zbieżność i wyprzedzenie itp.

chyba wiesz ze nie mowie o ustawieniach fabrycznych i jakims tam "naturalnym" negatywie wynikającym z przeznaczenia auta czy gemoetrii jako takiej, a o paszkwilach typu:

Untitled-3.jpg

uważasz że to poprawia trakcję na zawody? a wlasnie do takich ekstremów prowadzi przesadne szukanie german style - ludzie poprostu umiaru nie znają, a potem nazywają to "tuningiem" smile.gif

Napisano

> czepiasz sie dla jaj, czy naprawde próbujesz usprawiedliwiac patologie?

> rozmiar? ile to jest 17 lub 18 cali... czyli maks co pomiesci to auto zanim zacznie kaleczyc...

> dla informacji: na zbieznosci ustawia sie zbieznosc. na geometrii natomiast... tak - mozna ustawic

> negatyw (pochylenie), zbieżność i wyprzedzenie itp.

> chyba wiesz ze nie mowie o ustawieniach fabrycznych i jakims tam "naturalnym" negatywie wynikającym

> z przeznaczenia auta czy gemoetrii jako takiej, a o paszkwilach typu:

> uważasz że to poprawia trakcję na zawody? a wlasnie do takich ekstremów prowadzi przesadne szukanie

> german style - ludzie poprostu umiaru nie znają, a potem nazywają to "tuningiem"

Ja na zandym zdjeciu nie pokazalem az tak duzych negatywow jedynie mniejszy i kola max 19 cali... A ty wywalasz takie jakies extremalne... Mowisz o takich extremalnych ze nie poprawiaja trakcji a ani razu nie bylo pokazane takie ani nie bylo mowione o takich...

Jak nie bedziesz sie wypowiadac jasno to ciezko bedzie cie zrozumiec...

Napisano

> Ja na zandym zdjeciu nie pokazalem az tak duzych negatywow jedynie mniejszy i kola max 19 cali... A

> ty wywalasz takie jakies extremalne...

od początku piszę o przegięciach. poza tym żadne ze zdjęci prezentowanych wczesniej nie pokazywało auta torowego. zgodzisz się że tam są trochę inne zasady? i nikt po bułki w tym nie jezdzi a komplet opon wystarczy na pół dnia góra...

> Mowisz o takich extremalnych ze nie poprawiaja trakcji

> a ani razu nie bylo pokazane takie ani nie bylo mowione o takich...

piję do tego pięknego golfa na felgach schowanych w nadkola. ani to ładne, ani nie poprawia trakcji. to po co?

> Jak nie bedziesz sie wypowiadac jasno to ciezko bedzie cie zrozumiec...

tak tak. oczywiście.

Napisano

> od początku piszę o przegięciach. poza tym żadne ze zdjęci prezentowanych wczesniej nie pokazywało

> auta torowego. zgodzisz się że tam są trochę inne zasady? i nikt po bułki w tym nie jezdzi a

> komplet opon wystarczy na pół dnia góra...

> piję do tego pięknego golfa na felgach schowanych w nadkola. ani to ładne, ani nie poprawia

> trakcji. to po co?

> tak tak. oczywiście.

Ja jezdze nisko , i mam spory negatyw i z przodu i z tylu, jezdze po bulki i tesco , a opony wystarczaja mi na 30tys-40tys km...

Co do tego ze zdjecia nie pokazywaly auta torowego to OK ale jak widac sa robione na wzor takich aut.

Golf - ocenic mozna czy nie poprawiona ma trakcje maja innego i robiac testy ok.gifale jak widac to srodek ciezkosci ma obnizony i rostaw kol rowniez wiec powinien miec lepsza trakcje niz seryjny golf.. a co do wygladu to mi sie podoba ok.gif lecz jadac po bolki trzeba byc uwaznym by nie wyrwac studzienki zlosnik.gif

Napisano

> Ja jezdze nisko , i mam spory negatyw i z przodu i z tylu, jezdze po bulki i tesco , a opony

> wystarczaja mi na 30tys-40tys km...

a mi na serii na sporo więcej... jezdzisz na tor? jak nie, to nie dorabiaj filozofii że na wzór aut torowych, jak to zwykły "styling" (do tego IMHO kierunek "wieś spokojna, wieś wesoła"), aczkolwiek nie widziałem Twojego egzemplarza. być może jest ze smakiem. te zaprezentowane natomiast, tak jak napisałem, to wydumki...

> Co do tego ze zdjecia nie pokazywaly auta torowego to OK ale jak widac sa robione na wzor takich

> aut.

> Golf - ocenic mozna czy nie poprawiona ma trakcje maja innego i robiac testy ale jak widac to

> srodek ciezkosci ma obnizony i rostaw kol rowniez wiec powinien miec lepsza trakcje niz

> seryjny golf..

hmmm. rozstaw kół ma też obniżony?

> a co do wygladu to mi sie podoba

cóż smile.gif

Napisano

> piję do tego pięknego golfa na felgach schowanych w nadkola. ani to ładne, ani nie poprawia

> trakcji. to po co?

to drugie TAK. Bezapelacyjnie. Opona o profilu 35 to nie jest opona tylko ozdoba felgi.

Ale... "ładne" to kwestia mocno dyskusyjna i nie można brać tego za pewnik. Jednemu się podoba Carmen Electra, inny lubi grube baby z wąsem.

Jak ja to widzę w E46:

Seria: praktyczne, w miarę wygodne, nudne 15-16 cali

163414.jpg

Poprawienie serii: 17 cali, pasuje idealnie, kofort nie ucierpi, prowadzenie i wygląd się poprawi. tylko cena..

tight+jeans+21.jpg

Tuning uber ales: czyli 18 i w górę, komfort w dół, prowadzenie "dyskusyjne", wygląd to kwestia gustu.

379217275_307b3c0936.jpg

Napisano

> a mi na serii na sporo więcej... jezdzisz na tor? jak nie, to nie dorabiaj filozofii że na wzór aut

> torowych, jak to zwykły "styling" (do tego IMHO kierunek "wieś spokojna, wieś wesoła"),

na tor nie jezdze ale mam ciezka noge i nie lubie jak auto plywa itp...

> aczkolwiek nie widziałem Twojego egzemplarza. być może jest ze smakiem.

moje: mi sie podoba ale chetnie bym zasadzil 19cali.. niestety innego zdjecia nie posiadac na teraz by pok 20111107162314.jpg azac:

tylko prosze nie oceniaj zdjecia wink.gif

dsc02302x.jpg

>te zaprezentowane

> natomiast, tak jak napisałem, to wydumki...

Kazda przerobka to wydumka smile.gif i mi sie one podobaja zlosnik.gif nie wszystkie ale te co pokazalem uwazam za fajne i chetnie bym posmigal takowymi zlosnik.gif

> hmmm. rozstaw kół ma też obniżony?

poszerzony - zjadlem wyrazy.

Napisano

> to drugie TAK. Bezapelacyjnie. Opona o profilu 35 to nie jest opona tylko ozdoba felgi.

> Ale... "ładne" to kwestia mocno dyskusyjna i nie można brać tego za pewnik. Jednemu się podoba

> Carmen Electra, inny lubi grube baby z wąsem.

> Jak ja to widzę w E46:

> Seria: praktyczne, w miarę wygodne, nudne 15-16 cali

> Poprawienie serii: 17 cali, pasuje idealnie, kofort nie ucierpi, prowadzenie i wygląd się poprawi.

> tylko cena..

> Tuning uber ales: czyli 18 i w górę, komfort w dół, prowadzenie "dyskusyjne", wygląd to kwestia

> gustu.

17 - i 18 cali wstawiane jest seryjnie do BMW e46.. 16 cali to minimum w e46 z tego co mi wiadomo, chyba ze daja do tych malych silnikow 15cali , w e36 wiem ze dawali.... 17 daja np w mojej 330d chyba ze zakupisz seryjny pakiet M to dostaniesz 18cali w seri....

Napisano

> na tor nie jezdze ale mam ciezka noge i nie lubie jak auto plywa itp...

> moje: mi sie podoba ale chetnie bym zasadzil 19cali.. niestety innego zdjecia nie posiadac na teraz

> by pok azac:

> tylko prosze nie oceniaj zdjecia

nie żebym się podlizywał, ale:

1. rozmiar git

2. obniżenie powiedzmy na granicy tolerancji (nie dla mnie, ale wizualnie ok

3. felunek IMHO niezbyt urodziwy, ale tez nie szpeci smile.gif

jest ok w tym wypadku smile.gif

> Kazda przerobka to wydumka i mi sie one podobaja nie wszystkie ale te co pokazalem uwazam za

> fajne i chetnie bym posmigal takowymi

> poszerzony - zjadlem wyrazy.

wink.gif

Napisano

> nie żebym się podlizywał, ale:

> 1. rozmiar git

18 x 8.5

chcial bym 19scie wink.gif

> 2. obniżenie powiedzmy na granicy tolerancji (nie dla mnie, ale wizualnie ok

eibach pro street gwint - juz na samym dole jest.

> 3. felunek IMHO niezbyt urodziwy, ale tez nie szpeci

w okazyjnej cenie kupilem 2 czesciowego BBS - fajna bo mocna felga i jeszcze ani razu nie byla prostowana.

> jest ok w tym wypadku

20.GIF dzieki.

Doceniam Twoje zdanie oraz opinie ok.gif

Napisano

> moje: mi sie podoba ale chetnie bym zasadzil 19cali..

IMHO gdy opona chowa się w nadkole to wygląda to paskudnie... crazy.gif

Napisano

> IMHO gdy opona chowa się w nadkole to wygląda to paskudnie...

smile.gif rozne sa zdania wink.gif dla mnie to serduszka.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.