Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oznowanie kupione na grupon ?

Featured Replies

Napisano

Ile raz razy to się powtarza? chce się pozbyć zapachów i znalazłem takie coś Link ok.gif

Wystarczy że raz takie coś zrobię czy powtórzyć to za jakiś czas?

Fotele miałem prane miesiąc temu więc wszyscy polecali zrobić jeszcze ozonowanie ok.gif

Napisano

> Ile raz razy to się powtarza? chce się pozbyć zapachów i znalazłem takie coś Link

> Wystarczy że raz takie coś zrobię czy powtórzyć to za jakiś czas?

> Fotele miałem prane miesiąc temu więc wszyscy polecali zrobić jeszcze ozonowanie

Napisz może jakich dokładnie zapachów chcesz się pozbyć i na ile są uciążliwe?

Napisano

Jak chcesz, to u mnie masz ozonowanie w tej samej cenie, co na gruponie.

Napisano

Jakiś czas temu wziąłem z grupona takie ozonowanie plus serwis klimatyzacji (bardziej mi zależało na tym). Pan podłączył ustrojstwo wielkości farelki, włożył rurkę do środka auta a w tym czasie maszyna wypompowywała czynnik z klimatyzacji. Po zabiegu nie odczułem żadnej różnicy, ale w sumie przed ozonowaniem też nic nie śmierdziało zlosnik.gif Dowiedziałem się za to, że poprzedni zakład nabił mi 1000g czynnika zamiast 700g facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Jakiś czas temu wziąłem z grupona takie ozonowanie plus serwis klimatyzacji (bardziej mi zależało

> na tym). Pan podłączył ustrojstwo wielkości farelki, włożył rurkę do środka auta a w tym

> czasie maszyna wypompowywała czynnik z klimatyzacji. Po zabiegu nie odczułem żadnej różnicy,

> ale w sumie przed ozonowaniem też nic nie śmierdziało Dowiedziałem się za to, że poprzedni

> zakład nabił mi 1000g czynnika zamiast 700g

Urządzenie wielkości i kształtu farelki z rurką ma raczej wydajność rzędu 500-800 mg ozonu/h więc aby skuteczność była odczuwalna zabieg powinien trwać ze 2-3 godziny.

Napisano

> Urządzenie wielkości i kształtu farelki z rurką ma raczej wydajność rzędu 500-800 mg ozonu/h więc

> aby skuteczność była odczuwalna zabieg powinien trwać ze 2-3 godziny.

Tyle to mniej więcej trwało. Ale jak mówiłem - bardziej zależało mi na serwisie i nabiciu klimatyzacji niż na tym ozonowaniu.

Napisano
  • Autor

> Ile raz razy to się powtarza? chce się pozbyć zapachów i znalazłem takie coś Link

> Fotele miałem prane miesiąc temu więc wszyscy polecali zrobić jeszcze ozonowanie

na początek wymień filtr kabinowy i sprawdź czy się gdzieś wilgoć w aucie nie zbiera.

Napisano

ja kupilem w Armapolu odgrzybianie i ozonowanie za 20zl, ale jeszcze nie zdazylem tam dojechac zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Napisz może jakich dokładnie zapachów chcesz się pozbyć i na ile są uciążliwe?

od czasu do czasu jak się auto nagrzeje i nie ma włączonej klimy to czuć sierść psa ok.gif wyprane fotele podłogi ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz, to u mnie masz ozonowanie w tej samej cenie, co na gruponie.

za późno ok.gif jak będę musiał drugi raz to na pewno skorzystam waytogo.gif

Napisano

Najważniejsze jest odgrzybienie parownika dobrym środkiem a to wymaga trochę pracy i kosztuje. Do tego wymiana filtra kabinowego jeśli trzeba i ozonowanie niejako na "deser". Dobrze wykonana robota wystarcza przeważnie na 2 lata (zależy od auta, rocznego przebiegu, zapylenia itd.)

Napisano

No jak ozonował na wyłączonym silniku to sobie to ozonowanie można w buty wsadzić.

Ozonowanie to nie tylko wsadzenie rurki do wnętrza auta. To trochę bardziej skomplikowana sprawa.

Wiem bo sam testowałem. Jak ktoś wam wsadzi rurkę i robi ozonowanie bez włączonego układu klimatyzacji to możecie poprosić o nie robienie takiej usługi. W takim przypadku efekt będzie tylko taki że z portfela ucieknie wam trochę grosza.

Napisano

> Wiem bo sam testowałem. Jak ktoś wam wsadzi rurkę i robi ozonowanie bez włączonego układu

> klimatyzacji to możecie poprosić o nie robienie takiej usługi.

To u mnie było tak, że jak podziałali ozonem przez 30 min na włączonej klimie to nie było żadnego efektu.

Pojechałem do gości na poprawkę po 2 tygodniach i zrobili inaczej:

- obieg zamknięty

- ogrzewanie na maxa

- klima off

i kolejna taka sesja 30 min coś dała. Teraz tylko minimalnie zalatuje ścierą (albo mi się zdaje tylko) - jest mega lepiej niż wcześniej.

Napisano

Wszystko dobrze poza tym że ogrzewanie powinno być na minimum ponieważ im wyższa temp. tym szybciej ozon się rozpada. Z tego samego względu lepiej ozonować zanim nadejdą upały.

Napisano

> Wszystko dobrze poza tym że ogrzewanie powinno być na minimum ponieważ im wyższa temp. tym szybciej

> ozon się rozpada. Z tego samego względu lepiej ozonować zanim nadejdą upały.

Dokładnie tak. Inaczej szkoda kasy i czasu waytogo.gif

Napisano

> Wszystko dobrze poza tym że ogrzewanie powinno być na minimum ponieważ im wyższa temp. tym szybciej

> ozon się rozpada. Z tego samego względu lepiej ozonować zanim nadejdą upały.

No dobra, ale wczesniej (temp na MIN) nic nie dalo, a teraz jest duzo lepiej (przy temp MAX), wiec....

Napisano

> No dobra, ale wczesniej (temp na MIN) nic nie dalo, a teraz jest duzo lepiej (przy temp MAX),

> wiec....

Jak ustawisz temp. na MAX i wygrzejesz układ to też będzie lepiej nawet bez stosowania ozonu. Więc co?

Napisano

> No dobra, ale wczesniej (temp na MIN) nic nie dalo, a teraz jest duzo lepiej (przy temp MAX),

> wiec....

Powyżej 25 stopni nie będziesz miał ozonu. Ozonowania nie wykonuje się w upalne dni, ani w aucie stojącym na słońcu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.