Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bilety parkingowe za szybą = out!

Featured Replies

Napisano

tekst

Quote:

Łódzcy kierowcy nie muszą już zostawiać za szybą swoich samochodów biletów parkingowych. Taką decyzję podjął Wojewódzki Sąd Administracyjny w Łodzi.

Skargę w sprawie obowiązkowego pozostawiania biletów w widocznym miejscu złożył w lipcu 2011 roku Rzecznik Praw Obywatelskich. Chodziło o zapis w uchwale Rady Miejskiej, mówiący o tym, że kierowca parkujący w Strefie Płatnego Parkowania musi od razu wykupić bilet w parkomacie i umieścić go w widocznym miejscu za przednią szybą samochodu. Rzecznik twierdził, że ustawa o samorządzie nie daje radnym takich uprawnień. Sąd przychylił się do opinii RPO.

Tomasz Kacprzak, przewodniczący Rady Miejskiej twierdzi, że decyzja sądu uderzy w kierowców. - Rozumiem, że jest to wyrok sądu, ale kierowcy będą musieli pokazać zarządcy drogi, że zapłacili za postój - mówi Kacprzak.

Jak to będzie wyglądało? Tego na razie nie wiadomo. Sprawą mają się zająć urzędnicy Zarządu Dróg i Transportu.

A jak to wygląda w przypadku naklejek MPay? Mam naklejke ale nie chce mi się naklejać na szybe, wiec po prostu kłądę wydrukowaną etykietkę jak bilet parkingowy. teraz nie będę juz musiał? zlosnik.gif

Napisano

Moje autka też płacą mpay'em, możesz nie wozić tej naklejki, ale będziesz późnej biegał na Piotrkowską 175, żeby pokazać, że korzystasz z mpay'a. Prościej jest mieć naklejkę a dziadek na miejscu sprawdza sobie czy włączyłeś parkowanie czy nie.

Btw. Jak szkoda Ci 5zł to możesz sobie wydrukować ze stronki i kłaść za szybą.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> tekst

> Quote:

> Łódzcy kierowcy nie muszą już zostawiać za szybą swoich samochodów biletów parkingowych. Taką

> decyzję podjął Wojewódzki Sąd Administracyjny w Łodzi.

> Skargę w sprawie obowiązkowego pozostawiania biletów w widocznym miejscu złożył w lipcu 2011 roku

> Rzecznik Praw Obywatelskich. Chodziło o zapis w uchwale Rady Miejskiej, mówiący o tym, że

> kierowca parkujący w Strefie Płatnego Parkowania musi od razu wykupić bilet w parkomacie i

> umieścić go w widocznym miejscu za przednią szybą samochodu. Rzecznik twierdził, że ustawa o

> samorządzie nie daje radnym takich uprawnień. Sąd przychylił się do opinii RPO.

> Tomasz Kacprzak, przewodniczący Rady Miejskiej twierdzi, że decyzja sądu uderzy w kierowców. -

> Rozumiem, że jest to wyrok sądu, ale kierowcy będą musieli pokazać zarządcy drogi, że

> zapłacili za postój - mówi Kacprzak.

> Jak to będzie wyglądało? Tego na razie nie wiadomo. Sprawą mają się zająć urzędnicy Zarządu Dróg i

> Transportu.

> A jak to wygląda w przypadku naklejek MPay? Mam naklejke ale nie chce mi się naklejać na szybe,

> wiec po prostu kłądę wydrukowaną etykietkę jak bilet parkingowy. teraz nie będę juz musiał?

Teraz to wydaje mi sie ze nie musza juz bo wszystkie parkomaty zostaly wymienione na takie w ktorych zanim wydrukujesz bilet musisz wpisac nr rej.... zlosnik.gif

Napisano

Totalnie nie kumam, dlaczego ktoś ma z tym problem?

We wszystkich cywilizowanych krajach tak to właśnie działa - kupujesz bilecik, wkładasz za szybę i jest ok ok.gif.

Napisano

> Totalnie nie kumam, dlaczego ktoś ma z tym problem?

> We wszystkich cywilizowanych krajach tak to właśnie działa - kupujesz bilecik, wkładasz za szybę i

> jest ok .

No jest to bez sensu, bo oni spisują numery i mają w kajeciku,

albo komputerku. Czyli że to jest jedynie ułatwienie ich pracy,

a dlaczego ja mam im ułatwiać? Mają moje tablice, nie za szybą,

z przodu i dobrze widoczne. Co stoi na przeszkodzie, by tą kartką

były właśnie tablice?

Napisano

> Teraz to wydaje mi sie ze nie musza juz bo wszystkie parkomaty zostaly wymienione na takie w

> ktorych zanim wydrukujesz bilet musisz wpisac nr rej....

Nie korzystałem jeszcze z tych nowych parkomatów i pewnie szybko nie będę musiał(bo mam mpay), ale pomysł lekko poroniony z wpisywaniem nr rejestracyjnego.

O ile dla mnie to nie jest problem to dla osoby starszej....

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie korzystałem jeszcze z tych nowych parkomatów i pewnie szybko nie będę musiał(bo mam mpay), ale

> pomysł lekko poroniony z wpisywaniem nr rejestracyjnego.

> O ile dla mnie to nie jest problem to dla osoby starszej....

> Pozdrawiam BAS

Tia... i przyciski opisane z tego co pamietam po wlosku :/ ktos w lape dostal za to chyba konkretnie :/

Napisano

> Tia...

Takie wpisywanie nr rejestracyjnego może być sporym problemem np. dla mojej mamy(jest atechniczna), na szczęście mamy mpay'a.

> i przyciski opisane z tego co pamietam po wlosku :/

To akurat mojej mamie nie robi różnicy czy po Polsku czy po Włosku. smile.gif

Mi niestety robi.

> ktos w lape dostal za to chyba

> konkretnie :/

Spokojnie, to tylko nasz ukochany kraj.

Szczytem chamstwa była rezygnacja z mpay'a w Warszawie, oczywiście mpay nie był łaskaw przysłać mi maila, więc miałem małe zdziwko jak ostatnio potrzebowałem zaparkować w Warszawie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Tia... i przyciski opisane z tego co pamietam po wlosku :/ ktos w lape dostal za to chyba

trzeba sie uczyc jezykow... ja jakos tego nie zauwazylem...

Napisano

pamietaj ze sady sa niezawisle old.gif ( a przynajmniej byc takie powinny)

Napisano
  • Autor

> Tia... i przyciski opisane z tego co pamietam po wlosku :/ ktos w lape dostal za to chyba

naprawdę? no to ktos powinien dostac teraz po łapach=, bo zgodnie z prawem musza być po polsku

Napisano

> naprawdę? no to ktos powinien dostac teraz po łapach=, bo zgodnie z prawem musza być po polsku

eee to chyba niemożliwe...

jakoś nie miałem problemu z obsłużeniem parkomatu a włoskiego nie znam. Chwile zajęło mi tylko przeczytanie instrukcji obsługi ok.gif

Napisano

> No jest to bez sensu, bo oni spisują numery i mają w kajeciku,

> albo komputerku. Czyli że to jest jedynie ułatwienie ich pracy,

> a dlaczego ja mam im ułatwiać? Mają moje tablice, nie za szybą,

> z przodu i dobrze widoczne. Co stoi na przeszkodzie, by tą kartką

> były właśnie tablice?

Tłini, oni i tak znajdą sposób, aby Cię za to parkowanie skroić. Kombinacje tego typu wpływają tylko na zwiększanie kosztów, a tym samym zwiększanie podatków, wprowadzanie nowych opłat i temu podobnych frown.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.