Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Talbot Rancho - czy gdzieś jeszcze mozna to to spotkać?

Featured Replies

Napisano

Talbot Rancho, znany też jako Matra Rancho.

800px-1977_Simca_Matra_Rancho.jpg

Quote:

Matra Rancho – Jeden z pierwszych kombivanów produkowany przez francuską firmę Matra w latach 1977–1984, oparty na Simce 1100. Dostępny jako 3-drzwiowy kombivan. Do napędu użyto silnika OHV R4 o pojemności 1,4 litra. Moc przenoszona była na oś przednią poprzez 4-biegową manualną skrzynię biegów. Łącznie wyprodukowano 57.792 egzemplarzy modelu Rancho

Czy ktoś z Was spotkał się jeszcze z tym samochodem?

Jak byłem mały to do moich Rodziców przyjeżdżał myśliwy z zagranicy takim właśnie samochodem i pamiętam, że bardzo mi się ten samochód podobał. Przywiózł mi nawet taki większy model tego samochodu w postaci resoraka Matchbox. Zresztą jakoś mi tak z dzieciństwa zostało, że podoba mi się nadal.

Pytanie tylko czy jeszcze gdzieś można się spotkać z takim samochodem. Myślałem nad tym że gdybym trafił na zadbany egzemplarz to bym kupił ale słowem klucz będzie tutaj "zadbany".

No i czy w ogóle jeszcze udałoby się dostać gdzieś części zamienne do tego cuda?

Napisano

> Talbot Rancho, znany też jako Matra Rancho.

>

> Jak byłem mały to do moich Rodziców przyjeżdżał myśliwy z zagranicy takim właśnie samochodem i

> pamiętam, że bardzo mi się ten samochód podobał. Przywiózł mi nawet taki większy model tego

> samochodu w postaci resoraka Matchbox. Zresztą jakoś mi tak z dzieciństwa zostało, że podoba

> mi się nadal.

hah, tez miałem resoraka Talbota i tez mi sie podoba do tej pory zlosnik.gif

u mnie na wsi jezdzil taki, tylko ze zielony jeszcze w latach 90-tych, ale juz daaawno nie widzialem wink.gif

Napisano

też miełem resorka zlosnik.gif

a kolega jakieś 6 lat temu miał oryginał, nawet fajne auto

Napisano

Ja rowniez mialem zlosnik.gif Niestety to byl jeden z moich ulubionych i najczesciej go uzywalem, wiec potem wygladal juz tak:

e143_3.jpg

buu.gif

A na zywo widzialem tylko raz.. nie pamietam kiedy, nie pamietam gdzie.. ale pamietam ze widzialem ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja rowniez mialem Niestety to byl jeden z moich ulubionych i najczesciej go uzywalem, wiec potem

> wygladal juz tak:

Mój resorak zaginął w akcji. Nie wiem gdzie go posiałem. A był taki fajny, większy, otwierane drzwi i pokrywa silnika, miał około 10cm długości.

> A na zywo widzialem tylko raz.. nie pamietam kiedy, nie pamietam gdzie.. ale pamietam ze widzialem

A ja nawet jeździłem. Z wyposażenia to najbardziej podobał mi się taki boczny reflektor-szperacz z żółtym kloszem.

Nawet na Allegro nie ma tych samochodód. Ciekawe czy gdzieś ktoś jeszcze tym jeździ.

Napisano
  • Autor

> Mają forum - jakiś tekst

Ciekawe czy ktoś tam jeszcze zagląda.

Napisano

> Ciekawe czy ktoś tam jeszcze zagląda.

Wydaje się tamto forum pomału umierać, ale może działają im powiadomienia na mail smile.gif

Napisano

> Quote:

> Matra Rancho – Jeden z pierwszych kombivanów produkowany przez francuską firmę Matra w

> latach 1977–1984, oparty na Simce 1100. Dostępny jako 3-drzwiowy kombivan. Do napędu

> użyto silnika OHV R4 o pojemności 1,4 litra. Moc przenoszona była na oś przednią poprzez

> 4-biegową manualną skrzynię biegów. Łącznie wyprodukowano 57.792 egzemplarzy modelu Rancho

> Czy ktoś z Was spotkał się jeszcze z tym samochodem?

> Jak byłem mały to do moich Rodziców przyjeżdżał myśliwy z zagranicy takim właśnie samochodem i

> pamiętam, że bardzo mi się ten samochód podobał. Przywiózł mi nawet taki większy model tego

> samochodu w postaci resoraka Matchbox. Zresztą jakoś mi tak z dzieciństwa zostało, że podoba

> mi się nadal.

> Pytanie tylko czy jeszcze gdzieś można się spotkać z takim samochodem. Myślałem nad tym że gdybym

> trafił na zadbany egzemplarz to bym kupił ale słowem klucz będzie tutaj "zadbany".

> No i czy w ogóle jeszcze udałoby się dostać gdzieś części zamienne do tego cuda?

Też zawsze podobał mi się ten samochód serduszka.gif i też miałem resoraka (w sumie, jak bym dobrze poszukał, to może bym i jeszcze gdzieś go znalazł) smile.gif

Co do dostępności, to jeszcze ze dwa lata temu widywałem takiego tylko że zielonego w Oświęcimiu. O ile się orientuję, to później był do sprzedaży, ale nie wiem co się z nim teraz dzieje. Już dawno go nie widziałem frown.gif

Napisano

> Mój resorak zaginął w akcji. Nie wiem gdzie go posiałem. A był taki fajny, większy, otwierane drzwi

> i pokrywa silnika, miał około 10cm długości.

Właśnie takiego miałem. I mam go do dziś w dobrym stanie. Teraz się nim bawi mój syn.

zlosnik.gif

> (...)

Napisano

> Quote:

> Matra Rancho – Jeden z pierwszych kombivanów produkowany przez francuską firmę Matra w

> latach 1977–1984, oparty na Simce 1100. Dostępny jako 3-drzwiowy kombivan. Do napędu

> użyto silnika OHV R4 o pojemności 1,4 litra. Moc przenoszona była na oś przednią poprzez

> 4-biegową manualną skrzynię biegów. Łącznie wyprodukowano 57.792 egzemplarzy modelu Rancho

> Czy ktoś z Was spotkał się jeszcze z tym samochodem?

> mi się nadal.

> Pytanie tylko czy jeszcze gdzieś można się spotkać z takim samochodem. Myślałem nad tym że gdybym

> trafił na zadbany egzemplarz to bym kupił ale słowem klucz będzie tutaj "zadbany".

> No i czy w ogóle jeszcze udałoby się dostać gdzieś części zamienne do tego cuda?

mobile.de przykład

mają tam kilka, nawet takie cabrio mobile.de cabrio

Napisano

sąsiad rodziców ma. Tzn w tej chwili ma tam kurnik. Matra jest wrośnięta w podłoże.

Ale pamiętam jak w połowie lat 80 wszystkie dzieciaki z okolic się śliniły na widok tego bolidu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.