Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Holowanie motocykla

Featured Replies

Napisano

Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac? Do czego podpiac line? Pytanie ofkors czysto teoretyczne, ale warto wiedziec :-)

Napisano

> Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac? Do czego podpiac

> line? Pytanie ofkors czysto teoretyczne, ale warto wiedziec :-)

Kolega ma kat A i nie wie takich rzeczy? Na teście teoretycznym było takie pytanie. Można holować pod warunkiem że jest możliwość odłączenia od pojazdu który nas holuje.

Napisano

> Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac?

Mozna.

> Do czego podpiac line?

Do elementu, którego szarpnięcie nie spowoduje zmiany kierunku jazdy. Okręcasz linką, a końcówkę przytrzymujesz dłonią na kierownicy, żeby mozna było w każdym momencie się "rozpiąć". ok.gif

Napisano

> W którymś odcinku motocyklicznie jest to fajnie przedstawione

Można też pchać.

Załóżmy że jedziemy na dwa motocykle i jeden pada.

Ustawiamy motocykle obok siebie z tym że pchający nieco z tyłu.

Kierowca sprawnego motocykla opiera stopę o lewą tylną nóżkę dla pasażera motocykla niesprawnego.

Napisano

> Można też pchać.

> Załóżmy że jedziemy na dwa motocykle i jeden pada.

> Ustawiamy motocykle obok siebie z tym że pchający nieco z tyłu.

> Kierowca sprawnego motocykla opiera stopę o lewą tylną nóżkę dla pasażera motocykla niesprawnego.

Powaznie piszesz? yikes.gif

Napisano

> Powaznie piszesz?

Plus minus tak to było przedstawione w programie.

Tylko dla mnie to raczej służy do np. odpalenia motocykla na pych albo krótkiego holowania, bo na większą odległość jakoś sobie tego nie wyobrażam, no i nie w każdym motocyklu się tak da.

Napisano

> Powaznie piszesz?

Parę metrów - widzę.

Parę kilometeów - łellll...

Napisano

> Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac? Do czego podpiac

Kiedyś holowałem kumpla. U niego zaczepiliśmy o gmola, u mnie, już nie pamiętam, ale gdzieś o jakiś element ramy zadupka. Masakra jakaś, mieliśmy jakiś kilometr, ale na dłuższą metę to katorga i bardzo niebezpieczna sprawa. Mi woziło motocyklem na zakrętach strasznie, a on też miał niewesoło z zakrętami.

Napisano

probowalem kiedys metoda bez linki - z opieraniem o podnozek, proba zakonczona po paru metrach, za to na lince ujechalismy z 15km i bylo calkiem spoko jak dla mnie, ja jechalem holowanym, predkosc kolo 40km/h i zupelnie pewne prowadzenie na prostej i w zakretach, az chcialem szybciej, bo juz mi sie czas dluzyl

mocowanie do kierownicy w miare na srodku i trzymana koncowka linki reka przy manetce, a w holujacym za rame, tylko pod duza gorke byl problem i zefir 550 ledwo wciagnal 350TS, ale w koncu dal rade

Napisano

> Kolega ma kat A i nie wie takich rzeczy? Na teście teoretycznym było takie pytanie. Można holować

> pod warunkiem że jest możliwość odłączenia od pojazdu który nas holuje.

Ja niedawno zdawałem i pamiętam, że faktycznie było takie pytanie, pamiętam również jaka była prawidłowa odpowiedź grinser006.gif Chociaż w sumie ja też zastanawiałem się jak to wygląda w praktyce, czyli po pierwsze ta możliwość łatwego odłączenia, a dwa, gdzie ewentualnie przyczepić niewiem.gif

Napisano

> Powaznie piszesz?

a co zrobisz jak nie macie linki będziecie pchać na zmiane ??

kiedyś pchałem tak kolege 10 km zlosnik.gif

Napisano

> mocowanie do kierownicy w miare na srodku i trzymana koncowka linki reka przy manetce,

Łatwo powiedzieć... (foto poglądowe)

286099768-yamahaxvz13.187.JPG

post-109606-14352516820137_thumb.jpg

Napisano

a Ty masz prawko A??? icon_eek.gif

rozumiem ,że nie masz skoro się pytasz icon_rolleyes.gif

Napisano

> Łatwo powiedzieć... (foto poglądowe)

Ile przełączników icon_eek.gif

Ciekawe czy kawe też parzy spineyes.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> a Ty masz prawko A???

> rozumiem ,że nie masz skoro się pytasz

nie mam. tak tylko pytam zlosnik.gif

Napisano

> nie mam. tak tylko pytam

to jak Ty chłopie egzamin zdałeś spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> to jak Ty chłopie egzamin zdałeś

to ze zdałas egazmin i ze bylo na ten temat pytanie w testach powoduje ze umiesz holowac ?

Napisano

> to jak Ty chłopie egzamin zdałeś

Motór ukradłem, ale za to prawo jazdy to uczciwie kupiłem! :-)

Napisano

> to ze zdałas egazmin i ze bylo na ten temat pytanie w testach powoduje ze umiesz holowac ?

ejjj momento przeczytaj raz jeszcze co napisałeś w pierwszym poście cfaniaczek.gif

"Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac? Do czego podpiac line? Pytanie ofkors czysto teoretyczne, ale warto wiedziec :-) "

pytasz czy można holować a nie jakie mają doświadczenie inni użytkownicy forum w tym temacie

ps. na egzaminie tego pytania nie miałam co nie zwalnia mnie z wiedzy na ten temat

Napisano
  • Autor

> ejjj momento przeczytaj raz jeszcze co napisałeś w pierwszym poście

> "Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac? Do czego podpiac

> line? Pytanie ofkors czysto teoretyczne, ale warto wiedziec :-) "

> pytasz czy można holować a nie jakie mają doświadczenie inni użytkownicy forum w tym temacie

> ps. na egzaminie tego pytania nie miałam co nie zwalnia mnie z wiedzy na ten temat

moze sie nie przyłożyłem do egzaminu? wink.gif

choc bardziej chodziło mi o czysto praktyczne podejscie do tematu ok.gif

Napisano

> Łatwo powiedzieć... (foto poglądowe)

to nie motocykl, to kabriolet, wiec sie nie liczy wpysk.gif

P.S. Zazdraszczam ofkors... grinser006.gif

Napisano

> ejjj momento przeczytaj raz jeszcze co napisałeś w pierwszym poście

> "Jak wygląda sprawa z holowaniem? Powiedzmy zepsuje sie w trasie. Mozna holowac? Do czego podpiac

> line? Pytanie ofkors czysto teoretyczne, ale warto wiedziec :-) "

> pytasz czy można holować a nie jakie mają doświadczenie inni użytkownicy forum w tym temacie

> ps. na egzaminie tego pytania nie miałam co nie zwalnia mnie z wiedzy na ten temat

Żabeńko słodka, ale tak serio-serio.

Jeździłaś kiedyś na krawacie, nawet wozem?

Uważasz, że wiedza przyswojona podczas nauki zdawania egzaminu ma jakiekolwiek podłoże PRAKTYCZNE?

Bo ja uważam, że holując cokolwiek (a już zwłaszcza moto) bazując wyłączne na wiedzy wyniesionej z tegoż kursu to daleko się nie zajedzie, gdyż PRAKTYCZNYCH wskazówek to tam ni hu-hu nie znajdziesz, a bez nich można skończyć tą przygodę smutno...

Napisano

> Żabeńko słodka, ale tak serio-serio.

> Jeździłaś kiedyś na krawacie, nawet wozem?

> Uważasz, że wiedza przyswojona podczas nauki zdawania egzaminu ma jakiekolwiek podłoże PRAKTYCZNE?

> Bo ja uważam, że holując cokolwiek (a już zwłaszcza moto) bazując wyłączne na wiedzy wyniesionej z

> tegoż kursu to daleko się nie zajedzie, gdyż PRAKTYCZNYCH wskazówek to tam ni hu-hu nie

> znajdziesz, a bez nich można skończyć tą przygodę smutno...

Wypluj,odszczekaj i przepros

Jezdzilam

koteczku......

Napisano

> Można też pchać.

> Załóżmy że jedziemy na dwa motocykle i jeden pada.

> Ustawiamy motocykle obok siebie z tym że pchający nieco z tyłu.

> Kierowca sprawnego motocykla opiera stopę o lewą tylną nóżkę dla pasażera motocykla niesprawnego.

Spokojnie mozna tak jechac ... na jazdach doszkalajacych ... "pchalem" Afryke ...latwo nie bylo ... ale po kilkudziesieciu metrach wlaczylem II bieg wink.gif

Bylem i "pchajacym" i "pchanym"

Napisano

> Wypluj,odszczekaj i przepros

> Jezdzilam

> koteczku......

I uważasz, że bez instruktażu stanowiskowego, bazując wyłącznie na wiedzy z kursu zajechałabyś daleko?

Bo np kurs teo nie mówi NIC ani o ruszaniu, ani o hamowaniu na krawacie, ani na tym kto za co odpowiada...

Napisano

> I uważasz, że bez instruktażu stanowiskowego, bazując wyłącznie na wiedzy z kursu zajechałabyś

> daleko?

> Bo np kurs teo nie mówi NIC ani o ruszaniu, ani o hamowaniu na krawacie, ani na tym kto za co

> odpowiada...

jakos na miescie widuje sie szarpiacych na holu i jakos jada, prawda?

Napisano

> I uważasz, że bez instruktażu stanowiskowego, bazując wyłącznie na wiedzy z kursu zajechałabyś

> daleko?

> Bo np kurs teo nie mówi NIC ani o ruszaniu, ani o hamowaniu na krawacie, ani na tym kto za co

> odpowiada...

Jak widzisz ja cala i zdrowa jestem a skuter wazay 100kg tez w jednym kawalku....

Kolega w pierwszym poscie zadal podstawowe pytanie czy mozna a nie jak to robicie,doradzcie mi itd...i chyba do tego sie odnioslam a nie do technik holowania...

Wiec nie bardzo rozumiem czemu sie mnie czepiasz,bo dla mnie logicznym jest ze jak uczylam sie zdajac na prawko B i A to obowiazkowo zapamietalam jak mam zachowywac sie gdy auto lub moto jest uszkodzone...no ale moze jestem wyjatkiem

Kolega pozniej dopisal,ze moze za bardzo nie przylozyl sie do egzaminu.....

zlosnik.gif

Napisano

> jakos na miescie widuje sie szarpiacych na holu i jakos jada, prawda?

JAKOŚ - słowo-klucz.

Do czasu aż ktoś szarpnie mocniej i urwie pół auta, albo oberwie latającym żelastwem z linki hol w oko.

Napisano

> JAKOŚ - słowo-klucz.

> Do czasu aż ktoś szarpnie mocniej i urwie pół auta, albo oberwie latającym żelastwem z linki hol w

> oko.

a byla o tym mowa? pytales czy sie pojedzie wiec odpowiedzialem, ze tak ... wez sie trzymaj jednego toku rozumowania ......

Napisano

> a byla o tym mowa? pytales czy sie pojedzie wiec odpowiedzialem, ze tak ... wez sie trzymaj jednego

> toku rozumowania ......

Już się chowam do yamki i idę piłować podnóżki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.