Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zwróciliście uwagę na zależność...

Featured Replies

Napisano

...ze czym kretyn bardziej goły na moto to tym bardziej na nim szaleje? Czy tylko u mnie jeżdżą głąby w sandałach i krótkim rękawku na jednym kole? A odp. ubrani jakos jeżdżą spokojnie? zlosnik.gif

Napisano

> ...ze czym kretyn bardziej goły na moto to tym bardziej na nim szaleje? Czy tylko u mnie jeżdżą

> głąby w sandałach i krótkim rękawku na jednym kole? A odp. ubrani jakos jeżdżą spokojnie?

To chyba nie dotyczy quadów bo im większe mam "uzbrojenie" - na tym więcej mogę sobie pozwolić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

U mnie takie czterokołowce widuje sie rzadko. Aczkolwiek w tamtym roku jeden w nocy na budowanej autostradzie stracił dosłownie glowe bo nie mial kasku i wpadł na ladowarke oslabiony.gif

Napisano

> ...ze czym kretyn bardziej goły na moto to tym bardziej na nim szaleje? Czy tylko u mnie jeżdżą

> głąby w sandałach i krótkim rękawku na jednym kole? A odp. ubrani jakos jeżdżą spokojnie?

Hmmm...

Patrząc po sobie, to im lżej ubrany, tym bardziej w d... oczy mam.

Ostatnio jeżdżę w teszercie (zapraszam hejterów :->) z uwagi na warunki atmosferyczne i jakoś tak mocno nieswojo czuję się przekraczając 50 km/h.

Natomiast co do zasady...

Istotnie - ciuchy zwykle idą w parze ze świadomością tego, czym grozi gleba, więc możnaby wysnuć taką paralelę jak Twoja.

Napisano

Nie zauważyłem. niewiem.gif

Bardziej widac zależność od posiadanego moto, ale to też nie jest regułą. ok.gif

Napisano

A jeśli do tego jeszcze blacha podgięta / w błotniku / lub jej brak - można spodziewać się dosłownie wszystkiego po wyczynach takiego delikwenta na drodze...

To z moich obserwacji.

Napisano

> U mnie takie czterokołowce widuje sie rzadko. Aczkolwiek w tamtym roku jeden w nocy na budowanej

> autostradzie stracił dosłownie glowe bo nie mial kasku i wpadł na ladowarke

W takiej sytuacji kask by mu wiele nie pomógł ale dobre światła już bardziej...

Nie trzeba ładowarki, wystarczy gałązka z liśćmi przy odpowiedniej prędkości i już są "problemy"

Napisano

> ...ze czym kretyn bardziej goły na moto to tym bardziej na nim szaleje?

Bo ci ubrani stosownie są przegrzani, zmęczeni upałem i nic im się nie chce biglaugh.gif a ci "przewietrzani" zachowują rześki umysł i dają w palnik hehe.gif bez umiaru najczęściej... screwy.gif

Napisano

> Bo ci ubrani stosownie są przegrzani, zmęczeni upałem i nic im się nie chce a ci "przewietrzani"

> zachowują rześki umysł i dają w palnik bez umiaru najczęściej...

Tu troszkę się zgodzę.

Raz uznałem, że "safety first" i przy podobnej jak dziś w Warszawie pogodzie pojechałem w pełnym ubraniu (OK, kurtka mocno rozpięta).

Dopóki jechałem za miastem było spoko.

Jak wjechałem w miasto i stanąłem dębowo w korku - heeesssuuuussssss.....

Górą sauna, dołem bucha żarem jak z pieca hutniczego...

Po dojechaniu na miejsce zsiadłem ze sprzęta, klapnąłem zadem na glebę i musiałem dłuższą chwilę dojść do siebie.

Autentycznie, myślę, że jeszcze z parę minut i zaliczyłbym omdlenie na sprzęcie.

Stąd uważam przy takiej pogodzie teszert za nieco mniejsze zło - zmniejsza prawdopodobieństwo gleby. Przynajmniej w moim przypadku.

ACZKOLWIEK - zakup kurtki letniej wpisałem ostatnio na wysoką listę priorytetów i z sierpniowej wypłaty lecę do TarBor'a :-)

Napisano

ale jest tez taka zaleznosc ze jak masz pełne ubranie to jedziesz szybciej zeby miec chłodniej 270751858-jezyk.gif

co powiecie na resjestracje nA zamowienie 666

Napisano

> ale jest tez taka zaleznosc ze jak masz pełne ubranie to jedziesz szybciej zeby miec chłodniej

Zwłaszcza w korku... :-)

> co powiecie na resjestracje nA zamowienie 666

Zastanawiałem się nad W0 XL883, ale w końcu zostałem na zwykłej :-)

Napisano

> Zastanawiałem się nad W0 XL883, ale w końcu zostałem na zwykłej :-)

Ja też się zastanawiam nad indyw. dla staruszków, ale nie mam za mocno koncepcji...

Póki co na Bielanach dostałem trzy kolejne numery. grinser006.gif

Napisano

> ...ze czym kretyn bardziej goły na moto to tym bardziej na nim szaleje? Czy tylko u mnie jeżdżą głąby w sandałach i krótkim rękawku na jednym kole? A odp. ubrani jakos jeżdżą spokojnie?

Coś w tym jest. A ostatnio kilka razy chciałem puścić moto środkiem a kierownik dziękował ale nie chciał yikes.gif

Napisano

> Ja też się zastanawiam nad indyw. dla staruszków, ale nie mam za mocno koncepcji...

> Póki co na Bielanach dostałem trzy kolejne numery.

ja mam indywidualna normalna... 893goodvibes.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> ...ze czym kretyn bardziej goły na moto to tym bardziej na nim szaleje? A odp. ubrani jakos jeżdżą spokojnie?

Ci pierwsi to jeszcze nie leżeli, natomiast ci ubrani to już zaliczyli glebę, lub widzieli na własne oczy czym to się kończy i zdają sobie sprawę, że nie są nieśmiertelni .

Pozdr.

Napisano

> Ci pierwsi to jeszcze nie leżeli

albo wiedzą że przy szaleństwach i tak ich nic nie uratuje

albo się nie wywracają wink.gif (mam kumpla który mówi że się nie wywraca hehe)

> natomiast ci ubrani to już zaliczyli glebę, lub widzieli na

> własne oczy czym to się kończy i zdają sobie sprawę, że nie są nieśmiertelni .

albo się internetu naczytali za dużo wink.gif

Napisano

Nie wiem czy jezdziles kiedys z i bez ubioru - znaczna roznica i w moim przypadku dziala wrecz odwrotnie - jezdze uwazniej.

Widok golasów na ulicy to jest nic - ja wczoraj widzialem dziecko okolo 10-13 lat na duuuzym japonskim turystyku - samo prowadzilo motocykl, wrazenie bylo ze nie dosiega do ziemi. Mialem niezły icon_eek.gificon_eek.gif

Napisano

> Stąd uważam przy takiej pogodzie teszert za nieco mniejsze zło

Przepraszam za ten off-top ale tak czytam już któryś raz ten Twój "teszert" i mi się sama gęba haha grinser006.gif

Bądź konsekwentny i pisz tekoszulka zlosnik.gif bo nie bardzo rozumiem Twój zamysł, tak dziwnie łączysz polski człon z angielskim grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Oczywiście "bez ofensywy" hehe.gif, tak tylko się przekomarzam grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Oczywiście "bez ofensywy" , tak tylko się przekomarzam

A ja lubię dawać gawiedzi uciechę :-)`

Napisano

> co powiecie na resjestracje nA zamowienie 666

Widziałem ostatnio fajniejszą... zlosnik.gif

"W2 BATY" zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Nie pamiętam co to było - ale jakiś duży sprzęt smile.gif

Napisano

> Widziałem ostatnio fajniejszą...

> "W2 BATY"

> Nie pamiętam co to było - ale jakiś duży sprzęt

ja na furze chce zrobić

WPR DOL

zlosnik.gif

Napisano

> ja na furze chce zrobić

> WPR DOL

Nie da się smile.gif

Napisano

> Nie da się

kura, myślisz że się skapną w WK? zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.