Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Plusy i minusy Cromy - zapraszam na chwile szczerości :)

Featured Replies

Napisano

> masz zaparcie, ale czy crome masz za jakis wyrok zamiennie?

Napisano

> Jestem wyznawca Fiata, ale co mi po starym Audi czy VW??Jak patrzalem przed Croma na Passaty czy A4

> to w tej cenie byly 3 lata starsze od Cromy z przelotami po 250 tys km, a takie auto mi

> potrzebne

Hej,

A mnie sie podoba, ze we wro jest moze 5 Crom i na swiatlach zawsze jedna, a VW, audi od ciula, co 3,4 auto

Az nudno,

I jak stajekolo A4, czy paska to czuc ze wyzej sie siedzi.

Micromka za takie pieniadze idealnie pasuje ale chcialbym zeby miala:

-szyber

-duza VAWI(bo podoba mi sie )

-moze automat

Marne 120KM naprawde mi w zupelnosci wystarcza, jak pisalem przed kupnem, ja spokojnie jezdze bo juz wyroslem z szarpania sie.

Nie narzekam, wiedzialem co bire, a bryla wyjatkowo mi sie podoba, taka "muslularna" choc patrzac na przod to ryjek waski sie wydaje.

Malkontentom mowimy stanowcze NIE !!! smile.gif

Napisano
  • Autor

> > masz zaparcie, ale czy crome masz za jakis wyrok zamiennie?

?? przetłumacz proszę o co Ci chodzi.

Napisano

> Jako byly posiadacz A4 powiedz czy mam racje co do spasowania elementow i ich trzeszczenia po

> latach uzytkowania.

szczerze powiedziawszy w kabinie było wszystko perfekt, żadnych trzeszczeń, chrząszczy itp. ale roleta od bagażnika po rozciągnięciu doprowadzała mnie do furii swoim popierdywaniem (oczywiście kombi)

> Kluczyk w Cromie bez problemu ? Koszt nowego około 700 zł , mnie wyrobiły się gumki na przyciskach,

> kupiłem obudowę z Allegro ale okazała się niezbyt udana (zamiennik) i musiałem spiłować ponad

> milimetr z trzpienia by wogóle zmieścił się do stacyjki.

ja zapłaciłem coś ok. 300 pln za zrobienie kluczyka u tzw. heńka ponieważ nie miałem czasu na aso i inne rzeczy bo jechałem fotografować ślub

w aso podejrzewam, że 700 pln to jak za darmo

swoją drogą PEPCIO obejrzałem dzisiaj dokładnie przyciski o których mówiliście razem z Liskiem od klimy (jak się okazało) faktycznie odstają, ale dlaczego mają być na równi ?

te same przyciski są przy światłach przeciwmgielnych. Nie wpadliście na pomysł, że konstruktor/stylista tak sobie właśnie wymyślił, że mają odstawać i łatwiej w nie trafić ?

Klawiatury wyspowe robią dzisiaj furorę a Wy narzekacie, że w aucie sprzed 5/6 lat wyspę zastosowano.

W lap topach wszyscy się męczyli z przyciskami za którymi Wy tęsknicie, paranoja jakaś. Ja wiem, że w vw bora zamiast komputera pokładowego znajdowało się liczydło w przepastym schowku, ale trochę wyrozumiałości dla konstruktorów z półwyspu apenińskiego się należy mimo braku tego liczydła grinser006.gif

tak na marginesie, bora nie jeździłem, ale śmigałem vento teścia i moim zdaniem świetnie się prowadziło dopóki mu nie ukradli.

Napisano

> ?? przetłumacz proszę o co Ci chodzi.

Zalisz sie ze to ble, tamto ble, wiec pytam PO CO masz to auto?

Kiczowaty,sprzedaj i kup TOYKE i ciesz sie ze wszystko oh i ah.

Zwyczajnie takie paplanie o oczywistych oczywistosciach mnie dziwi co najmniej.

A mi brakuje kierownicy w dol o dwa-3 cm:) reszta niewazna

Mniej schowkow mniej SYFU !!

Ja w bagazniku mam koncentrat plynu SONAX,kolo, klucz i parasol, koniec

Napisano
  • Autor

> szczerze powiedziawszy w kabinie było wszystko perfekt, żadnych trzeszczeń, chrząszczy itp. ale

> roleta od bagażnika po rozciągnięciu doprowadzała mnie do furii swoim popierdywaniem

> (oczywiście kombi)

> ja zapłaciłem coś ok. 300 pln za zrobienie kluczyka u tzw. heńka ponieważ nie miałem czasu na aso i

> inne rzeczy bo jechałem fotografować ślub

> w aso podejrzewam, że 700 pln to jak za darmo

> swoją drogą PEPCIO obejrzałem dzisiaj dokładnie przyciski o których mówiliście razem z Liskiem od

> klimy (jak się okazało) faktycznie odstają, ale dlaczego mają być na równi ?

> te same przyciski są przy światłach przeciwmgielnych. Nie wpadliście na pomysł, że

> konstruktor/stylista tak sobie właśnie wymyślił, że mają odstawać i łatwiej w nie trafić ?

> Klawiatury wyspowe robią dzisiaj furorę a Wy narzekacie, że w aucie sprzed 5/6 lat wyspę

> zastosowano.

> W lap topach wszyscy się męczyli z przyciskami za którymi Wy tęsknicie, paranoja jakaś. Ja wiem, że

> w vw bora zamiast komputera pokładowego znajdowało się liczydło w przepastym schowku, ale

> trochę wyrozumiałości dla konstruktorów z półwyspu apenińskiego się należy mimo braku tego

> liczydła

> tak na marginesie, bora nie jeździłem, ale śmigałem vento teścia i moim zdaniem świetnie się

> prowadziło dopóki mu nie ukradli.

Jeśli możesz podesłac namiar na kogoś kto dorabia klucze do Cromy ok.gif bardzo proszę.

Co do przycisków, nie zrozumiałeś o co mi chodzi, być może źle to opisałem. Spasowanie na lini podłokietnik tapicerki drzw a zespół przełączników szyb. Płytka na której znajdują się przełączniki wystaje około 2 mm nad płaszczyznę tapicerki. Być może nie miałeś jeszcze ściąganego boczku drzwi lub samego panelu przełączników i blaszki które go trzymają są ok, ale generalnie ten patent w Cromach przed FL (nie wiem jak po) to tandeta na maksa.

Napisano
  • Autor

> Zalisz sie ze to ble, tamto ble, wiec pytam PO CO masz to auto?

> Kiczowaty,sprzedaj i kup TOYKE i ciesz sie ze wszystko oh i ah.

> Zwyczajnie takie paplanie o oczywistych oczywistosciach mnie dziwi co najmniej.

> A mi brakuje kierownicy w dol o dwa-3 cm:) reszta niewazna

> Mniej schowkow mniej SYFU !!

> Ja w bagazniku mam koncentrat plynu SONAX,kolo, klucz i parasol, koniec

Bardzo dobrze, że Tobie samochód odpowiada w 99% szczerze zazdroszę. Napisałem to wszystko bo wychodzę z założenia, że mówić trzeba i dobrze i źle ok.gif ważne, że szczerze. Wiele osób chcących kupić Cromę poszukuje informacji z pewnych źródeł, a kto ma je pewniejsze niż użytkownicy ?

Croma to chyba najlepsze auto jakie do tej pory miałem prywatnie (nie licząc służbowych), ale ma swoje wady. Powtórze raz jeszcze , jak na tą klasę samochodu niektóre z wad nie powinny mieć miejsca ok.gif Wyobraź sobie, że płacisz za ten samochód nie 30 tys , a 100 jako nowy i dochodzisz do pewnych wniosków po kilku miesiącach.

Nie chcę żadnych wojenek, chcę by temat ożywił nieco sflaczałe forum biglaugh.gif i dał możliwość do dyskusji zarówno na temat wad jak i zalet.

Pozdrawiam.

Napisano

> Kluczyk w Cromie bez problemu ? Koszt nowego około 700 zł , mnie wyrobiły się gumki na przyciskach,

> kupiłem obudowę z Allegro ale okazała się niezbyt udana (zamiennik) i musiałem spiłować ponad

> milimetr z trzpienia by wogóle zmieścił się do stacyjki.

Jeśli możesz to napisz jak rozebrać kluczyk i czy po przekładce i oraz piłowaniu wszystko działa?

Kiedyś próbowałem rozebrać kluczyk żeby wymienić gumki, ale poddałem się bo jedna strona cały czas trzymała, a nie chciałem tego robić na siłę

Napisano

To zadna wojna

ale Twoj post to lawina smutku i rozczarowania.

Ok, info przed zakupem wazne.

Podrugie,nie wydalbym na auto 100-150 tys bo nie jestem szalony mimo, ze stac mnie:)

30 tys to juz i tak w mojej ocenie szalenstwo zeby pierdziec w fotel w miescie.

A takie sa fakty, to kaprys i tyle, przemyslany kaprys:)

Dodam, ze to najcichsze auto jakie mialem.

Poprzedni, obecny LANOS NIGDY sie nie zepsul przez 257tys km i jezdze nim z sentymentem czasami:)

A moze ma kos barchette, bo naszedl mnie pomysl kupna breloczka do cromy:)

Napisano

> To zadna wojna

> ale Twoj post to lawina smutku i rozczarowania.

Macie problem smile.gif

> Ok, info przed zakupem wazne.

> Podrugie,nie wydalbym na auto 100-150 tys bo nie jestem szalony mimo, ze stac mnie:)

Ja również uważam, ze moja Croma za 106 tyś zł w 2008 roku nie była warta tych pieniędzy.... ale kupując ją w 2010 za trzydzieści parę tys zł stwierdziłem, ze to świetne auto za przyzwoitą cenę i nie ważne, że te pieniądze i tak stracę bo fiaty zawsze taniały w strasznym tempie.... ważne, że jestem baaaaaaardzo zadowolony z zakupu.... Czy wymienił bym ja na nowe Volvo V60 lub Mercedesa E lub klasy.... a i owszem gdyby mnie było na to stać... ale jako klient biedronki smile.gif czyli cytując jednego z mędrców - "biedaka" pozostanę przy Cromie ... smile.gif

Napisano

> Macie problem

> Ja również uważam, ze moja Croma za 106 tyś zł w 2008 roku nie była warta tych pieniędzy.... ale

> kupując ją w 2010 za trzydzieści parę tys zł stwierdziłem, ze to świetne auto za przyzwoitą

> cenę i nie ważne, że te pieniądze i tak stracę bo fiaty zawsze taniały w strasznym tempie....

> ważne, że jestem baaaaaaardzo zadowolony z zakupu.... Czy wymienił bym ja na nowe Volvo V60

> lub Mercedesa E lub klasy.... a i owszem gdyby mnie było na to stać... ale jako klient

> biedronki czyli cytując jednego z mędrców - "biedaka" pozostanę przy Cromie ...

Ja kupilbym E nowa, albo BMW 5, bajka ale jest kilka warunkow:

-musze miec wycacany dom

-300 tys luznej kasy (po zakupie auta)

-200 tys w gieldzie na zabawe

Reszta niewazna:)

Napisano
  • Autor

> Jeśli możesz to napisz jak rozebrać kluczyk i czy po przekładce i oraz piłowaniu wszystko działa?

> Kiedyś próbowałem rozebrać kluczyk żeby wymienić gumki, ale poddałem się bo jedna strona cały czas

> trzymała, a nie chciałem tego robić na siłę

Od góry kluczyka , w miejscu gdzie wchodzi awaryjna wkładka z trzpieniem, widać tulejkę rozprężną średnicy może 1 mm. To ta tulejka trzyma obudowę kluczyka. U mnie wystawała dość sporo nad obudowę więc ją wyjąłem szczypcami. W normalnych warunkach trzeba ją wepchnąć do wnętrza klucza i powinien dać się rozebrać ok.gif

Napisano

> Od góry kluczyka , w miejscu gdzie wchodzi awaryjna wkładka z trzpieniem, widać tulejkę rozprężną

> średnicy może 1 mm. To ta tulejka trzyma obudowę kluczyka. U mnie wystawała dość sporo nad

> obudowę więc ją wyjąłem szczypcami. W normalnych warunkach trzeba ją wepchnąć do wnętrza

> klucza i powinien dać się rozebrać

Dzięki za informację.

Nigdy bym sam do tego nie doszedł.

Napisano
  • Autor

> Dzięki za informację.

> Nigdy bym sam do tego nie doszedł.

Ja pewnie też bym się nie zorientował zanim bym klucza nie rozwalił, tylko tulejka wystawała więc ją przyuważyłem.

Swoją drogą te fabryczne gumki strasznie liche są.

Napisano

> Ja pewnie też bym się nie zorientował zanim bym klucza nie rozwalił, tylko tulejka wystawała więc

> ją przyuważyłem.

> Swoją drogą te fabryczne gumki strasznie liche są.

silikonem je trzeba traktować.... nieweim dlaczego takie liche - SAAB sie nie postarał frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.