Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] gaśnie po przegazowaniu

Featured Replies

Napisano

Szwagier ma mały problem z lackiem (1.6) - gaśnie mu przy schodzeniu z obrotów, np. po przegazowaniu. Jak chodzi na wolnych (bez naciskania gazu) to jest OK. Obroty nie falują i trzyma równo circa 800/min. Checka nie wywala.

Jakieś pomysły?

Napisano

> Szwagier ma mały problem z lackiem (1.6) - gaśnie mu przy schodzeniu z obrotów, np. po

> przegazowaniu. Jak chodzi na wolnych (bez naciskania gazu) to jest OK. Obroty nie falują i

> trzyma równo circa 800/min. Checka nie wywala.

> Jakieś pomysły?

LPG?

Napisano

Otworzcie maske i zlustrujcie wszystkie kabelki wezyki itp. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> LPG?

nie ma znaczenia czy LPG czy bena - efekt ten sam.

Wężyki obejrzeliśmy. Na oko nic nie widać. Choć ciśnieniowej próby szczelności dolotu oczywiście nie było. wink.gif

Napisano

Moje auto zachowuje się podobnie od pewnego czasu, to znaczy przy hamowaniu silnikiem, szczególnie na klimie, przy naciśnięciu sprzęgła opadają za bardzo obroty po czym wzbijają się na 1500 i zaś powoli opadają. Niekiedy (raz na sto) zgaśnie. EGR zaślepiony, wyczyściłem przepustnicę, wsadziłem świece NGK za 240zł i oczywiście nowe kable zapłonowe. Pomogło? NIE. Chyba winowajczynią jest przepustnica, ale by to określić trzeba pojechać do ASO, a tak zdesperowany JESZCZE nie jestem...

Napisano

> Ze złota ?

Irydowe zapewne, a ze tak troche przy drogo to inna sprawa.

PS. Mi rok temu zalozyli BERU platynowe i chyba wlasnie sie klnie.gif

Napisano

Świece były prezentem, swoje 240zł bym inaczej zagospodarował 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Świece były prezentem, swoje 240zł bym inaczej >zagospodarował

Sprawdz wszystkie przewodu masowe (minusowe) , a przepustnice mozesz zdiagnozowac elmem na blututut.

Napisano
  • Autor

> Sprawdz wszystkie przewodu masowe (minusowe) , a przepustnice mozesz zdiagnozowac elmem na

> blututut.

W jaki sposób? Jak nie wywala checka, też?

Napisano

> W jaki sposób? Jak nie wywala checka, też?

Popatrz czy kabel nie przetarty. Odpal tisa i popatrz gdzie dochodza. Zreszta zobacz w tisie czy jest cos na temat tych usterek ?

Napisano
  • Autor

> Popatrz czy kabel nie przetarty. Odpal tisa i popatrz gdzie dochodza. Zreszta zobacz w tisie czy

> jest cos na temat tych usterek ?

Bardziej mi chodziło o diagnozowanie przepustnicy ELMem, bo posiadam takowego.

Napisano

> Bardziej mi chodziło o diagnozowanie przepustnicy ELMem, bo posiadam takowego.

Kąt otwarcia powinieneś widzieć nawet w jakimś prostym programie OBD, więc i ELM powinien być przydatny, jeśli idzie o diagnostykę przepustnicy.

Napisano

> Kąt otwarcia powinieneś widzieć nawet w jakimś prostym programie OBD, więc i ELM powinien być

> przydatny, jeśli idzie o diagnostykę przepustnicy.

Generalnie odczyt z czujnikow ,ktorych sie da czy nie pokazuja jakis abstrakcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.