Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kalkulacja OC po stłuczce

Featured Replies

Napisano

przysłali mi wlasnie z PZU druczek do opłacenia OC. I wyszło w nim 694 zł. Natomiast gdy sam liczyłem na stronie PZU i wpisałem 1 szkodę z OC w ostatnim roku (wiosną miałem drobne otarcie z innym autem) to wyszło 535 zł. Skąd ta róznica? blush.gif

Napisano

> przysłali mi wlasnie z PZU druczek do opłacenia OC. I wyszło w nim 694 zł. Natomiast gdy sam

> liczyłem na stronie PZU i wpisałem 1 szkodę z OC w ostatnim roku (wiosną miałem drobne otarcie

> z innym autem) to wyszło 535 zł. Skąd ta róznica?

Pewnie jest rabat na podpisanie nowej umowy. Rozwiąż umowę i podpisz nową.

Napisano

> przysłali mi wlasnie z PZU druczek do opłacenia OC. I wyszło w nim 694 zł. Natomiast gdy sam

> liczyłem na stronie PZU i wpisałem 1 szkodę z OC w ostatnim roku (wiosną miałem drobne otarcie

Chcesz nr telefonu do mojego agenta?

Pewnie da się dać jakiś rabacik.

Generalnie jeśli nie było szkody w ostatnim roku a zniżki są co najmniej 50% to agent może dać dodatkową zniżkę utrzymaniową (jeśli ma na to budżet) w wysokości 20%.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Sprawdź zniżki oraz to co masz napisane na blankiecie cfaniaczek.gif

Te 694 to jak rozumiem kwota z górnego blankietu? cfaniaczek.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdź zniżki oraz to co masz napisane na blankiecie

> Te 694 to jak rozumiem kwota z górnego blankietu?

Tak

Niżej jest niewypełniony blankiet i cos takiego:

znizka 50% za bezszkodowośc (miałem 60% wiec pewnie te -10% to skutek stłuczki)

znizka 5% za kontynuacje ubezpieczenia

składka płatna jednorazowo 595,00 zł

suma uzbezpieczniea NNW 15000 zł

składka za ubezpieczenie NNW 99,00 zł* (*płatna jednorazowo)

Czyli jak zwykle przysyłają w takiej formie a nóz widelec klient odruchowo zapłaci więcej bo mu sie nie chciała przeczytać do końca? zlosnik.gif

Nadal jednak 60 zł za duzo chcą zlosnik.gif

Czyżby kalkulator źle uzwględnił koszty słuczki? Jak to jest - czy oni to jakoś obliczają na podstawie rzeczywistych kosztów naprawy,a kalkulator w przybliżeniu?

Napisano

Miałem podobną sytuację w Link4. Podobną, bo nie miałem żadnej stłuczki. Na przysłanym druczku była kwota 520zł, w kalkulatorze na stronie wychodziło 440zł. Zadzwoniłem na infolinię, powiedziałem, że coś chyba jest nie tak i dostałem nową wycenę - na 420zł zlosnik.gif

Napisano

kalkulator ma się nijak do ceny zakupu w PZU - takie coś usłyszałem w jednostce jak mi wyliczyli więcej niż kalkulator

pzu daje 15% zniżki ''za piękne oczy'' dla nowego klienta/nowej umowy przy kontynuacji tego nie ma.

Jak poszedłem z pismem wypowiadającym OC to nagle ''znalazło się'' 10% zniżki, ale to i tak było więcej niż konkurencja.

Ciekawostka ubezpieczenie szyb w PZU z 66 podrożało do 120 w tym roku.

Napisano
  • Autor

> kalkulator ma się nijak do ceny zakupu w PZU - takie coś usłyszałem w jednostce jak mi wyliczyli

> więcej niż kalkulator

> pzu daje 15% zniżki ''za piękne oczy'' dla nowego klienta/nowej umowy przy kontynuacji tego nie ma.

> Jak poszedłem z pismem wypowiadającym OC to nagle ''znalazło się'' 10% zniżki, ale to i tak było

> więcej niż konkurencja.

przypomina to trochę działania banków - oferuja lokaty z wyzszym oprocentowaniem dla nowych klientów

> Ciekawostka ubezpieczenie szyb w PZU z 66 podrożało do 120 w tym roku.

prawie 100%; pewnie myslą ze jak wszystko drożeje to mozna sobie walnąc podwyzkę, tylko że klienci mogą im powiedziec pocalujcie mnie w d..." zlosnik.gif

Napisano

> przypomina to trochę działania banków - oferuja lokaty z wyzszym oprocentowaniem dla nowych

> klientów

wszędzie tak jest, w statystykach lepiej wygląda kolumna ''nowi klienci'', a jeszcze lepiej ''pozyskani od.... ''

> prawie 100%; pewnie myslą ze jak wszystko drożeje to mozna sobie walnąc podwyzkę, tylko że klienci

> mogą im powiedziec pocalujcie mnie w d..."

chcą to niech podnoszą, ale wypadkowa droższe OC i droższe szyby u mnie przyniosły efekt inne TU

Napisano

> Chcesz nr telefonu do mojego agenta?

> Pewnie da się dać jakiś rabacik.

> Generalnie jeśli nie było szkody w ostatnim roku a zniżki są co najmniej 50% to agent może dać

> dodatkową zniżkę utrzymaniową (jeśli ma na to budżet) w wysokości 20%.

> Pozdrawiam BAS

Mała ta zniżka. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.