Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC - zatajenie szkody...

Featured Replies

Napisano

Małżonka moja nieświadomie zataiła szkodę - miała podać ilość lat bezszkodowych w ciągu ostatnich 5 lat - podała 4, bo raz miała szkodę.

Drugie pytanie - w ciągu dwóch ostatnich lat czy miała szkodę? Odpowiedziała, że w ogóle, bo wydawało jej się że rzeczona szkoda była dwa lata i dwa miesiace temu, a byla rok i dwa miesiące temu.

Zapłaciła taniej o 160 PLN, Ergo Hestia - wiem, bo policzyłem sobie róznicę na kalkulatorze.

Grozi jej coś w razie gdyby ubezpieczyciel się kapnął?

Napisano

> Małżonka moja nieświadomie zataiła szkodę - miała podać ilość lat bezszkodowych w ciągu ostatnich 5

> lat - podała 4, bo raz miała szkodę.

> Drugie pytanie - w ciągu dwóch ostatnich lat czy miała szkodę? Odpowiedziała, że w ogóle, bo

> wydawało jej się że rzeczona szkoda była dwa lata i dwa miesiace temu, a byla rok i dwa

> miesiące temu.

> Zapłaciła taniej o 160 PLN, Ergo Hestia - wiem, bo policzyłem sobie róznicę na kalkulatorze.

> Grozi jej coś w razie gdyby ubezpieczyciel się kapnął?

Ewentualnie moga rekalkulowac skladke...

Ale to pewnie tylko w przypadku, gdyby byla koniecznosc skorzystania z tej polisy.

Swoja droga to jest idiotyzm, zeby to wszystko trzeba bylo pamietac hehe.gif

Wystarczy miec kilka aut lub byc wspolwlascicielem i nie ma fizycznej mozliwosci tego ogarnac grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ewentualnie moga rekalkulowac skladke...

> Ale to pewnie tylko w przypadku, gdyby byla koniecznosc skorzystania z tej polisy.

> Swoja droga to jest idiotyzm, zeby to wszystko trzeba bylo pamietac

> Wystarczy miec kilka aut lub byc wspolwlascicielem i nie ma fizycznej mozliwosci tego ogarnac

No dokładnie, ale ona jest przestraszona, że okłamała ubezpieczyciela.... wink.gif

Napisano

> No dokładnie, ale ona jest przestraszona, że okłamała ubezpieczyciela....

niech dwie zdrowaśki odmówi w ramach pokuty biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

hestia sobie sprawdzi bo jest ten UFG i tam wszystko jest podane kto mial ile szkod, ile lat placil ubezpieczenie za jakie auta itp.

rekalkuluja skladke jak to sprawdzą i tyle, jak teraz nie sprawdzą to przy ewentualnej szkodzie to wyjdzie i wtedy każą dopłacić

Napisano

też tak miałem...

aby oszczędzić sobie ew. kłopotów zadzwoniłem do agenta, rekalkulowałem składkę, dopłaciłem, pocztą otrzymałem umowę po rekalkulacji... wink.gif

Napisano

> Grozi jej coś w razie gdyby ubezpieczyciel się kapnął?

Ergo Hestia już w momencie analizy polisy sama się kapnie i upomni o dopłatę.

W tej chwili wszyscy ubezpieczyciele mają wspólny rejestr, z którego pobierają informację o bez/szkodowości.

Przyjdzie na adres mailowy/domowy list z rekalkulacją składki.

Napisano

> Ergo Hestia już w momencie analizy polisy sama się kapnie i upomni o dopłatę.

> W tej chwili wszyscy ubezpieczyciele mają wspólny rejestr, z którego pobierają informację o

> bez/szkodowości.

> Przyjdzie na adres mailowy/domowy list z rekalkulacją składki.

Kapnie sie, albo i nie kapnie, niektorzy ubezpieczyciele maja taki bajzel u siebie, ze nie ogarniaja tematu w najmniejszym stopniu.

Ciezko tez stwierdzic co wpisuja w ten rejestr skoro sami sa w stanie wydawac co miesiac skrajnie rozne zaswiadczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.