Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana wkladki stacyjki a immobiliser?

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie posiadam SC VAN 1.1 z immobilaserem musze wymienic wkladke stacyjki i przy okazji w drzwiach i bagazniku. Powiedzcie mi jak ominac immobiliser aby auto odpalalo. dodam ze chcialbym zalozyc wkladki dedykowane do stacyjki bez immobilasera.Prosze o wasza pomoc w rozwiazaniu tego problemu.

Napisano

> Panie i Panowie posiadam SC VAN 1.1 z immobilaserem musze wymienic wkladke stacyjki i przy okazji w

> drzwiach i bagazniku. Powiedzcie mi jak ominac immobiliser aby auto odpalalo. dodam ze

> chcialbym zalozyc wkladki dedykowane do stacyjki bez immobilasera.Prosze o wasza pomoc w

> rozwiazaniu tego problemu.

z tego co wiem to immo znajduje się w krążku który jest przy wkładce. Możesz bez problemu wymiec sam wkład bylebyś nie odpiął tego krążka. Z tego co pamiętam to znajduje się on między wkładem a obudową stacyjki

EDIT:

w necie takie foto znalazłem

http://imageshack.us/photo/my-images/232/sc121jg0.jpg/sr=1

Napisano

ale nie wiem czy nie będzie problemu z komputerem silnika - ja jak robiłem swap to kod z komputera wnętrza samochodu nie zgadzał się z kodem komputera silnika i nie palił - na szczęście dawca stał obok i można było przełożyć stacyjkę z centralką z środka samochodu smile.gif

Napisano

I. Sam wkład stacyjki możesz wyjąć i wymienić, tyle, że do nowego kluczyka od nowej wkładki musisz wsadzić pastylkę ze starego kluczyka. Inaczej - wymień wkładkę na drugą, stary kluczyk rozkrój i wyjmij pastylkę, po czym, przyklej ją pod stacyjką koło pierścienia zczytującego

II. Możesz też przełożyć centralkę immo z dawcy nowego kluczyka i wkładki, tylko pewności nie mam jak to jest powiązane z ECU autka.

Napisano

> jak to jest powiązane z ECU autka.

i tu ci muszę powiedzieć, że jest powiązane z ECU bo ja przy swapie musiałem przełożyć centralkę i pierścień z dawcy, bo inaczej autko zapalało i od razu gasło smile.gif

Napisano

Wydłubujesz delikatnie cewkę ze starego kluczyka i wstawiasz w nowy, albo jeździsz z dopiętym starym kluczykiem.

Napisano

są do dostania surowe wkładki

jeśli taką kupisz to wkładasz swój kluczy i pilnikiem dopiłowujesz zapadki na równo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.