Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szkoda parkingowa/jest winny

Featured Replies

Napisano

Witajcie, przed chwilą facet focusem wjeżdżał na parking i zahaczył o mój samochód. Widziałem wszystko przez okno. Skutkiem tego jest rysa przez całą długość tylnego zderzaka mojego samochodu. Wybiegłem ale już winnego nie było przy samochodzie. Zostawiłem Panu kartkę za wycieraczką, że widziałem , mam spisane nr rej. samochodu i zostawiłem swój nr telefonu. Jak zachować się w tej sytuacji, czy jak się nie odezwie jechać/dzwonić po policję?

Napisano

> Witajcie, przed chwilą facet focusem wjeżdżał na parking i zahaczył o mój samochód. Widziałem

> wszystko przez okno. Skutkiem tego jest rysa przez całą długość tylnego zderzaka mojego

> samochodu. Wybiegłem ale już winnego nie było przy samochodzie. Zostawiłem Panu kartkę za

> wycieraczką, że widziałem , mam spisane nr rej. samochodu i zostawiłem swój nr telefonu. Jak

> zachować się w tej sytuacji, czy jak się nie odezwie jechać/dzwonić po policję?

Moim zdaniem wszystko zależy jak gościu bedzie gadać...

Jeśli bedzie w porządku, przeprosi i wymyśli coś na doczekaniu np że mu się spieszyło i że chciał to potem załatwić to bez policji, spisać oświadczenie albo skasować gościa za malowanie i tyle.

Jeśli bedzie Ci chciał udowodnić że to Ty krzywo stałeś itp a własciwie to mała rysa wiec spadaj... wtedy po policje i tyle.

Napisano

> Jak

> zachować się w tej sytuacji, czy jak się nie odezwie jechać/dzwonić po policję?

Jak obcy to poczekac troche i dac szanse Panu, jezeli auto odjedzie z tego miejsca bez odzewu walic jak w dym na policje.

Jezeli wiesz czyje auto i on na bank wie, ze Twoje to isc do niego z tym fantem najpierw, spusci Cie na drzewo, to na policje.

Napisano

Jak sobie poszedł bez zostawienia namiarów na siebie to wiadomo że chciał się ulotnić, dzwoń na policje od razu lepiej bo zostaniesz z niczym.

Napisano

Kilka dni temu na parkingu wpadłem na golfa. Troszkę mu odpadła szpachla ze zderzaka, gorsza sprawa ze golf przywalił w auto z przodu. Poczekałem 5 min. Nikt nie wyszedł wiec zostawiłem dwie kartki z numerem i telefonu i informacją ze uszkodziłem pojazd. Na razie nikt nie dzwoni. Osobiście też bym nie dzwonił bo auto wiekowe jednak szkoda się stała i konsekwencje należy ponieść. Jeśli o mnie chodzi to gdy ktoś sie przyzna to odpuszzam ale jeśli pojedzie a szkoda jest znazna na pewno bym nie odpuścił.

Napisano

Aż mi się przypomniało jak kolega kiedyś mnie odwoził, no i odwiózł ja sobie idę do domu, on wycofuje i nagle słyszę takie łup, odwracam się a on już obok mnie jest- zbił lampę jakiejś toyocie i uciekł. Najlepsza była jego odpowiedź następnego dnia jak mu powiedziałem, że się zachował jak ci**a, a on na to: "No jak to jak ci**a? Ledwo stuknąłem i od razu jedynka i ogień, żeby nikt nie zobaczył" icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witajcie, przed chwilą facet focusem wjeżdżał na parking i zahaczył o mój samochód. Widziałem

> wszystko przez okno. Skutkiem tego jest rysa przez całą długość tylnego zderzaka mojego

> samochodu. Wybiegłem ale już winnego nie było przy samochodzie. Zostawiłem Panu kartkę za

> wycieraczką, że widziałem , mam spisane nr rej. samochodu i zostawiłem swój nr telefonu. Jak

Zadzwon na policje ewentualnie przejedz sie na komisariat.

wink.gif

Napisano

Mojemu ojcu kiedys pod marketem ktoś przetarł auto i odjechał widziała to przypadkowa osobo która zostawiła pod wycieraczką numery rej. sprawcy,namiary na siebie i info.że moze być świadkiem.

Jeszcze tego samego dnia udaliśmy się na policje zgłosić ten fakt,policja w ciągu 2godzin znalazła delikwenta w domu który juz pastował swoje zarysowanie,policja wlepiła mu mandat(przyznał się)punkty karne i dowiozła nam numer jego polisy OC.

Napisano

Jak sie cala akcja skonczyla?

Napisano
  • Autor

> Jak sie cala akcja skonczyla?

Karteczkę Panu włożyłem za wycieraczkę ale jego samochód cały czas stoi więc dzisiaj przed południem w drodze do pracy wybieram się na komisariat zgłosić sprawę. Zdjęcia porobiłem jak samochody stały na parkingu i foto szkody na obu autach jakby coś kombinował...Oczywiście kartkę wyjmę bo nie będzie to miało już sensu..

Napisano

> Karteczkę Panu włożyłem za wycieraczkę ale jego samochód cały czas stoi więc dzisiaj przed

> południem w drodze do pracy wybieram się na komisariat zgłosić sprawę. Zdjęcia porobiłem jak

> samochody stały na parkingu i foto szkody na obu autach jakby coś kombinował...Oczywiście

> kartkę wyjmę bo nie będzie to miało już sensu..

numer jego polisy możesz ustalić na stronie Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.