Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urwana łapa

Featured Replies

Napisano

Muszę się pożalić, nawet nie wiem kiedy i jak to się stało, auto zaczęło dziwnie chodzić, wysiadłem postukałem, popatrzałem, zerkłem pod auto i moim oczom ukazał się taki widok

1fa15f21436cc616m.jpg

791a03d1edcb9bd0m.jpg

łapa wyzionęła ducha, sporo roboty z wymianą?

Napisano

> Muszę się pożalić, nawet nie wiem kiedy i jak to się stało, auto zaczęło dziwnie chodzić, wysiadłem

> postukałem, popatrzałem, zerkłem pod auto i moim oczom ukazał się taki widok

> łapa wyzionęła ducha, sporo roboty z wymianą?

sadze ze oberwal sie gwint albo nakkretka w blasze przykrecanej do budy

Napisano

Ło pieronie! współczuje swieca.gifzlosnik.gif

Generalnie wymiana tej łapy [bo jest to (jeśli się nie mylę) prawa górna] było jedną z moich pierwszych napraw mechanicznych cento - był mus i trzeba było zrobić - udało mi się to przy pomocy kilku narzedzi, cegiel zlosnik.gif podnosnika i przede wszystkim magicznej książki "CC sam naprawiam" palacz.gifzlosnik.gif Robiłem to w Holandii pod blokiem zlosnik.gif Także i Ty dasz rade waytogo.gif Gdzie auto stoi? Masz tą księge? Jak nie podaj maila wyśle Ci pdf'a wink.gif

Ja to robiłem w 900tce, ale IMO filozofia ta sama ok.gif

Powodzenia 20.GIF

Btw miałeś wcześniej jakiś unfal na tą strone/przód? hmm.gif

Edyta. Jeśli będzie tak jak Wojtala mówi, to może być już trochę więcej zabawy.. I nie wiadomo czy gwintownik pomoże..

Napisano

> sadze ze oberwal sie gwint albo nakkretka w blasze przykrecanej do budy

albo wyrwalo kawał podłużnicy, trzeba obadać jak to wygląda

Napisano

> Ło pieronie! współczuje

> Generalnie wymiana tej łapy [bo jest to (jeśli się nie mylę) prawa górna] było jedną z moich

> pierwszych napraw mechanicznych cento - był mus i trzeba było zrobić - udało mi się to przy

> pomocy kilku narzedzi, cegiel podnosnika i przede wszystkim magicznej książki "CC sam

> naprawiam" Robiłem to w Holandii pod blokiem Także i Ty dasz rade Gdzie auto stoi? Masz tą

> księge? Jak nie podaj maila wyśle Ci pdf'a

> Ja to robiłem w 900tce, ale IMO filozofia ta sama

> Powodzenia

> Btw miałeś wcześniej jakiś unfal na tą strone/przód?

> Edyta. Jeśli będzie tak jak Wojtala mówi, to może być już trochę więcej zabawy.. I nie wiadomo czy

> gwintownik pomoże..

jesli poszla blacha to ona w ASO cos ok 40zl kosztuje. Mozna to na stale zespawac, ale nie wiadomo jak sie zachowa w razie klepy, bo ma sie ona zerwac w czasie uderzenia aby budy nie uszkodzic

Napisano

:D puscił gwint na śrubie co przez poduszke przechodzi :D miełem dosłownie to samo rok temu podczas jazdy przy ok 40 km/hnajpierw cos pierdyklo w bude (sruba)i potem zaczelo trzaść zalym autem a na zakrecie bylo zajebiste chrobotanie smile.gif bedziesz musiał wymienić blaszke do podluznicy przykrecona srube i blaszke podtrzymujaca łape (co jest pod lapa i przechodzi sruba) + ew wymiana łapy z poducha jak rozerwało

edit:

wyprostuj badz kup nowa ramke wentylatora chlodnicy bo u mnie sie pogiela przy okazji i jak bedziesz podnosil silnik nie zdejmujac chlodnicy to uwazaj zeby czujnika cisnienia oleju nie urwac bo u mnie sie zachaczył o rame wentyla i prawie ułamałem

Napisano

w CC nie jestem pewny czy tak samo - ale jak wymieniałem u siebie w seju 0.9 - to z użyciem lewarka + zestawu kluczy zajęło mi to 40 min wink.gif

ps oczywiście potrzebowałem pomocnika który pomógł mi celować (ruszać silnikiem) do momentu załapania śrub w karoserii wink.gif

Napisano

> Muszę się pożalić, nawet nie wiem kiedy i jak to się stało, auto zaczęło dziwnie chodzić, wysiadłem

> postukałem, popatrzałem, zerkłem pod auto i moim oczom ukazał się taki widok

gutteeek do tablicy!!

czyżbyś brokerowi też na odwrót przykrecił blache od łapy :D!! grinser006.gif

Napisano

ja też to robiłem w NL pod blokiem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> gutteeek do tablicy!!

> czyżbyś brokerowi też na odwrót przykrecił blache od łapy :D!!

Akurat w tym przypadku guttek nawet palcem nie tyknął zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cento masz na wiosennej?

Tjaaa, ale już ogarnięte, odkręciłem blachę od podłużnicy, był tam wkręcony kawałek śruby, urwała się pinda, wymieniłem śrubę na nową, urwany kawałek śruby przewierciłem i jakoś dał się odkręcić.

Generalnie i tak jestem zły bo okazało się, że sprężyna zawieszenia jest pęknięta klnie.gif trza będzie zapodać coś innego

Napisano

no to może w końcu się weźmiesz za to padło i doprowadzisz do stanu sprzed kilku lat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.