Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

biegi wchodzą auto nie jedzie.....

Featured Replies

Napisano

hej

Doigrałem się jako kapelusznik (Skoda Fabia 1.2 12 V 2006 rok przebieg 165.000 ). Dzisiaj jadę..wrzucam bieg i auto nie jedzie frown.gif

Zapala normalnie biegi mogę wrzucać wszystkie wchodzą nie musze sprzegła wciskać, auto stoi...tylko obroty się zwiekszają jak gaz wcisnę. Pod maską patrzyłem, że ten wodzik chodzi tzn widac, że się rusza. Sprzęgło według mnie wciska się tak samo jak przed awarią....

Co to może być ? Duperela...? Czy sprzęgło..albo skrzynia ? frown.gif

Pozdrawiam

Napisano

Do sprawdzenia przegub, półoś, mechanizm różnicowy.

Napisano
  • Autor

> Do sprawdzenia przegub, półoś, mechanizm różnicowy.

Tez tak pomyslalem, moze przebug strzelił ..miałem tak kiedyś z golfem .

Napisano

> Tez tak pomyslalem, moze przebug strzelił ..miałem tak kiedyś z golfem .

U mnie takie objawy + chrobotanie oznaczały padnięty przegub homokinetyczny

Napisano

W zeszłym roku jak szukałem auta oglądałem Astre GTC. Ściągnięta z Belgii oczywiście bezwypadkowa od dziadka funkiel noofka sztuka. Handlarz dał mi kluczyki i pozwolił pojeździć po okolicy bo on nic do ukrycia nie ma grinser006.gif. W pewnym momencie chciałem zawrócić - wjechałem w bramę, potem wsteczny, jedynka gaz, puściłem sprzęgło i dalej nie pojechałem. Objawy identyczne - pedał sprzęgła mogłem wciskać bez bez problemów, biegi wchodziły bezproblemowo, silnik wchodził na obroty ale auto nie jechało. Okazało się, że wypięła się półośka z mechanizmu różnicowego. A najlepsze było tłumaczenie handlarzyny - "w tym modelu to normalka" facepalm%5B1%5D.gif. Nie chcę nawet myśleć co mogło się stać gdyby taka normalna usterka przydarzyła się mi/bądź innemu szczęśliwemu nabywcy przy zjeździe/lewoskręcie z jakiegoś ruchliwego skrzyżowania klnie.gif.

Napisano

Przy urwanym przegubie auto stoi a licznik pokazuje prędkość.Po wyrzuceni biegu ipuszczeniu sprzęgła

Napisano
  • Autor

Auto stoi na warsztacie przeguby i inne rzeczy odpowowiedzialne za przeniesienie napedu sa ok. Podejrzenie wiec pada na sprzeglo, dzisiaj bede wiedzial to napisze frown.gif

Napisano

Ja tez uwalilem przegub w Fabiedzie, gratuluje i Tobie osiagniecia hahaha.gif

Napisano

Stawiam na sprzęgło, skończone albo zerwane nity.

Napisano
  • Autor

> Stawiam na sprzęgło, skończone albo zerwane nity.

No niestety bingo frown.gif

Napisano

> Przy urwanym przegubie auto stoi a licznik pokazuje prędkość.Po wyrzuceni biegu ipuszczeniu

> sprzęgła

Niekoniecznie, w wielu autach sygnał do prędkościomierza brany jest z modułu ABS.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.