Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Myjka ciśnieniowa Karcher, którą wybrać?

Featured Replies

Napisano

Witam. Planuje w najbliższym czasie zakup myjki wysokociśnieniowej. Wybór ogromny, ciężko się na coś zdecydować. Może ktoś ma większe niż ja doświadczenie w tym temacie i może jakiś model polecić. cool.gif

Moje wytyczne:

- koniecznie myjka firmy Karcher (miałem kiedyś z innej firmy, do niczego...)

- aluminiowa pompa i silnik chłodzony wodą, mam zamiar wyczyścić fasadę domu i garażu, kompozyt może tego nie wytrzymać...

- koszt powiedzmy max. 800PLN'ów.

Są w Castoramie i innych takich różne promocje, jednak najczęściej są to modele, których nie można znaleźć na stronie producenta napewno są wyprodukowane pod dany sklep, nie wiem, czy warto się w taki model pchać...

Mój wybór jak narazie to model X-Range K3.550, w Euro RTV do kupienia za 799zł.

Czekam na inne propozycje... smile.gif

Napisano

Aluminiowe pompy są podobno od serii 5.. . Za 890 w Praktikerze widziałem chyba 5.200 (czy jakoś tak). Sam kupiłem dwa dni temu 5.70 z T-race 200 w Makro za 970 zł.

Napisano

> Witam. Planuje w najbliższym czasie zakup myjki wysokociśnieniowej. Wybór ogromny, ciężko się na

> coś zdecydować. Może ktoś ma większe niż ja doświadczenie w tym temacie i może jakiś model

> polecić.

> Moje wytyczne:

> - koniecznie myjka firmy Karcher (miałem kiedyś z innej firmy, do niczego...)

powiem tak:

kupilem najtansza karchera

dziala bez zarzutu juz chyba 6 lat i daje rady do samochodu a i elewacje tez juz 2 razy obleciala

Napisano

wszystko to szit.... i to straszny..... ta firma skończyła się i tyle... kup myjkę firmy ERHLE ...

Napisano

> wszystko to szit.... i to straszny..... ta firma skończyła się i tyle... kup myjkę firmy ERHLE ...

niestety masz racje handluje i naprawiam ten zlom i jakosc jest tragiczna, czy pompa alu czy plastik nie ma znaczenia i tak strzeli glowica sterujaca, jedyne godne polecenia karchery to seria profi czyli HDS

z tanich myjek takich do 1000zl wszystko bedzie kiepskie niestety

Napisano

Mam model 5.2012 czyli najniższy który ma pompe aluminiową. Dałem prawie 1000zł z dodatkowymi akcesoriami.

Jakość wykonania średnia, nie widze plusów w porównaniu do byle jakiego B&D za400zł hipermarketów ktorego tez używałem. Już chyba lepiej kupić ten wiekszy model z Lidla, dają 3 latagwarancji wiec za niecałe 500zł masz 3 lata spokoju.

A Karcher... kiedyś robił dobre myjki... kiedyś. I nie kosztowały one 500zł tylko o wiele więcej, do dzis ludzie wolą sprowadzać z Niemiec 10letniego karchera niż kupić w tej kasie nowego bo wiadomo że ten stary dłużej pochodzi.

Co do modelu który teraz używam tzn 5.2012 to spełnia swoje zadanie ale rewelacji nie ma. Na razie sie nie popsuł ale mam go dopiero pół roku. Ale już widze że czasem sie wyłacza bez powodu i łapie lewe powietrze wiec nie wiem ile to jeszcze pochodzi. Strasznym minusem karchera jest oszczedzanie na wszystkim, nie dają nawet dwóch końcówek do węża i zaraz po zakupie jechałem drugi raz do sklepu bo nie było tego nawet jak podłączyć i przetestować. Żal im 4zł na myjce wartej 950zł, po prostu żenada.

Napisano

> Witam. Planuje w najbliższym czasie zakup myjki wysokociśnieniowej. Wybór ogromny, ciężko się na

> coś zdecydować. Może ktoś ma większe niż ja doświadczenie w tym temacie i może jakiś model

> polecić.

> Moje wytyczne:

> - koniecznie myjka firmy Karcher (miałem kiedyś z innej firmy, do niczego...)

> - aluminiowa pompa i silnik chłodzony wodą, mam zamiar wyczyścić fasadę domu i garażu, kompozyt

> może tego nie wytrzymać...

> - koszt powiedzmy max. 800PLN'ów.

> Są w Castoramie i innych takich różne promocje, jednak najczęściej są to modele, których nie można

> znaleźć na stronie producenta napewno są wyprodukowane pod dany sklep, nie wiem, czy warto się

> w taki model pchać...

> Mój wybór jak narazie to model X-Range K3.550, w Euro RTV do kupienia za 799zł.

> Czekam na inne propozycje...

Ja jednak bym kupil najtansza ... mialem Karchera za ok 600zl jak pamietam kupiona w makro. Miala alu pompe. Umylem kilka razy samochod, ogrodzenie i wlasnie elewacje domu (160m2), niestety nie ywtrzymala tego, pech chcial ze bylo to miesiac po gwarancji, koszt wymiany pompy bliski cenie nowego tongue.gif.

Obecnie mam jakas tania (<300zl) kupiona na ibood, obciazenie podobne i mimo prawei dwoch lat dziala ok, dodatkowo ma lepsze wyposazenie. Myje podobnie.

Napisano

Kupiłem myjkę Nilfisk przynajmniej ma 5 lat gwarancji zlosnik.gif Czytałem troszkę opinie i na złe nie trafiłem to może będzie dobrze grinser006.gif Pianownica zgodnie z tym co ludzie piszą jest słaba ale reszta jak na razie działa wink.gif

Napisano

ja mam już trzecią myjkę w swoim życiu (jedną mi zaje..., a drugą zapomniałem schować na noc, a że było mroźno to musiałem kupić kolejną) i moje doświadczenie jest takie, że jak kolega wyżej pisał, wszystko z tych tańszych to i tak na całe życie nie starczy, więc bierz to, co jest akurat w dobrej cenie i potem zainwestuj w dłuższy wąż, bo te 4m to porażka jest, nawet małego auta się nie umyje bez przenoszenia jej z miejsca na miejsce. Ja teraz mam małego kerchera i wąż 12m i do mycia auta wystarcza

Napisano

> coś zdecydować.

Kup w Lidlu myjkę Parkside - działa całkiem dobrze i w zależności od modelu masz 2 lub 3 lata gwarancji. Wydasz 2-3 razy mniej pieniędzy i kupisz porównywalny sprzęt. Niestety firma na K, robi obecnie kompletne badziewie.

Napisano
  • Autor

Dzięki za rady, też miałem mieszane uczucia...

Jutro poszukam jakiegoś najtańszego urządzenia z dobrą gwarancją i jazda... cool.gif

Pozdrawiam!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.