Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kangoo II 4x4

Featured Replies

Napisano

Witam

Szukam opinii na temat tego auta .

Potrzebuje kupić klika aut tej wielkość do 20.000 zł z napędem "4x4" .

Auta nie będą służyć do jazd offroadowych tylko do pracy .

Drogi po których będą jeżdzić są nie utwardzone .

Szukam czegoś wielkości Berlingo II było by idealne gdyby miało 4x4

Mam w pracy Dustera 2x4 i 4x4

( niebo a ziemia jeśli chodzi o jazdę w tych warunkach )

Silnik bez znaczenia czy diesel czy benzyna , który wybrać jeśli chodzi o kangoo ?

Pick-upy raczej odpadają ze względu na to że do 20.000 pln nie da się kupić nic sensownego .

Propozycję przekraczające 20.000 brutto odpadają

Pozdrawiam

Napisano

też potrzebowałbym takie coś i się nawet przyglądałem kangoo I w prawdzie... bagażnik nieco mniejszy niż w normalnym. Napęd ponoć badziewny. Sam mam jedynkę 2x2 grinser006.gif i kontakt z 4x4... demon bezawaryjności to to nie jest. Nie wiem jak II, ale bierz "jakość" pod uwagę

Napisano

> Potrzebuje kupić klika aut tej wielkość do 20.000 zł z napędem "4x4" .

> Auta nie będą służyć do jazd offroadowych tylko do pracy .

> Drogi po których będą jeżdzić są nie utwardzone .

za 20k pln szukałbym czegokolwiek z napędem spełniającym wymagania i budową prostą jak konstrukcja cepa

jeśli auta mają pracować, a potrzebujesz ich kilka to zapomnij o tym, że będą to te same auta

szukaj różnych aut spełniających założenia w zadanym budżecie

Napisano

> Witam

> Szukam opinii na temat tego auta .

> Potrzebuje kupić klika aut tej wielkość do 20.000 zł z napędem "4x4" .

> Auta nie będą służyć do jazd offroadowych tylko do pracy .

> Drogi po których będą jeżdzić są nie utwardzone .

> Szukam czegoś wielkości Berlingo II było by idealne gdyby miało 4x4

> Mam w pracy Dustera 2x4 i 4x4

> ( niebo a ziemia jeśli chodzi o jazdę w tych warunkach )

> Silnik bez znaczenia czy diesel czy benzyna , który wybrać jeśli chodzi o kangoo ?

> Pick-upy raczej odpadają ze względu na to że do 20.000 pln nie da się kupić nic sensownego .

> Propozycję przekraczające 20.000 brutto odpadają

> Pozdrawiam

kolega ma scenica 4x4 (ten sam naped) i klenie na czym swiat stoi kazda czesc dot. napedu lub tylnego zawieszenia to tylko ASO i majatek

Napisano

> Nie wiedziałem że było coś takiego

a było icon_eek.gif

szukałem auta 4x4, partner był w jakiejś wersji "uteronowionej" ale z napędu to miał szperę przedniej osi

Napisano

> a było

> szukałem auta 4x4, partner był w jakiejś wersji "uteronowionej" ale z napędu to miał szperę

> przedniej osi

Widzialem takie cudo w sluzbie SM Kraków.

Napisano

> a było

> szukałem auta 4x4, partner był w jakiejś wersji "uteronowionej" ale z napędu to miał szperę

> przedniej osi

We Francji firma Dangel przerabia auta na pojazdy terenowe (zarówno Partnery/Berlingo jak i większe).

I te auta są tam dość popularne w służbach technicznych typu energetyka, leśnictwie)

www.dangel.com

Napisano

> We Francji firma Dangel przerabia auta na pojazdy terenowe (zarówno Partnery/Berlingo jak i

> większe).

> I te auta są tam dość popularne w służbach technicznych typu energetyka, leśnictwie)

> www.dangel.com

ciekawe jak to robili, bo przecież zrobić z FWD napęd na tylną oś nie jest tak prosto hmm.gif

i pytanie ile tych aut jest na rynku wtórnym ?

szukałem jakiś czas partnera/berlingo i tak jak pisałem, trafiłem tylko na wersję "uterenowioną" ale nie 4x4

Napisano

> ciekawe jak to robili, bo przecież zrobić z FWD napęd na tylną oś nie jest tak prosto

> i pytanie ile tych aut jest na rynku wtórnym ?

> szukałem jakiś czas partnera/berlingo i tak jak pisałem, trafiłem tylko na wersję "uterenowioną"

> ale nie 4x4

Może tak jak w projektach Cinquecento 4x4. Do obudowy dyfra (częsci wirującej razem z kołem koronowym, w której znajduje się dyfer) był mocowany pusty w środku wał nasuwany na półoś i do niego koło kątowe dające napęd na wzdłużny wał. Problem w tym, że wszystko przed dyfrem było liczone na przyczepność dwóch kół.

Napisano

> Może tak jak w projektach Cinquecento 4x4. Do obudowy dyfra (częsci wirującej razem z kołem

> koronowym, w której znajduje się dyfer) był mocowany pusty w środku wał nasuwany na półoś i do

> niego koło kątowe dające napęd na wzdłużny wał. Problem w tym, że wszystko przed dyfrem było

> liczone na przyczepność dwóch kół.

ok.gif

ogólnie przeróbka dość spora, bo trzeba wyprowadzić napęd na tył - powinna być inna skrzynia

do tego poprowadzenie wału, plus cały nowy tył

ale skoro się ktoś w to bawi ... to może się opłaca icon_rolleyes.gif

Napisano

> ale skoro się ktoś w to bawi ... to może się opłaca

Kupując Mastera szukałem czegoś tej wielkości, ale 4x4 i wpadły i w oko autka przerabiane przez Dangel. Tyle, że pomyślałem trochę i skoro udało mi się znaleźć 2 sztuki (z czego jedno auto starsze o kilka lat od zakładanego rocznika), to stwierdziłem że po pierwsze naprawić tego pewnie nikt nie będzie potrafił, po drugie cena części i co gorsze - ich dostępność - będą tragiczne.

Szczerze - zastanowiłbym się nad zakupem nie pełnego 4x4 - skoro auta nie mają taplać się w błocie - tylko właśnie wersji "uterenowionej" 2WD ze szperą - takie coś oferował (jak Koledzy pisali wyżej) PSA - w postaci Berlingo i Partnera (łatwiej dostępnego).

Napisano
  • Autor

> We Francji firma Dangel przerabia auta na pojazdy terenowe (zarówno Partnery/Berlingo jak i

> większe).

Na to nie ma czasu .

Temat uważam za zamkniety nie znalazłem nic rozsądnego .

Przejmuje leasing 3 Dusterów (rocznych) po upadającej firmie

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.