Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawdz sam OC

Featured Replies

Napisano

Niewiem czy bylo czy nie ale fajna stronka do sprawdzenia stanu ubezpieczenia auta !

jakiś tekst ok.gif

Napisano

> Niewiem czy bylo czy nie ale fajna stronka do sprawdzenia stanu ubezpieczenia auta !

> jakiś tekst

Hameryki to nie odkryłeś wink.gif

Napisano
  • Autor

> Hameryki to nie odkryłeś

Moze i nie ale mozna sobie sprawdzić samemu czy auto z którym miało sie bum jest ubezpieczone czy nie ok.gifsmirk.gif

Napisano

> Moze i nie ale mozna sobie sprawdzić samemu czy auto z którym miało sie bum jest ubezpieczone czy

> nie

o ile dane są tam aktualne, do czego podchodzę ostrożnie patrząc na to co wypluwało i wypluwa apropos mojego automobila

Napisano
  • Autor

> o ile dane są tam aktualne, do czego podchodzę ostrożnie patrząc na to co wypluwało i wypluwa

> apropos mojego automobila

Moje dane sa aktualne ok.gif

Napisano

> Moje dane sa aktualne

a mojego auta jak nie bylo tak nie ma. Albo Benfia albo BREubezpieczenia daje ciała. Zreszta tak bylo tez z poprzednim autem

Napisano

> a mojego auta jak nie bylo tak nie ma. Albo Benfia albo BREubezpieczenia daje ciała. Zreszta tak

> bylo tez z poprzednim autem

U mnie za to po VIN wypluwa 2 polisy, właściwą oraz PZU (podejrzewam że to martwa umowa jednego z poprzednich właścicieli, dzwoniłem nawet do PZU ale telefonicznie, oficjalnie nie chcą nic powiedzieć, nieoficjalnie to umowa od lat nieopłacona, wygasła)

Po nr rej wyświetla jedną, tą właściwą.

Z kolei dla żadnej daty nie wyświetlało i nie wyświetla polisy Link4 z jaką auto zostało zakupione i którą potwierdziłem w samym Link4 oraz po krótkim czasie wypowiedziałem.

Rzetelność danych w tej bazie (pomijając naturalne kilkudniowe opóźnienie w przypadku zmiany ubezpieczyciela/polisy pojazdu) zależy od dobrej woli towarzystw oraz (braku) bałaganu w papierach u nich.

Napisano

> Niewiem czy bylo czy nie ale fajna stronka do sprawdzenia stanu ubezpieczenia auta !

> jakiś tekst

u mnie pokazuje aktualną polisę (wystawioną 16 sierpnia) (PZU) więc jakość danych zależy chyba tylko od danego ubezpieczyciela czy aktualizuje bazę

Napisano
  • Autor

> u mnie pokazuje aktualną polisę (wystawioną 16 sierpnia) (PZU) więc jakość danych zależy chyba

> tylko od danego ubezpieczyciela czy aktualizuje bazę

Chyba tak ,ale widać zalezy tylko od jego dobrej woli a powinno byc rozwiazane np. ustawowo ok.gif

Napisano

> jakiś tekst

Sprawdziłem jedno z byłych aut (golf) i wyskoczyło mi takie coś? 2 pojazdy na jeden numer ????

Warszawa 2012-08-30

Dot. zapytania nr OI/S/11/12/1034237 z dnia 2012-08-30

Zapytanie: Zapytanie o pokrycie ubezpieczenia.

Cel zapytania: Identyfikacja polisy OC w portalu publicznym.

Treść zapytania:

"Czy pojazd o numerze rejestracyjnym NOS8U15 posiadał ubezpieczenie OC w ruchu krajowym na dzień 2012-08-30?"

Treść odpowiedzi:

Pojazd o podanym numerze rejestracyjnym posiadał w podanym dniu następujące ubezpieczenie OC w ruchu krajowym:

polisa: 332524309 dla pojazdu: BELARUS 820 BELARUS

wystawiona przez: TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ WZAJEMNYCH TUW

adres: Raabego 13, 02-793 Warszawa

polisa: 4237937 dla pojazdu: VOLKSWAGEN GOLF III VARIANT

wystawiona przez: AVANSSUR S.A. ODDZIAŁ W POLSCE

adres: Chłodna 51, 00-867 Warszawa

Napisano

> Sprawdziłem jedno z byłych aut (golf) i wyskoczyło mi takie coś? 2 pojazdy na jeden numer ????

To jest realne o ile jeden ma czarne tablice a drugi białe.

np. KSU 1234 mógł mieć jeden pojazd na czarnych tablicach dawne woj. krośnieńskie oraz pojazd na białych tablicach z powiatu Sucha Beskidzka woj. małopolskie

Napisano

> To jest realne o ile jeden ma czarne tablice a drugi białe.

> np. KSU 1234 mógł mieć jeden pojazd na czarnych tablicach dawne woj. krośnieńskie oraz pojazd na

> białych tablicach z powiatu Sucha Beskidzka woj. małopolskie

Nie ma opcji, żeby NOS8U15 było "czarną" tablicą. Ja to widzę inaczej - tablice są różnego rodzaju - jedna jest samochodowa, a druga motocyklowa lub motorowerowa.

Napisano

> Nie ma opcji, żeby NOS8U15 było "czarną" tablicą. Ja to widzę inaczej - tablice są różnego rodzaju

> - jedna jest samochodowa, a druga motocyklowa lub motorowerowa.

NOS XXXX - byłe nowosądeckie, aczkolwiek rzeczywiście litera U w tym miejscu raczej obala tą teorię dla tego przypadku.

Gdyby litera była na końcu, to rozumiem, bo tak bywało na czarnych tablicach. A czy zdarzała się litra zamiast drugiej cyfry - na oczy takiego nie widziałem ale może się mylę

Napisano

moze jedno Twoje, a jedno jest jego

i nie zniknęło z bazy pomimo wypowiedzenia umowy

Napisano

> NOS XXXX - byłe nowosądeckie, aczkolwiek rzeczywiście litera U w tym miejscu raczej obala tą teorię

> dla tego przypadku.

otóż to

> Gdyby litera była na końcu, to rozumiem, bo tak bywało na czarnych tablicach. A czy zdarzała się

> litra zamiast drugiej cyfry - na oczy takiego nie widziałem ale może się mylę

o ile mi wiadomo litera mogła występować tylko na ostatniej pozycji - w PRLu w przypadku pojazdów służb różnego typu PKS, służby miejskie, itp. - a później również w przypadku prywatnych pojazdów osobowych, po wyczerpaniu się kombinacji cyfr.

I moja koncepcja zdaje sie potwierdzać, bo BELARUS 820 to ciągnik (traktor)

Napisano

> moze jedno Twoje, a jedno jest jego

> i nie zniknęło z bazy pomimo wypowiedzenia umowy

numer rejestracyjny pojazdu? rotfl.gif

Napisano

> To jest realne o ile jeden ma czarne tablice a drugi białe.

> np. KSU 1234 mógł mieć jeden pojazd na czarnych tablicach dawne woj. krośnieńskie oraz pojazd na

> białych tablicach z powiatu Sucha Beskidzka woj. małopolskie

To może pasować, Dzięki smile.gif

Napisano

> To może pasować, Dzięki

nie może 270751858-jezyk.gif

Napisano

> numer rejestracyjny pojazdu?

co dwa numery?

jedno auto, jeden numer rejestracyjny

dwie polisy OC

jedna pewnie starego wlasciciela

druga nowego wlasciciela

stara pierwszego mimo wypowiedzenia(albo i nie) została w bazie

Napisano

> co dwa numery?

> jedno auto, jeden numer rejestracyjny

> dwie polisy OC

Czy Ty czasem czytasz na co odpowiadasz? Belarus 820 i VW Golf III Variant to ten sam pojazd?

> jedna pewnie starego wlasciciela

> druga nowego wlasciciela

> stara pierwszego mimo wypowiedzenia(albo i nie) została w bazie

icon_rolleyes.gif

Napisano

> Czy Ty czasem czytasz na co odpowiadasz? Belarus 820 i VW Golf III Variant to ten sam pojazd?

dobra, przepraszam, faktycznie nie doczytalem oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Czy Ty czasem czytasz na co odpowiadasz? Belarus 820 i VW Golf III Variant to ten sam pojazd?

No i sprawa sie rypła ok.gifhehe.gif

Napisano

> Moze i nie ale mozna sobie sprawdzić samemu czy auto z którym miało sie bum jest ubezpieczone czy

> nie

I co to nam da i jeśli auto sprawcy nie będzie ubezpieczone to co zmieni ta stronka hmm.gif

Napisano
  • Autor

> I co to nam da i jeśli auto sprawcy nie będzie ubezpieczone to co zmieni ta stronka

Będziesz szybszy niż policja i sam zgłosisz gościa do funduszu odszkodowawczego ! grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.