Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

EGR - zaślepka CUDO

Featured Replies

Napisano

takie cudo na allegro znalazłem.

KLIK

zastanawiają mnie informacje o inżynierach fiata którzy to niby kazali zakładać hmm.gif

ktoś kupował takie cudo ? rzeczywiście całkowite zaślepienie wywala błąd.

w poczciwym CF2 całkowite zaślepienie nie powodowało błędów

Napisano

> takie cudo na allegro znalazłem.

> KLIK

> zastanawiają mnie informacje o inżynierach fiata którzy to niby kazali zakładać

> ktoś kupował takie cudo ? rzeczywiście całkowite zaślepienie wywala błąd.

> w poczciwym CF2 całkowite zaślepienie nie powodowało błędów

Musisz się dokształcić w tej materii.

Zakładamy i mamy spokój, komp jest bardziej wrażliwy niż w CF2.

Napisano
  • Autor

> Musisz się dokształcić w tej materii.

a konkretniej ? niewiem.gif

> Zakładamy i mamy spokój,

znaczy kupować i robić czy polecasz inne patenty ??

> komp jest bardziej wrażliwy niż w CF2.

domyślam się smile.gif

Napisano

> a konkretniej ?

Konkretniej to po zamontowaniu kryzy dopływ spalin w momencie otwarcia się EGR-a jest na tyle zdławiony , że nie czuć nagłego "przymulenia" auta , ale na tyle jest jeszcze duży , że przepływka po otwarciu recyrkulacji widzi prawidłowe zmniejszenie się masy powietrza, więc ECU nie sygnalizuje błedu ok.gif

> znaczy kupować i robić czy polecasz inne patenty ??

W obu użytkowanych przeze mnie JTD się to sprawdza waytogo.gif

Napisano

> Konkretniej to w momencie otwarcia się EGR po zastosowaniu kryzy dopływ spalin jest na tyle

> zdławiony że nie czuć nagłego "przymulenia" auta , ale na tyle jeszcze duży że przepływka po

> otwarcia recyrkulacji widzi prawidłowe zmniejszenie się masy powietrza, więc ECU nie

> sygnalizuje błedu

> W obu użytkowanych przeze mnie JTD się to sprawdza

o taką odpowiedź mi chodziło, tylko w danym momencie nie potrafiłem tego tak ująć.

Reasumując kupuj i montuj. wink.gif

Napisano

Tu masz tanio a w ASiO fiata masz taki zestawik za 30pln Ricambi Originali grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Tu masz tanio a w ASiO fiata masz taki zestawik za 30pln Ricambi Originali

dodając uszczelki po 7 zeta wyjdzie koło 20 plus przesyłka zlosnik.gif

chyba, że w ASO sama zaślepka za 30 pln wink.gif

Napisano
  • Autor

> Konkretniej to po zamontowaniu kryzy dopływ spalin w momencie otwarcia się EGR-a jest na tyle

> zdławiony , że nie czuć nagłego "przymulenia" auta , ale na tyle jest jeszcze duży , że

> przepływka po otwarciu recyrkulacji widzi prawidłowe zmniejszenie się masy powietrza, więc ECU

> nie sygnalizuje błedu

dzięki 20.GIF

> W obu użytkowanych przeze mnie JTD się to sprawdza

dopiero teraz mi to mówisz chaja.gifzlosnik.gif

thx waytogo.gif

Napisano

> dodając uszczelki po 7 zeta wyjdzie koło 20 plus przesyłka

> chyba, że w ASO sama zaślepka za 30 pln

Komplet smile.gif

Napisano
  • Autor

> Komplet

czyli aż tak dużo nie zdzierają smile.gif

pewnie za montaż liczą 100 rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> pewnie za montaż liczą 100

jest wiele przypadków, gdzie robocizna przewyższa wielokrotnie cenę materiału, to nic dziwnego

Napisano
  • Autor

> jest wiele przypadków, gdzie robocizna przewyższa wielokrotnie cenę materiału, to nic dziwnego

zdaje sobie sprawę, ale w tym przypadku IMHO byłoby raczej naciąganie wink.gif

Napisano

> jest wiele przypadków, gdzie robocizna przewyższa wielokrotnie cenę materiału, to nic dziwnego

Wiesz, w Polsce to jest dziwne. Każdy chciałby za wszystko płacić najlepiej 5 zł, ale zarabiać po 10 tys .

Wiedza kosztuje, nie tylko czystą pracę opłacamy. Trzeba wiedzieć jak, czym i po co daną rzecz zrobić.

Napisano

> Wiesz, w Polsce to jest dziwne. Każdy chciałby za wszystko płacić najlepiej 5 zł, ale zarabiać po

> 10 tys .

> Wiedza kosztuje, nie tylko czystą pracę opłacamy. Trzeba wiedzieć jak, czym i po co daną rzecz

> zrobić.

claps.gif

Napisano

> zdaje sobie sprawę, ale w tym przypadku IMHO byłoby raczej naciąganie

przynajmniej pół roboczogodziny na zdemontowanie, oczyszczenie po starej uszczelce i zamontowanie z podkładką

zrób to sam i potem powiedz jak poszło

za 20zł to możesz zrobić coś takiego pod garażem, a nie kiedy musisz się z tego utrzymać i opłacić szkolenia pracowników, opłaty bieżące i wynagrodzenia

otwórz warsztat i potem napisz, czy to jest za dużo, bo ja bym tego taniej niż 100zł pod garażem nawet nie zrobił

Napisano
  • Autor

> przynajmniej pół roboczogodziny na zdemontowanie, oczyszczenie po starej uszczelce i zamontowanie z

> podkładką

> zrób to sam i potem powiedz jak poszło

> za 20zł to możesz zrobić coś takiego pod garażem, a nie kiedy musisz się z tego utrzymać i opłacić

> szkolenia pracowników, opłaty bieżące i wynagrodzenia

> otwórz warsztat i potem napisz, czy to jest za dużo, bo ja bym tego taniej niż 100zł pod garażem

> nawet nie zrobił

Nie mam i nie będę miał warsztatu wink.gif

słyszałem o sytuacji, gdzie wymienili EGR na nowy bez ruszenia "brudu" w dolocie, więc z tym czyszczeniem to różnie bywa. Choć oczywiście powinno być i nie generalizuję, że inni tego nie robią .

Zakładanie zaślepki robiłem dawno temu w CF2 JTD 105 z tego co pamiętam to poszło gładko i szybko do CF3 jeszcze się nie zabierałem. Nie wiem ile mi się zejdzie. smile.gif

Napisałem tak, po doświadczeniach z zakładaniem w CF2 ot tyle cool.gif

Napisano

> Wiesz, w Polsce to jest dziwne. Każdy chciałby za wszystko płacić najlepiej 5 zł, ale zarabiać po

> 10 tys .

> Wiedza kosztuje, nie tylko czystą pracę opłacamy. Trzeba wiedzieć jak, czym i po co daną rzecz

> zrobić.

Dokładnie tak jest.. wink.gif

Napisano

> słyszałem o sytuacji, gdzie wymienili EGR na nowy bez ruszenia "brudu" w dolocie, więc z tym

> czyszczeniem to różnie bywa

brud w dolocie a miejsce przylegania to co innego, jak nie oczyścisz, to będą przedmuchy i robota na nic, a nagar w dolocie to efekt 'emeryckiej' jazdy, albo taniego oleju, lub też jedno i drugie do kupy

kuzyn w A klasie wygrzebał z plastikowego kolektora ponad kilo nagaru i auto dostało takiego kopa, że gdyby nie zagłówki, to głowę by urwało 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> brud w dolocie a miejsce przylegania to co innego, jak nie oczyścisz, to będą przedmuchy i robota

> na nic,

wiem waytogo.gif

jak wszystko pójdzie dobrze to w weekend się za to zabiorę zakupy na allegro zrobione wink.gif

> a nagar w dolocie to efekt 'emeryckiej' jazdy, albo taniego oleju, lub też jedno i

> drugie do kupy

nie wiem jak dokładnie wygląda u mnie dolot, auto mam od 4 miesięcy a co było wcześniej to nie wiem, mam nadzieję, że to emeryt a nie kiepski olej....

> kuzyn w A klasie wygrzebał z plastikowego kolektora ponad kilo nagaru i auto dostało takiego kopa,

> że gdyby nie zagłówki, to głowę by urwało

hehe.gifhehe.gifok.gif

w sumie też bym coś chciał znaleźć bo IMHO Bella chyba troszkę zadyszki dostaje hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.