Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Skąd nr seryjny silnika?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.

Czy tylko kanał i od spodu - ponoć jest wybity gdzieś na łączeniu silnika ze skrzynią nad miską olejową?

Czy może po VINie da się sprawdzić?

Na CarPassie jest pozycja Engine Type/No. Faktycznie model silnika się zgadza, ale nr jest 7mio cyfrowy a powinien mieć 8... niewiem.gif

Potrzebuje go żeby zamówić odpowiednie sprzęgło bo są dwa rodzaje do tego silnika i mam problem

Napisano

> Czy może po VINie da się sprawdzić?

Da się. EPC rozkoduje

Napisano
  • Autor

> Da się. EPC rozkoduje

A można poprosić smile.gif

W0L0AHL3562223183

Napisano
  • Autor

> Poszło na prv.

> Pozdr.

Dzięki 20.GIF

Ale ten nr mam na Carpassie a w sklepie pytali mi się czy jest "coś jeszcze" spineyes.gif

A jak patrzyłem na stronie LUKa to numery były 8mio cyfrowe

Jakieś sugestie???

Napisano

> numery były 8mio cyfrowe

To pewnie były 8-cyfrowe końcówki VIN, zaczynające się od rocznika, w Twoim przypadku:

62223183

Zwróć uwagę, czy przed numerem, bądź zakresem numerów jest: © czy (E)?

Najlepiej napisz czego szukasz: tarczy, docisku, to ci podam nry OEM i sobie dobierzesz w LUK, Febi czy gdzie tam chcesz...

Pozdr.

Napisano

Tarcza sprzęgła jest ta: 93183253 (IDENT KT)

Docisk: 93196711 (IDENT Z1)

Wszystko do silnika z zakresu: 17361146

Napisano

93183253, 6 64 080 TARCZA SPRZĘGŁA, ZESP. (IDENT KT) (NR PRODUKCYJNY 55355355)

docisku nie jestem pewien, ale chyba:

93179220 56 66 012 POKRYWA I PŁYTKA DOCISKOWA, ZESP., SPRZĘGŁO (IDENT FE) (KAISERSLAUTERN) (NR PRODUKCYJNY 55353062) (E) -17361145

Komplet:

93194079, 66 06 039 DYSK I PŁYTKA DOCISKOWA, ZEST., SPRZĘGŁO, WYMIENNY(-A, -E) (ZESTAW) (POWRÓT RDZENIA NR 95 06 096, 95 06 548)

W sklepie podawaj te drugie numerki OEM. Te pierwsze są GM only.

Pozdr.

Napisano

Odznacz filtr Ultra Vin, więcej pokaże smile.gif nieraz ten filtr błędnie ukrywa pewne elementy i tak jest w tym wypadku.

Napisano
  • Autor

> Najlepiej napisz czego szukasz: tarczy, docisku, to ci podam nry OEM i sobie dobierzesz w LUK, Febi

> czy gdzie tam chcesz...

LUK kompletne sprzęgło (tarcza, docisk, wysprzęglik) + dwumasa

Napisano

> Odznacz filtr Ultra Vin,

A dlaczego nie wybrałeś elementu:

93179220 56 66 012 POKRYWA I PŁYTKA DOCISKOWA, ZESP., SPRZĘGŁO (IDENT FE) (KAISERSLAUTERN) (NR PRODUKCYJNY 55353062) (E) -17361145

czyli

93179220 56 66 012POKRYWA I PŁYTKA DOCISKOWA, ZESP., SPRZĘGŁO (IDENT FE) (PRATOLA SERRA) (NR PRODUKCYJNY 55353062) © -82999999

IMO bardziej pasuje do jego nru silnika... i VIN...

A dwumasa to chyba będzie to:

93178364 6 16 040 KOŁO ZAMACHOWE, ZESP. (IDENT CJ) (NR PRODUKCYJNY 55354215) (E) -6011895

Zgadza się? Rzeczywiście ten program opeloem często pokazuje głupoty, czasami zupełnie na odwrót, ale teraz chyba jest dobrze...

Pazdr.

Napisano

> LUK kompletne sprzęgło (tarcza, docisk, wysprzęglik) + dwumasa

Z katalogu LUK, co pasuje do twojego auta:

Samochód osobowy > OPEL > ASTRA H > 1.9 CDTI > Z 19 DTL

===============================================

415 0241 10 Koło zamachowe LuK ZMS

do nr silnika: 6011895, Wersja silnika: dla silników z kołem zamachowym dwumasowym, Wyposażenie pojazdu: dla pojazdów z manualną skrzynią biegów, artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: bez zestawu żrubowego

624 3226 19 Zestaw sprzęgła LuK SAC (to tarcza + docisk, ale sprawdź)

do nr silnika: 17361145

do nr. podw.: 82999999

do nr. podw.: 85999999

do nr. podw.: 88999999

do nr. podw.: 8G999999

żr.: 240 mm

artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: bez łożyska oporowego

artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: wymagane narzędzie specjalne do montażu

artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: Koło zamachowe 2-masowe sprawdzić, w razie potrzeby wymienić

510 0104 10 Wysprzęglik centralny, sprzęgło

624 3226 33 Zestaw sprzęgła LuK RepSet Pro (czyli komplet 624 3226 19 + 510 0104 10)

do nr silnika: 17361145

do nr. podw.: 82999999

do nr. podw.: 85999999

do nr. podw.: 88999999

do nr. podw.: 8G999999

żr.: 240 mm

artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca: z wysprzęglikiem centralnym

artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: wymagane narzędzie specjalne do montażu

artykuł uzupełniający / informacja uzupełniająca 2: Koło zamachowe 2-masowe sprawdzić, w razie potrzeby wymienić

Pozdr.

Napisano

> Skoro jego nr seryjny silnika to 5084033? Ja części dobieram wg zakresu, w tym wypadku (E) 17361146-

Przecież 5084033 < 17361146, więc wybieramy zakres -17361146, czyli DO nr 17361146. Tak uważam. I potwierdza to zakres VIN.

No chyba, że tu się sortuje nie arytmetycznie, ale alfabetycznie, to ja się poddaję.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Jeszcze raz dzięki za info

20.GIF

Teraz czeka mnie ta mniej przyjemna część - na zakupy...

Napisano

Podziwiam Was, że tak chętnie zamieszczacie zrzuty z EPC. Tylko patrzeć, jak któryś z Was będzie przepraszał w prasie za zamieszczanie fragmentów z ukradzionego oprogramowania GM.

Napisano

> Ja korzystam z tego: klik.

> Pozdr.

Tak? cfaniaczek.gifgrinser006.gif

A gdzie to po VINie można dobrać te części? grinser006.gifrotfl.gif

U mnie to zawsze długo trwa bo z zaprzyjaźnionego ASO przesyłają te zrzuty foch.gif033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Ja korzystam z tego: klik.

> Pozdr.

OK, opeloem jest darmowy, ale EPC już nie.

Napisano

> Tak?

> A gdzie to po VINie można dobrać te części?

> U mnie to zawsze długo trwa bo z zaprzyjaźnionego ASO przesyłają te zrzuty

Mam nadzieję, że masz świadomość, że w przypadku konieczności ujawnienia tego faktu jest stosowany art. 52 KP skromny.gif

Napisano

> EPC już nie.

Oj, tak potocznie mówimy na to, tak jak wszyscy mówią np.:"kupiłem adidasy marki puma", to taki skrót myślowy....

Ale i tak przed zakupem dzwonię do jednego ASO Opla i potwierdzam numerki, mam tela do bardzo miłego pana, który nie odmawia pomocy....

Pozdr.

Napisano

> Oj, tak potocznie mówimy na to, tak jak wszyscy mówią np.:"kupiłem adidasy marki puma", to taki

> skrót myślowy....

> Ale i tak przed zakupem dzwonię do jednego ASO Opla i potwierdzam numerki, mam tela do bardzo

> miłego pana, który nie odmawia pomocy....

> Pozdr.

W ASO nikt pomocy nie odmawia, chyba, że się trafi na jakiegoś buca. Ja trafiłem na takiego w Auto Żoliborz. Oświadczył, że nie ujawni informacji serwisowych o naprawach auta, mimo iż stawiłem się z dokumentami potwierdzającymi własność samochodu. Tłumaczył, że poda tylko temu, kto kupował samochód jako nowy sciana.gif

Napisano

> że się trafi na jakiegoś buca. Ja trafiłem na takiego

Może wiedział, że znasz art. 52 KP i bał się konsekwencji? smirk.gif

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.