Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Projekt odbudowa - 61' Jawa 250 model 353 Kývačka

Featured Replies

Napisano

Chciałbym zaprezentować tutejszym ludkom sprzęt który zamierzam odrestaurować, co pewnie będzie kosztować mnie mnóstwo pracy, czasu i pieniędzy - ale myślę że warto dla samej idei. Nigdy nie fascynowały mnie motocykle aż pewnego pięknego dnia dostałem informacje że za przysłowiową flaszkę mogę stać się posiadaczem tytułowej Jawy o której to nic nie wiedziałem. Jako że flaszka to niedroga sprawa przekazałem ją poprzedniemu właścicielowi a on w zamian dał mi to :

20120820170837.jpg

20120820171854.jpg

maszyna stała w kanciapie jakieś 18 lat bez dotykania jej - a wczesniej ujeżdzali ją jacyś młodzi gniewni co odbiło się na lekkiej dekompletacji oraz mniejszych i większych uszkodzeniach.

20120820171515.jpg

20120820171503.jpg

aktualnie zajmuję sie rozbieraniem towarzyszki, katalogowaniem wszystkiego co i gdzie ma być , czego brakuje i co trzeba naprawić

20120821113300.jpg

20120823144937.jpg

następnie wszystkie blachy, rama pojedzie na piaskowanie i lakierowanie w oryginalny kolor RAL 3004 wink.gif , elementy chromowane będą na nowo zrobione, ale jak to mówią - nie od razu Kraków zbudowano

Planowany start odrestaurowanej Czeszki 1 maj 2013 - jeszcze w miedzy czasie muszę zrobić sobie PJ kat. A 270751858-jezyk.gif

temat wraz z postępem prac będę aktualizować

Napisano

> Chciałbym zaprezentować tutejszym ludkom sprzęt który zamierzam odrestaurować, co pewnie będzie

> kosztować mnie mnóstwo pracy, czasu i pieniędzy - ale myślę że warto dla samej idei. Nigdy nie

> fascynowały mnie motocykle aż pewnego pięknego dnia dostałem informacje że za przysłowiową

> flaszkę mogę stać się posiadaczem tytułowej Jawy o której to nic nie wiedziałem. Jako że

> flaszka to niedroga sprawa przekazałem ją poprzedniemu właścicielowi a on w zamian dał mi to :

> maszyna stała w kanciapie jakieś 18 lat bez dotykania jej - a wczesniej ujeżdzali ją jacyś młodzi

> gniewni co odbiło się na lekkiej dekompletacji oraz mniejszych i większych uszkodzeniach.

> aktualnie zajmuję sie rozbieraniem towarzyszki, katalogowaniem wszystkiego co i gdzie ma być ,

> czego brakuje i co trzeba naprawić

> następnie wszystkie blachy, rama pojedzie na piaskowanie i lakierowanie w oryginalny kolor RAL 3004

> , elementy chromowane będą na nowo zrobione, ale jak to mówią - nie od razu Kraków zbudowano

> Planowany start odrestaurowanej Czeszki 1 maj 2013 - jeszcze w miedzy czasie muszę zrobić sobie PJ

> kat. A

> temat wraz z postępem prac będę aktualizować

Powodzenie i wytrwałości efekt końcowy powinien być fajny smile.gif

Napisano
  • Autor

> Powodzenie i wytrwałości efekt końcowy powinien być fajny

plan jest taki aby wyglądała tak

Jawa_350_kyvacka_a_jawa_350_bi_3.jpg

Napisano

Przepiękna..... wujas taką miał jak sam jeździem 50-tką.... niekiedy odpalała... a jak odpaliła.... łałłłłłł....

niestety poszła za parę groszy i .... i tylko sentyment został....

życzę Ci powodzenia i siły na remont smile.gif

Napisano

a wiesz że została skonstruowana i przetestowana w czasie okupacji Czechosłowacji , i że na prototypach pomalowanych w barwy Wermahtu jeździli Niemieccy pracownicy Jawy biglaugh.gif nie wiedząc co testują ??? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> a wiesz że została skonstruowana i przetestowana w czasie okupacji Czechosłowacji , i że na

> prototypach pomalowanych w barwy Wermahtu jeździli Niemieccy pracownicy Jawy nie wiedząc co

> testują ???

cenna ciekawostka - dzieki

Napisano

> cenna ciekawostka - dzieki

zacznij czytać ok.gif Automobilistę i ClassicAuto claps.gif

Napisano

dobry biznes zrobiłeś, bo to Jawy się cenią wink.gif

powodzenia, super sprzęt ok.gif

Napisano
  • Autor

> dobry biznes zrobiłeś, bo to Jawy się cenią

> powodzenia, super sprzęt

badziej mi zalezalo na tym - żeby nikt tego nie zezłomował , a że lubie dłubać, to mam zajęcie :D

• 6 miesięcy później...
Napisano

> badziej mi zalezalo na tym - żeby nikt tego nie zezłomował , a że lubie dłubać, to mam zajęcie grinser006.gif

Witam,co dalej z Jawą?

Napisano

> Planowany start odrestaurowanej Czeszki 1 maj 2013

no temat mnie zaciekawił, termin się zbliża

będzie odsłona ?

qrde tyle czasu była cisza, można zakłady robić hehehehe

Napisano

> no temat mnie zaciekawił, termin się zbliża

> będzie odsłona ?

> qrde tyle czasu była cisza, można zakłady robić hehehehe

Sporo tego można jeszcze spotkać w Turcji waytogo.gif

286831039-IMG_9206.JPG

286831039-IMG_9209.JPG

post-1300-14352519939388_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Witam,co dalej z Jawą?

no niestety brak czasu zmusil mnie do przekazania sprzetu w rece innego pasjonaty Jawek

Napisano

> Sporo tego można jeszcze spotkać w Turcji

W Turcji do niedawna robiono klony Fiata 500. waytogo.gif