Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Viatoll i samochód osobowy z przyczepą

Featured Replies

Napisano

> na jakich "bocznych" droga obowiazuje viatoll???

na zadnych. jest tylko na krajowych, Skach i Autostradach, a ze te czasem przebiegaja przez centrum miasta np. OLKUSZ to sa tam bramownice...

Napisano

, a ze te czasem przebiegaja przez centrum

> miasta np. OLKUSZ to sa tam bramownice...

Nie chcę snuć teorii spiskowych ale nazwa Stall Export to wyjaśnia hehe.gif

Napisano

> na zadnych. jest tylko na krajowych, Skach i Autostradach, a ze te czasem przebiegaja przez centrum

> miasta np. OLKUSZ to sa tam bramownice...

Tak tez myslalem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> zaplacic i "kupic" viaTolla ....

są granice frajerstwa, których nie należy przekraczać. Państwo nie jest oprawcą a obywatel baranem do golenia...

Dlaczego jeśli chodzi o zapłacenie za drogę, to samochód osobowy z przyczepką jest rozumiany jako ciężarowy a jak chodzi o zwrot vat od paliwa od tak zatankowanego zespołu, to nadal jest to samochód osobowy ? Kali zabrał się za pisanie ustaw ?

zgodnie z KPA rodzina i strona mogą odmówić zeznań, skoro zgodnie z kpa mogą odmówić, to po stronie KW odpada przesłanka "obowiązku wskazania" abstrahując już zupełnie od możliwości zastosowania przepisu z działu XI "wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu i komunikacji w ruchu drogowym" do pobierania opłat w trybie kpa i na podstawie innej ustawy niż kodeks drogowy, szczególnie, że kpa ma swoje przepisy dyscyplinujące.

Napisano

facepalm%5B1%5D.gif

Chlopie miej jaja...

Na bramce autostradowej tez sie bedziesz kloil ze to tylko osobowka i nie zaplacisz za przyczepe???

Napisano

> są granice frajerstwa, których nie należy przekraczać. Państwo nie jest oprawcą a obywatel baranem

> do golenia...

odpowiedz mi na jedno wazne, ale to BARDZO wazne pytanie:

miales swiadomosc zlamania przepisow ? cfaniaczek.gif

A co do LR4 - tam VAT obliczony jest w calosci z uwagi na homologacje bankowozowa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chlopie miej jaja...

icon_eek.gif i co niby, mam potulnie się podporządkować i w ząbkach zanieść pieniądze ? do tego trzeba mieć jaja ?

Jaja to trzeba mieć, aby się postawić i walczyć a nie wystawiać du#e każdemu, kto chce sobie zrobić dobrze... nawet jeśli jest ministrem finansów...

> Na bramce autostradowej tez sie bedziesz kloil ze to tylko osobowka i nie zaplacisz za przyczepe???

ale tam chyba wiadomo od razu, a tu dostajesz za nieznajomość art 13 par 1 pkt 3) uodp rachunek z kilku miesięcy wstecz... było wprost mówione, że tylko ciężarówki... i z tego co się dowiedziałem, jest ponad pół tysiąca takich odwołań...

Napisano

> ale tam chyba wiadomo od razu, a tu dostajesz za nieznajomość art 13 par 1 pkt 3) uodp rachunek z

> kilku miesięcy wstecz... było wprost mówione, że tylko ciężarówki... i z tego co się

> dowiedziałem, jest ponad pół tysiąca takich odwołań...

hmm.gif też było od razu wiadomo ... jak się ktoś interesował

widzisz ojciec ze znajomym wymiśli że też przytagają łajbę do krk

jak mu zacząłem tłumaczyć że do tego trza B+E (jakaś terenówka czy bus ma robic za holownik), plus opłaty viatoll

to też zrobił icon_eek.gif ... ale coś czuje że i tak pojadą, ciekawe jak się skończy zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> odpowiedz mi na jedno wazne, ale to BARDZO wazne pytanie:

> miales swiadomosc zlamania przepisow ?

bladego pojęcia....

> A co do LR4 - tam VAT obliczony jest w calosci z uwagi na homologacje bankowozowa

to zbieraj już kasę na zwrot podatku odliczonego przy zakupie i od paliwa, tak mówią na mieście zlosnik.gif Min. Rostowski już liczy kasę.

Napisano

> bladego pojęcia....

linia obrony w sumie zacna zlosnik.gif

> to zbieraj już kasę na zwrot podatku odliczonego przy zakupie i od paliwa, tak mówią na mieście

> Min. Rostowski już liczy kasę.

uzasadnienie jest proste - Dyr. Finansowy S.A. musi czasami wozic utarg gotowkowy do banq, a jakze zlosnik.gif

Napisano

> i co niby, mam potulnie się podporządkować i w ząbkach zanieść pieniądze ? do tego trzeba mieć

> jaja ?

> Jaja to trzeba mieć, aby się postawić i walczyć a nie wystawiać du#e każdemu, kto chce sobie zrobić

> dobrze... nawet jeśli jest ministrem finansów...

Jechales droga na ktorej obowiazuje oplata wiec czemu nie zaplaciles?

> ale tam chyba wiadomo od razu, a tu dostajesz za nieznajomość art 13 par 1 pkt 3) uodp rachunek z

> kilku miesięcy wstecz... było wprost mówione, że tylko ciężarówki...

Gdzie bylo tak mowione???

Ja wiem ze od pojazdow lub zestawow ktorych masa przekracza 3.5t

i z tego co się

> dowiedziałem, jest ponad pół tysiąca takich odwołań...

od takich ktorzy nie zaplacili za przejazd droga ktora jest platna?

Napisano

> od takich ktorzy nie zaplacili za przejazd droga ktora jest platna?

Ale nie dostał faktury czy mandatu.

Do zbierania opłat zaprzęgnieto aparat urzędniczy. Nikt jeszcze nie sprawdził kto jechał, czym jechał a już ma decyzję administarcyjną. Pod zaborem jakimś jesteśmy czy jak?

Napisano
  • Autor

> Jechales droga na ktorej obowiazuje oplata wiec czemu nie zaplaciles?

ciekawe czy będziesz taki cwany, jak dostaniesz za pół roku decyzję o zapłacie 80 000zł za jazdę samochodem przez pół roku posiadającym hak jako przystosowanym do ciągnięcia przyczepki mogącej tworzyć zespół przekraczający 3,5 tony. ot taka nowelizacja była, dura lex sed lex.

> Gdzie bylo tak mowione???

pierwsze lepsze:

tytuł newsa

wypowiedzi Ryżego premiera nie będę tu cytował...

Napisano

> pierwsze lepsze:

> tytuł newsa

ok.gif dużo się mówiło i wyszła kupa frown.gif

ale tym bardziej powinieneś sprawdzić na stronie viatoll'a jaki jest stan obecny wink.gif

Napisano
  • Autor

> linia obrony w sumie zacna

nie bardzo, jeśli na szli położy się uzasadnione potrzeby budżetu...

> uzasadnienie jest proste - Dyr. Finansowy S.A. musi czasami wozic utarg gotowkowy do banq, a jakze

No to trzymam kciuki, aby naczelnik nie dokonał wykładni słowa "musi" a potem słowa "czasami" a na koniec napisał coś o faktycznym przeznaczeni i czynnościach pozornych...

Napisano

> No to trzymam kciuki, aby naczelnik nie dokonał wykładni słowa "musi" a potem słowa "czasami" a na

> koniec napisał coś o faktycznym przeznaczeni i czynnościach pozornych...

jest to JEDYNY bankowoz w firmie hehe.gifzlosnik.gif wiec szanse na wybronienie tematu sa zlosnik.gif

Napisano

A jakie znaczenie ma to czy miała czy nie miała plandeki?

Napisano

> ciekawe czy będziesz taki cwany, jak dostaniesz za pół roku decyzję o zapłacie 80 000zł za jazdę

> samochodem przez pół roku posiadającym hak jako przystosowanym do ciągnięcia przyczepki

> mogącej tworzyć zespół przekraczający 3,5 tony. ot taka nowelizacja była, dura lex sed lex.

Jesli jade powyzej 3.5t wlaczam viatolla i poprzez to ze place nie musze jeczec na forum.

Naprawde nie rozumiem z jakiego powodu nie chciales zaplacic...

> pierwsze lepsze:

> tytuł newsa

> wypowiedzi Ryżego premiera nie będę tu cytował...

Uwazasz ze ta strona jest dowodem na to ze wlasnie Ty nie masz placic za przejazd? hehe.gif Pomijam ze tam nie ma zadnych informacji ktore zwalniaja z oplaty auta/zespoly powyzej 3.5t

polecam viatoll wszystko tam jest jasno i czytelnie wyjasnione

Napisano

> też było od razu wiadomo ... jak się ktoś interesował

BTW: wiesz, ile ustaw trzeba znać w PL, by wiedzieć, że skrzyżowanie to skrzyżowanie lub też nie?

Nie wiesz? To podpowiem Ci, że TYLKO 3 ustawy to definiują...

PoRD

Ustawa o Drogach Publicznych oraz

Ustawa o Planowaniu Przestrzennym.

Prawda, jakie to proste? No ale jak ktoś się interesuje - to wie biglaugh.gifhehe.gifhahaha.gif

Napisano

> ciekawe czy będziesz taki cwany, jak dostaniesz za pół roku decyzję o zapłacie 80 000zł za jazdę

> samochodem przez pół roku posiadającym hak jako przystosowanym do ciągnięcia przyczepki

> mogącej tworzyć zespół przekraczający 3,5 tony. ot taka nowelizacja była, dura lex sed lex.

ze co? to jak zaloze sobie hak w aucie o DMC 3t to mam juz placic jak za pow 3,5 tylko dlatego ze ma hak? screwy.gif

Napisano

> ze co? to jak zaloze sobie hak w aucie o DMC 3t to mam juz placic jak za pow 3,5 tylko dlatego ze

> ma hak?

Jeśli MF tak zapragnie - to tak. biglaugh.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> ze co? to jak zaloze sobie hak w aucie o DMC 3t to mam juz placic jak za pow 3,5 tylko dlatego ze

> ma hak?

jeszcze nie, a musisz sobie zrobić prenumeratę dziennika ustaw i czytać ze zrozumieniem te 30 tyś stron rocznie i dziesięć razy tyle rozporządzeń aby potem nie jęczeć na forum tylko być bystry i zorientowany jak kolega Danielpoz. Inaczej przez nieznajomość np. art.489 paragraf 4 punkt 22 litera c) ustawy zmieniającej ustawę xxx w zw. z art 321 paragraf 8 punkt 11 lit g) ustawy zmieniającej ustawę o pord i art 981 rozporządzenia ministra transportu, załącznik 34, poz. 231 zapłacisz karę 10 tyś zł i tłumaczenie, że nie wiedziałeś i w gazetach pisali inaczej nie przejdzie... bo tak się można tłumaczyć tylko popełniając wykroczenie albo przestępstwo...

Napisano

> jeszcze nie, a musisz sobie zrobić prenumeratę dziennika ustaw i czytać ze zrozumieniem te 30 tyś

> stron rocznie i dziesięć razy tyle rozporządzeń aby potem nie jęczeć na forum tylko być bystry

> i zorientowany jak kolega Danielpoz. Inaczej przez nieznajomość np. art.489 paragraf 4 punkt

> 22 litera c) ustawy zmieniającej ustawę xxx w zw. z art 321 paragraf 8 punkt 11 lit g) ustawy

> zmieniającej ustawę o pord i art 981 rozporządzenia ministra transportu, załącznik 34, poz.

> 231 zapłacisz karę 10 tyś zł i tłumaczenie, że nie wiedziałeś i w gazetach pisali inaczej nie

> przejdzie... bo tak się można tłumaczyć tylko popełniając wykroczenie albo przestępstwo...

Tysiace osob wie za co sie placi a Ciebie laskawie nie poinformowano osobiscie. spineyes.gif straszne hehe.gif

Nie trzeba byc bystrym zeby wiedziec podstawowe sprawy ok.gif co zreszta widac bo inni ogarniaja temat poruszania sie legalnie po drogach w RP smile.gif

Zastanow sie do kogo masz pretensje....

Napisano

> i co niby, mam potulnie się podporządkować i w ząbkach zanieść pieniądze ? do tego trzeba mieć

> jaja ?

> Jaja to trzeba mieć, aby się postawić i walczyć a nie wystawiać du#e każdemu, kto chce sobie zrobić

> dobrze...

nie masz szans ... dzis rozmawialem z siostra, cioteczna co prawda, ale jednak .... okazalo sie ze pracuje przy viaTollu wlasnie ... no i niby moga Ci nalozyc kare od 1500 do 3000 zlosnik.gif ale nakladaja 3 kpln dla zdyscyplinowania takich jak TY hehe.gif a i na pozytywne rozpatrzenie odwolania nie masz nawet co liczyc zlosnik.gif

znany jest przypadek jednego "takiego nieswiadomego" jak TY, ktory uzbieral kar na 150 kpln ... a pozniej wyladowal w wariatkowie hehe.gif komornik wplacil kase "za niego" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> znany jest przypadek jednego "takiego nieswiadomego" jak TY, ktory uzbieral kar na 150 kpln ... a

> pozniej wyladowal w wariatkowie

ja na jego miejscu, prędzej bym skończył na pierwszej stronie wszystkich światowych serwisów informacyjnych...

Napisano

> ja na jego miejscu, prędzej bym skończył na pierwszej stronie wszystkich światowych serwisów informacyjnych...

Czekam na rozwój wydarzeń i trzymam kciuki za Twoje powodzenie. ok.gif

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.