Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC w ASO Opla

Featured Replies

Napisano

Teściu ma propozycję montażu instalacji BRC Sequent 24 do Opla Astry H 1.4 (twinport) ze swojego ASO za niecałe 3k PLN.

Jak na ASO to rozumiem dość dobra cena, natomiast jakby chciał zamontować tą samą instalację ale poza ASO w dobrym warsztacie to ile by oszczędził?

Wiem że to ASO dobrze zakłada gaz, bo sam mam tą instalację zakładaną u nich do chevroleta i odpukać ponad 70kkm spokój.

Napisano

> Teściu ma propozycję montażu instalacji BRC Sequent 24 do Opla Astry H 1.4 (twinport) ze swojego

> ASO za niecałe 3k PLN.

> Jak na ASO to rozumiem dość dobra cena, natomiast jakby chciał zamontować tą samą instalację ale

> poza ASO w dobrym warsztacie to ile by oszczędził?

> Wiem że to ASO dobrze zakłada gaz, bo sam mam tą instalację zakładaną u nich do chevroleta i

> odpukać ponad 70kkm spokój.

w brc chyba 2600 instalacja kosztuje wiec 400zł zostaje w kieszeni grinser006.gif

Napisano

> Jak na ASO to rozumiem dość dobra cena, natomiast jakby chciał zamontować tą samą instalację ale

W sumie nic. Dobry warsztat w mojej okolicy bierze tyle samo.

Napisano

> Teściu ma propozycję montażu instalacji BRC Sequent 24 do Opla Astry H 1.4 (twinport) ze swojego

> ASO za niecałe 3k PLN.

> Wiem że to ASO dobrze zakłada gaz, bo sam mam tą instalację zakładaną u nich do chevroleta i

Czakram Mysłowice, Sequent 24 - 2600

Napisano

> ASO za niecałe 3k PLN.

Jeśli autko na gwarancji to zakładać w ASO, w Blokmanie 2600zł.

Dopilnuj tylko, żeby zrobili wlew pod klapką* i będzie Pan zadowolony.

* Jak wprowadzą tankowanie samoobsługowe to teść będzie bluźnił jak będzie musiał kucać itd.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jeśli autko na gwarancji to zakładać w ASO, w Blokmanie 2600zł.

> Dopilnuj tylko, żeby zrobili wlew pod klapką* i będzie Pan zadowolony.

> * Jak wprowadzą tankowanie samoobsługowe to teść będzie bluźnił jak będzie musiał kucać itd.

> Pozdrawiam BAS

mówi się: "będzie lalunia...":)

Napisano

> ASO za niecałe 3k PLN.

Za instlacje do i30 w Eko-Auto na Rokicinskiej (sequent 24 2650 + 350 lubryfikacja + 100 za wlew pod klapka)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

>+ 350 lubryfikacja

hehe.gifhahaha.gif

Napisano

I to jest i tak tańsza wersja grinser006.gif

To metoda mechaniczna podawania tego siuwaksu. (działa mniej wiecej jak kroplówka)

jest jeszcze wersja elektroniczna i wtedy komp steruje Ci dawką i częstotliwością cool.gif

Ale ta wersja kosztuje juz 800zł screwy.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ale ta wersja kosztuje juz 800zł

Sporo jak za wynalazek, który i tak nic nie daje... cool.gif

Napisano

> Czakram Mysłowice, Sequent 24 - 2600

Za Czakramem przemawia to, że w okresie gwarancji na instalkę przeglądy są za free (pytałem w Mysłowicach),

płaci się tylko koszt części (filtry).

Po gwarancji stawki za robociznę też lżejsze niż w ASO, o ile pamiętam ~50zł/godzinę.

W ASO Opla/Chevy w Katowicach sobie liczą za przegląd LPG robociznę w granicach 70-100 zł, plus ceny filtrów są w ASO parę % droższe.

Za ASO przemawia to, że daja gwarancję na całość (auto+LPG),

no i przegląd wszystkiego za jednym zamachem, nie trzeba się umawiać i jeździć ekstra serwisować LPG.

Napisano

> Za Czakramem przemawia to, że w okresie gwarancji na instalkę przeglądy są za free (pytałem w

> Mysłowicach),

> płaci się tylko koszt części (filtry).

Nie wiedziałem, zapytam gdy będę odstawiał auto cool.gif Ale dzięki za informację ok.gif

> Za ASO przemawia to, że daja gwarancję na całość (auto+LPG),

> no i przegląd wszystkiego za jednym zamachem, nie trzeba się umawiać i jeździć ekstra serwisować

> LPG.

Dokładnie, ale są też warsztaty które zajmują się i LPG i autem. J

a nie proponuje autorowi montażu w Czakramie, ja tylko napisałem ile kosztuje w związku z:

Quote:

jakby chciał zamontować tą samą instalację ale poza ASO w dobrym warsztacie to ile by oszczędził?

Napisano

A które to ASO jeśli to nie tajemnica poliszynela?

Napisano
  • Autor

> A które to ASO jeśli to nie tajemnica poliszynela?

No w Lodzi są 2, to strzelaj grinser006.gif

Napisano

> Jeśli autko na gwarancji to zakładać w ASO, w Blokmanie 2600zł.

to ty ich jeszcze komus polecasz? Bo ztcp jakis czas temu sobie na nich ponarzekalismy wink.gif

Napisano

> to ty ich jeszcze komus polecasz?

Chodziło mi tylko o cenę. smile.gif

> Bo ztcp jakis czas temu sobie na nich ponarzekalismy

Krytykowałem ich głównie za jakość obsługi klienta, na aspekt merytoryczny bardzo nie narzekałem(pominąwszy brak wiedzy na temat sygnału obrotów w Stilo, ale powiedzmy, że mogli o tym nie wiedzieć, że trzeba brać z CPW).

Zresztą w Łodzi, poza ASO, to oni mają chyba dominującą pozycję na rynku, jeśli chodzi o BRC.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Sporo jak za wynalazek, który i tak nic nie daje...

Jak to nic nie daje nono.gif Daje i to dużo. Zarabia producent, , zarabia dostawca tej oliwy , po jakimś czasie i mechanik naprawiający głowicę też zarobi. biglaugh.gif A już na samym końcu czasami zarobi też montażysta tego ustrojstawa tyle że po japie hahaha.gif od zdenerwowanego klienta biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.