Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęknięcie dzwonu skrzyni

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam problem i pytanie do Was wink.gif Mianowicie, w skrzyni 514 ze sportasia odkryłem pęknięcie dzwonu o długości 10-15cm od strony mocowania skrzyni do silnika wgłąb dzwonu, w okolicach łapy sprzęgła. No i teraz mam pytanie, co z tym fantem zrobić? Czy szukać nowego dzwonu, czy oddać do spawania, czy założyć i olać?

Proszę Was o pomoc i porady wink.gif

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Niestety nie mam, postaram się jutro zrobić

Napisano

> Witam!

> Mam problem i pytanie do Was Mianowicie, w skrzyni 514 ze sportasia odkryłem pęknięcie dzwonu o

> długości 10-15cm od strony mocowania skrzyni do silnika wgłąb dzwonu, w okolicach łapy

> sprzęgła. No i teraz mam pytanie, co z tym fantem zrobić? Czy szukać nowego dzwonu, czy oddać

> do spawania, czy założyć i olać?

> Proszę Was o pomoc i porady

> Pozdrawiam!

Mam całą obudowe skrzyni tanio jct. PRIV zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Oto fotki felernego dzwonu:

mg2940filtered.th.jpg mg2941filtered.th.jpg mg2942filtered.th.jpg mg2943filtered.th.jpg

Co Wy na to Panowie?

Napisano

szukaj drugiego dzwonu na podmiane

Napisano

> szukaj drugiego dzwonu na podmiane

Dokładnie, również bym nie ryzykował.

Napisano
  • Autor

Ok, mam nadzieję, że jakiś się trafi w sensownej monecie 270751858-jezyk.gif

Pozdrawiam !

Napisano

> Oto fotki felernego dzwonu:

> Co Wy na to Panowie?

Zaryzykowałbym pospawanie tego nawet bez rozbierania skrzyni, oczywiście jak masz kogoś co to zrobi za przysłowiowe piwo - roboty jest na 15 minut.

Napisano

> Zaryzykowałbym pospawanie tego nawet bez rozbierania skrzyni, oczywiście jak masz kogoś co to zrobi

> za przysłowiowe piwo - roboty jest na 15 minut.

ale teraz pytanie czy np podczas gwałtownego szarpniecia dzwon nie pusci i sie nie rozleci po takim spawaniu?? bo również słyszałem o tym że można by to pospawać, miał ktoś z was do czynienia z czymś takim jak pospawana obudowa skrzyni?? jak to się może zachowywać jakieś większe naprężenia idą przez to lub osłabienie materiału??

Napisano

> ale teraz pytanie czy np podczas gwałtownego szarpniecia dzwon nie pusci i sie nie rozleci po takim

> spawaniu?? bo również słyszałem o tym że można by to pospawać, miał ktoś z was do czynienia z

> czymś takim jak pospawana obudowa skrzyni?? jak to się może zachowywać jakieś większe

> naprężenia idą przez to lub osłabienie materiału??

Spawałem już takie coś - jezdzi już ponad rok i zero problemów.

Napisano

Kumaty spawacz i temat do ogarnięcia w 30 min zlosnik.gif Spawaj nie marudź zlosnik.gif tak jak jest bez rozbierania wink.gif Gdybyś bliżej mieszkał ... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

No niestety znajomego spawacza nie posiadam 270751858-jezyk.gif podzwonię jutro po kilku firmach, zobaczymy co mądrego powiedzą wink.gif

Napisano

> ale teraz pytanie czy np podczas gwałtownego szarpniecia dzwon nie pusci i sie nie rozleci po takim

> spawaniu?? bo również słyszałem o tym że można by to pospawać, miał ktoś z was do czynienia z

> czymś takim jak pospawana obudowa skrzyni?? jak to się może zachowywać jakieś większe

spawa się takie rzeczy , bez obaw ok.gif

Napisano

U mnie w pewnym zakładzie który zajmuje się głównie spawaniem alu kosztowało to 40 pln - spawałem coś podobnych rozmiarów... wink.gif

Napisano

Mialem miskę olejową spawaną kilka razy i za każdym razem przy uderzeniu pękało w innym miejscu niż spaw więc bez obaw spawaj ten dzwon i będzie śmigać jeszcze długie lata.

Napisano

> spawa się takie rzeczy , bez obaw

miałem spawaną krzyke na obudowie i wszystko było ok zlosnik.gif

* ale taniej wyjdzie kupić obudowe odemie oink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.