Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grand Scenic 2005 r. 2.0T + Landi Renzo?

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich,

Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymienionego scenica z silnikiem 2.0T

Do tej pory miałem już 5 zagazowanych aut i nigdy nie było to turbo więc teraz zastanawiam się co założyć?

Zaproponowano mi Landi Renzo Omegas (cały zestaw jednej firmy) za 3500zł w tym 2 lata gwarancji bez limitu kilometrów do założenia w firmie J-MAX. AUTOGAZ LPG na Słomianej 14 w Wawie. Zastanawiam się czy to dobry wybór czy szukać instalacji "składaków"?

Ma ktoś może z tym doświadczenia?

Napisano

Ja bym złożył coś na STAG-u za max 2500zł.

Napisano
  • Autor

> Ja bym złożył coś na STAG-u za max 2500zł.

Zastanawiałem się nad tym, ale przy stagu nie doczytałem się nigdzie by miał tyle gwarancji a to też się liczy.

Poza tym nie trafiłem na warsztat w pobliżu włoch, który byłby polecany z taką instalacją.

Napisano

> Zastanawiałem się nad tym, ale przy stagu nie doczytałem się nigdzie by miał tyle gwarancji a to

> też się liczy.

> Poza tym nie trafiłem na warsztat w pobliżu włoch, który byłby polecany z taką instalacją.

Bo Omegas jest jedną z najlepszych instalacji. Jak to założy fachowiec to zapominasz że masz gaz.

Napisano
  • Autor

> Bo Omegas jest jedną z najlepszych instalacji. Jak to założy fachowiec to zapominasz że masz gaz.

Mam jeszcze dylemat bo wczoraj brat podrzucił mi warsztat swojego dobrego znajomego na instalatorów w wawie i ten podrzucił pomysł lovato a jeśli będę chciał to jeszcze może coś innego zaproponować więc podjadę i dopytam co według niego by tu pasowało.

Napisano

Jedz do Czykita z AK. Dobrze montuje.

Pzdr

> Mam jeszcze dylemat bo wczoraj brat podrzucił mi warsztat swojego dobrego znajomego na instalatorów

> w wawie i ten podrzucił pomysł lovato a jeśli będę chciał to jeszcze może coś innego

> zaproponować więc podjadę i dopytam co według niego by tu pasowało.

Napisano

Ja do Vectry C 1.8 w maju 2011 założyłem własnie Landi Omegaz. Dałem 2900 zł. Już dawno się zwróciła. Nie mam żadnych problemów.

Trochę drogo te 3500 zł - ale cóż stolica.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> Ja do Vectry C 1.8 w maju 2011 założyłem własnie Landi Omegaz. Dałem 2900 zł. Już dawno się

> zwróciła. Nie mam żadnych problemów.

> Trochę drogo te 3500 zł - ale cóż stolica.

> Pozdrawiam

No i troche bedziesz plakac, jak na naszym polskim cudnym gazie wysypia sie wtryski, tudziez reduktor ...

Wiem co mowie - mi za reduktor spiewali 850 zł - wkurzylem sie i zalozylem tomasetto ...

A wtryski juz niestety musialem zalozyc pasujace do instalacji i udalo mi sie je dorwac za 700 zł (czarne matrixy) ...

Nigdy wiecej - w 2 innych autach mam zestawy skladane przez gazownikow, jeden na KME DIEGO G3, drugi na STAGu i chodza rownie dobrze ... Za to sa niewspolmiernie tansze w obsludze smile.gif

Napisano

> Bo Omegas jest jedną z najlepszych instalacji. Jak to założy fachowiec to zapominasz że masz gaz.

Każdą jedną , jak założy fachowiec to będzie chodzilo. Najważniejsz

e aby to była taka instalka , żeby ją ogarna każdy kowal (w razie czego).

Napisano

> Ja bym złożył coś na STAG-u za max 2500zł.

Ja bym założył BRC za 3000 ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i po wielu bojach, zastanawianiach i rozmowach padło ostatecznie i zostało zamontowane Lovato Smart Turbo. Jak na razie za mały przebieg mam by powiedzieć coś więcej ale po pierwszych 500km jest ok. Zobaczymy co będzie po konkretniejszych przebiegach.

Nurtuje mnie natomiast jeszcze jedna sprawa czy przy tym aucie trzeba coś działać ze wskaźnikiem paliwa czy będzie pokazywał dobre wartości. Z tego co zauważyłem to chyba przy jeździe na gazie spada wskazanie paliwa.

Niestety głownie jeździ tym żona więc nie ma za dożo szans na obserwację.

Napisano

W renówkach z komputerem pokładowym tak jest ze wskaźnikiem. Za jakiś czas zobaczysz rezerwę, ale jest do tego emulator. Na allegro na pewno znajdziesz.

Napisano

> No i po wielu bojach, zastanawianiach i rozmowach padło ostatecznie i zostało zamontowane Lovato

> Smart Turbo. Jak na razie za mały przebieg mam by powiedzieć coś więcej ale po pierwszych

> 500km jest ok. Zobaczymy co będzie po konkretniejszych przebiegach.

> Nurtuje mnie natomiast jeszcze jedna sprawa czy przy tym aucie trzeba coś działać ze wskaźnikiem

> paliwa czy będzie pokazywał dobre wartości. Z tego co zauważyłem to chyba przy jeździe na

> gazie spada wskazanie paliwa.

> Niestety głownie jeździ tym żona więc nie ma za dożo szans na obserwację.

a gdzie w końcu zakladałeś?

Napisano
  • Autor

> a gdzie w końcu zakladałeś?

założyłem na instalatorów 9, jak na razie jest oki, mam tylko do założenia jeszcze emulator wskaźnika paliwa bo okazuje się że trzeba :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.