Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Panda z komisu?

Featured Replies

Napisano

Jakie jest ryzyko kupna takiego auta w komisie zamiast u autoryzowanego dilera (poza tym, że opis nie odpowiada wersji wyposażenia - np. lusterka elektryczne)? Gwarancję i tak przecież daje FAP. Co może być nie tak z takim autem, że jest kilka tysięcy taniej niż w salonie?

Takie wersje chodzą po minimum 35 tys. złotych.

Ogłoszenie było.

EDIT: Cena netto... Żadna atrakcja!

Napisano

> Jakie jest ryzyko ...

Gdzie on ma te alufelgi, przeciwmgielne, wielofunkcyjną kierownicę hmm.gif

Napisano

Mógł na przykład zostac uszkodzony w transporcie do salonu i jest malowany na nowo.

Napisano

> Takie wersje chodzą po minimum 35 tys. złotych.

> Ogłoszenie otomoto.

w ogłoszeniu cena netto..:)więc dolicz 23% i będzie właściwa

Napisano
  • Autor

> Gdzie on ma te alufelgi, przeciwmgielne, wielofunkcyjną kierownicę

Quote:

(...) poza tym, że opis nie odpowiada wersji wyposażenia - np. lusterka elektryczne...

To zauważyłem i opisałem. A poza tym?

Napisano

Przecież w tym ogłoszeniu jest cena netto

Napisano

> To zauważyłem i opisałem. A poza tym?

No właśnie.

Jeżeli ktoś w ogłoszeniu w jednym zdaniu kłamie kilka razy

to albo jest oszustem albo kretynem nie potrafiącym przeczytać

i poprawić własny tekst.

Obie te cechy imo dyskwalifikują ofertę wink.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie.

> Jeżeli ktoś w ogłoszeniu w jednym zdaniu kłamie kilka razy

> to albo jest oszustem albo kretynem nie potrafiącym przeczytać

> i poprawić własny tekst.

> Obie te cechy imo dyskwalifikują ofertę

Plus, jak ktoś już napisał, cena netto.

Ale zastanawia mnie fakt, dlaczego komis ma w swojej ofercie nowe auto.

Tak czy inaczej, nie warto zawracać sobie głowy.

Napisano

> Ale zastanawia mnie fakt, dlaczego komis ma w swojej ofercie nowe auto ...

Może być haczyk (stłuczka) - albo czysta sprawa: ktoś kupił, przejechał 60 km i stwierdził że to nie dla niego.

Koleżanka w ten sposób odkupiła Jazza od faceta którego zawstydziła narzeczona, że to nie jest auto dla mężcżyzny.

Oddał 8 tysięcy taniej z przebiegiem 40 km devil.gif

Napisano
  • Autor

> Może być haczyk (stłuczka) - albo czysta sprawa: ktoś kupił, przejechał 60 km i stwierdził że to

> nie dla niego.

> Koleżanka w ten sposób odkupiła Jazza od faceta którego zawstydziła narzeczona, że to nie jest auto

> dla mężcżyzny.

> Oddał 8 tysięcy taniej z przebiegiem 40 km

Wydaje się być niezarejestrowane, brak naklejki na szybie. Może faktycznie jakieś uszkodzenie w transporcie, ale takie rzeczy to i u dilerów się zdarzają.

Przyznam, że nie zauważyłem tego netto a kolejne znaki zapytania dyskwalifikują całkowicie atrakcyjność oferty.

Napisano

Ten z ogłoszenia jest za 36898,77 złotych, więc czy to taka super okazja?

Druga rzecz - dlaczego zakładasz, że gwarancję daje FAP, skoro to auto kupione poza siecią dilerską Fiata? Po trzecie - nazwa komisu niczego nie podpowiada? Najprawdopodobniej jest to "spad" lawetowy z Francji wink.gif

Napisano

> Jakie jest ryzyko kupna takiego auta w komisie zamiast u autoryzowanego dilera (poza tym, że opis

> nie odpowiada wersji wyposażenia - np. lusterka elektryczne)? Gwarancję i tak przecież daje

> FAP. Co może być nie tak z takim autem, że jest kilka tysięcy taniej niż w salonie?

> Ogłoszenie otomoto.

toz to widac od razu ze krzywo poskladane wiec... chyba nie trzeba za dlugo sie domyslac co z samochodem sie dzialo i skad taka niska cena

Napisano

Ale dlaczego piszesz o tym aucie jakby bylo nowe? Przeciez to normalny uzywany samochod z Francji, czyli po stluczce. A ze ma przebieg maly - bo dosc wczesnie mial stluczke wink.gif

Napisano

> Wydaje się być niezarejestrowane, brak naklejki na szybie.

Na lawecie przyjechalo bo bylo walone we francji, dlatego nie bylo zarejestrowane.

Napisano

Licznik kilometrów pokazuje H 60 czyli 60km przebiegu, które można wyzerować. Jest to opcja transportowa dla dealera, by klientowi wydać samochód z przebiegiem 0km. Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, żeby dealer przed wydaniem auta nie wyzerował licznika. palacz.gif

Napisano

> Jakie jest ryzyko kupna takiego auta w komisie zamiast u autoryzowanego dilera (poza tym, że opis

> nie odpowiada wersji wyposażenia - np. lusterka elektryczne)? Gwarancję i tak przecież daje

> FAP. Co może być nie tak z takim autem, że jest kilka tysięcy taniej niż w salonie?

> Ogłoszenie było.

> EDIT: Cena netto... Żadna atrakcja!

Ty pytasz poważnie czy masz 9 lat i nie masz pojęcia o pojęciu?

Napisano

> Licznik kilometrów pokazuje H 60 czyli 60km przebiegu, które można wyzerować. Jest to opcja

> transportowa dla dealera, by klientowi wydać samochód z przebiegiem 0km. Nie spotkałem się

> jeszcze z sytuacją, żeby dealer przed wydaniem auta nie wyzerował licznika.

Moze w PL. W UK auto przed oddaniem klientowi musi miec wykonany rzeczywisty test drogowy, i funkiel nowka ma zawsze cos kolo 7-10mil na liczniku ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ty pytasz poważnie czy masz 9 lat i nie masz pojęcia o pojęciu?

A Ty masz pojęcie co to jest forum? Miałem pewne wątpliwości, więc zapytałem.

Mało tego, dostałem kilka sensownych odpowiedzi.

Wygląda na to, że chyba wszystko jest zgodne z regulaminem motokącika. No może poza Twoją, nie wnoszącą za wiele, odpowiedzią. Dowiedziałem się czego chciałem, wskazano mi to czego sam nie mogłem dostrzec i chyba to wszystko.

Skoro Ty masz z tym jakiś problem, to Twoja sprawa. Dla mnie EOT. spineyes.gif

Napisano

> Moze w PL. W UK auto przed oddaniem klientowi musi miec wykonany rzeczywisty test drogowy, i

> funkiel nowka ma zawsze cos kolo 7-10mil na liczniku

Moje auta też zawsze miały kilka km na liczniku.

Napisano

> Moje auta też zawsze miały kilka km na liczniku.

Wydaje sie to logiczne, ot chocby z logistycznego punktu widzenia... jakbym zobaczyl 00000 to bym sie mocno zdziwil. Chociaz czytalem gdzies, ze w przypadku Skody ASO ma mozliwosc zresetowac liczk tylko do pierwszych 50 mil wink.gif.

Napisano

> Wydaje sie to logiczne, ot chocby z logistycznego punktu widzenia... jakbym zobaczyl 00000 to bym

> sie mocno zdziwil. Chociaz czytalem gdzies, ze w przypadku Skody ASO ma mozliwosc zresetowac

> liczk tylko do pierwszych 50 mil .

Przecież o tym samym napisałem tylko, że we Fiacie. zlosnik.gif Do 200km można raz wyzerować całkowity licznik. Wtedy znika litera H widoczna na liczniku 500 z tego ogłoszenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.