Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Ulysse co to za diesel 2.0

Featured Replies

Napisano

Fiat Ulysse 2.0 jtd co to za silnik ? Włoski, francuski ? Występuje w mocach 120 i 135 koni ? Awaryjny ? Samochody z lat 2007-2010 mnie interesują.

Pzdr

Napisano

> Fiat Ulysse 2.0 jtd co to za silnik ? Włoski, francuski ? Występuje w mocach 120 i 135 koni ?

> Awaryjny ? Samochody z lat 2007-2010 mnie interesują.

> Pzdr

To jest HDI tak naprawdę. Niewiele więcej powiem, bo ja się zdecydowałem akurat na 2.2

Napisano
  • Autor

Jak się sprawuje ?

> To jest HDI tak naprawdę. Niewiele więcej powiem, bo ja się zdecydowałem akurat na 2.2

Napisano

> Czyli padaczkę od Forda chyba

To silnik PSA - DW12TED4, montowany również w P607.

Napisano

> Jak się sprawuje ?

Przejechałem od roku po zakupie jakieś 17tys km, więc wielkiego doświadczenia nie mam. Są jakieś tam drobne usterki ale zdecydowana większość to moja sprawka zlosnik.gif A to jakieś podejrzane paliwo zatankowałem i były problemy, a to wlewając olej do silnika nie trafiłem do korka i zalałem rozrusznik, który się potem zbuntował. Ładnie pracuje jak na diesla, opinie ma niezłe choć radzi się zapobiegawczo trochę wcześniej wymieniać pasek rozrządu.

Natomiast o silniku w tej budzie już coś mogę napisać. Po zakupie było słabo, uczucie dynamiki ciężarówki. Odwiedziłem Cinka, zwiększenie mocy do prawie 170KM i teraz jeździ baaardzo przyjemnie cool.gif Byłem na to zdecydowany jeszcze przed zakupem bo każdy 2.2 jakim jeździłem wydawał mi się mułowaty. Do 2.0 nawet nie podchodziłem, nie wyobrażam sobie jak to musi się męczyć- a występowały one często z automatami blush.gif

Jedyny plus 2.0 to pewnie zużycie paliwa. Mój pali od 6,5-7 na trasie do 12 w mieście z częstymi postojami. Średnio połowa na trasie i połowa w mieście, ale tam gdzie się raczej jedzie niż stoi, to jakieś 8,5/100. W 2.0 powinno wyglądać to lepiej o ile nie automat, bo ten pewnie zje różnicę.

A nad 3.0 V6 myślałeś? devil.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.