Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szerokie opony 13"

Featured Replies

Napisano

jakie najszersze opony można kupić na rozmiar felg 13" ? Chciałbym coś o szerokości minimum 225 a najlepiej 235. Ktoś kojarzy gdzie dostać coś takiego? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdz na www.opony.pl

tam najszersze to 205, a takie już mam, chciałbym szersze na tył zlosnik.gif

Napisano

> tam najszersze to 205, a takie już mam, chciałbym szersze na tył

Chyba łatwiej będzie przejść oczko wyżej z rozmiarem felg. Tylko - pewnie, z kolei będzie problem z dostępnością odpowiednich 14-tek do klasyków, co?

Napisano
  • Autor

> Chyba łatwiej będzie przejść oczko wyżej z rozmiarem felg. Tylko - pewnie, z kolei będzie problem z

> dostępnością odpowiednich 14-tek do klasyków, co?

jednym z założeń jest to że zostają 13 zlosnik.gif

Napisano

> jednym z założeń jest to że zostają 13

Zadzwoń do Roberta Kubicy. Może coś załatwi. Zdaje się, że bolidy F1 mają właśnie coś koło 13". wink.gif

Napisano

> cena z kosmosu

Nietypowe rozmiary zawsze tak mają. Porównaj sobie ceny tego samego modelu w rozmiarze 205/55/16 i 205/50/16.

Napisano

Avon tyres ma w swojej ofercie CR500 245/50/13, zrobione sa specjalnie dla Caterhama, moze trzeba isc ta sciezka i szukac n forach kitcarow albo Caterhama smile.gif

Napisano
  • Autor

> 225/45R13

hmm cena trochę nie teges jak na opony które trza będzie dość często zmieniać wink.gif

Napisano

> hmm cena trochę nie teges jak na opony które trza będzie dość często zmieniać

Przecież na stronie jak byk stoi, że tylko 1220zł/szt.. wink.gif

Tutaj masz za 1/3 ceny Toyo ok.gif

Transport morski nie jest drogi (4-6 tygodni), z cłem też nie powinno wyjść jakoś tragicznie suma summarum.

Napisano

Budujesz dragstera czy zaczyna Ci przeszkadzać zamiatający tył?

tutaj możesz zapytać o ceny.

Osobiście nie spotkałem się z niczym szerszym w rozmiarze 13" W każdym razie moim skromnym zdaniem niezależnie od tego ile mocy będzie miała Lada po montażu kompresora opony 32/66-13 zapewnią wystarczająco duzo przyczepności.

naturalnie cena będzie kompletnie z kosmosu, do tego felgi o szerokości 13-14 cali...

Może określ się jaki rozmiar dokładnie Cię interesuje? jaka szerokość? i do czego te opony mają służyć? Opona do dragu ma się nijak do opony używanej np w górskich.

Napisano

> Avon tyres ma w swojej ofercie CR500 245/50/13, zrobione sa specjalnie dla Caterhama, moze trzeba

> isc ta sciezka i szukac n forach kitcarow albo Caterhama

Wystarczy uderzyc do sklepów zajmujących sie tylko oponjami do sportu - przeważnie wybór jest w zupełności wystarczający.

Napisano
  • Autor

> Budujesz dragstera czy zaczyna Ci przeszkadzać zamiatający tył?

wiesz, ja mam klika zestawów kół. Mam nawet oryginalne z deklami wink.gif ale chciałbym też zestaw na którym na suchej drodze miałbym maksimum osiągów zlosnik.gif chyba sobie zamówię te Proxes 888 - na tył 225/45 a na przód będę szukał jakichś 195/50 hmm.gif

Napisano

> wiesz, ja mam klika zestawów kół. Mam nawet oryginalne z deklami ale chciałbym też zestaw na

> którym na suchej drodze miałbym maksimum osiągów chyba sobie zamówię te Proxes 888 - na tył

> 225/45 a na przód będę szukał jakichś 195/50

w jaka moc mniej wiecej celujesz?

Czy do takich opon i sporej mocy będziesz miał wystarczajaco wystrzymałe półosie i dyfer/most?

Napisano

> 225/45R13

Quote:

ta opona została dopuszczona do prędkości do 240 km/h

Nie obrażaj konikowej zagłady! old.gif

Napisano
  • Autor

> w jaka moc mniej wiecej celujesz?

to sie okaże jak sie pojedzie na hamownie stroić, na początek chciałbym okolice 220-240KM

ale mam już drugi silnik i z nim się będę bawił konkretniej - ponoć da radę zrobić ok 280KM zlosnik.gif

> Czy do takich opon i sporej mocy będziesz miał wystarczajaco wystrzymałe półosie i dyfer/most?

oczywiście nie seryjne ale są zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Quote:

> ta opona została dopuszczona do prędkości do 240 km/h

> Nie obrażaj konikowej zagłady!

vmax będzie może ze 170-180 270751858-jezyk.gif przynajmniej na tej skrzyni i dyfrze co jest teraz wink.gif

Napisano

> vmax będzie może ze 170-180

240km przy takim v max to chyba szukaj opon dragowych smile.gif

przy dobrej trakcji to moze mieć poniżej 5s do 100km/h

Napisano

> vmax będzie może ze 170-180 przynajmniej na tej skrzyni i dyfrze co jest teraz

Wiem, wiem, pisałes kiedyś. ok.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Wiem, wiem, pisałes kiedyś.

jak sie uda to w czwartek wyjazd zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 240km przy takim v max to chyba szukaj opon dragowych

> przy dobrej trakcji to moze mieć poniżej 5s do 100km/h

aż tak kolorowo to chyba nie będzie, ale okolice 6s powinno dać się uzyskać realnie zlosnik.gif

Napisano

> wiesz, ja mam klika zestawów kół. Mam nawet oryginalne z deklami ale chciałbym też zestaw na

> którym na suchej drodze miałbym maksimum osiągów chyba sobie zamówię te Proxes 888 - na tył

> 225/45 a na przód będę szukał jakichś 195/50

No ja rozumiem - tyle, że szerszymi oponami z tyłu będziesz redukował nadsterowność.

Napisano
  • Autor

> No ja rozumiem - tyle, że szerszymi oponami z tyłu będziesz redukował nadsterowność.

zdaję sobie z tego sprawę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.