Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co porównywalnego do SUPERB Platinium DSG oglądać

Featured Replies

Napisano

Podpowiedzcie jakie porównywalne samochody do skody Superb wyposażenie Platinium 2,0 170KM DSG.

-Auto musi posiadać jak najwięcej miejsca na tylnej kanapie

-być w kombi

-być w automacie

-diesel min.150KM

Cena po możliwych do uzyskania rabatów ok.140 tyś.

Jakie autka będą główna konkurencją dla super-a?

Napisano

brak, moim zdaniem Superb nie ma konkurencji oferując tyle miejsca na tylnej kanapie i nienajgorszą cenę. Sprawdź Mondeo, też ma bardzo duzo miejsca na tylnej kanapie ale raczej do Superba mu daleko

Napisano

>

> Jakie autka będą główna konkurencją dla super-a?

A8 7**L TX4(london taxi)

bo chyba nic innego

grinser006.gif

Napisano

Alternatywnie możesz przymierzyć się do jakiegoś S-Max lub Sharana.

mar00ha

Napisano

> A8 7**L TX4(london taxi)

> bo chyba nic innego

A6 się nie łapie?

Napisano

> Podpowiedzcie jakie porównywalne samochody do skody Superb wyposażenie Platinium 2,0 170KM DSG.

Citroen C5 wink.gif

Napisano

> Podpowiedzcie jakie porównywalne samochody do skody Superb wyposażenie Platinium 2,0 170KM DSG.

> -Auto musi posiadać jak najwięcej miejsca na tylnej kanapie

chodzi Ci o miejsce na nogi, czy ze maja sie zmiescic trzy dorosle osoby na szerokosc?

Bo jak to pierwsze, to Superb w tej cenie jest bezkonkurencyjny, z tym drugim juz gorzej

IMVHO nie ma - moze tylko Mondeo, ale ja po przejazdzce wypasionym Superbem, w Titanium X w skorze znalezc sie nie moglem - mi nie pasowalo no.gif

Aha, ja nie bralem pod uwage MPV bo nie lubie. Ale jak nie przeszkadzaja, to jak mar00ha proponowal ok.gif

Napisano
  • Autor

> chodzi Ci o miejsce na nogi, czy ze maja sie zmiescic trzy dorosle osoby na szerokosc?

> Bo jak to pierwsze, to Superb w tej cenie jest bezkonkurencyjny, z tym drugim juz gorzej

Tak właśnie chodzi o miejsce na nogi i dwa foteliki na tylnej kanapie co by dzieciaki miały swobode.

> IMVHO nie ma - moze tylko Mondeo, ale ja po przejazdzce wypasionym Superbem, w Titanium X w skorze

> znalezc sie nie moglem - mi nie pasowalo

> Aha, ja nie bralem pod uwage MPV bo nie lubie. Ale jak nie przeszkadzaja, to jak mar00ha proponowal

Tak ale sharan jest ok. 35tys droższy wiec odpada

Napisano

> Tak właśnie chodzi o miejsce na nogi i dwa foteliki na tylnej kanapie co by dzieciaki miały

> swobode.

> Tak ale sharan jest ok. 35tys droższy wiec odpada

No to Superb jest tutaj ofiarą własnego sukcesu. Nie nadaje się, żeby z tyłu jeździły dzieciaki w fotelikach. Miejsca jest ZA DUŻO i gdy dzieciakowi trzeba wytrzeć smarka, wsadzić smoczek lub podać zabawkę to z przedniego siedzenia go nie dosięgniesz.

sick.gif

Napisano

> Tak właśnie chodzi o miejsce na nogi i dwa foteliki na tylnej kanapie co by dzieciaki miały

> swobode.

286346643-Photo001.jpg

Fotele ustawione pode mnie, czyli 193cm. Corka jak sie uprze i wypnie na foteliku, to da rade kopnac, ale nie ma latwo grinser006.gif

> Tak ale sharan jest ok. 35tys droższy wiec odpada

IMVHO za ta kase (Platinum ZTCP ma lepsze wyposazenie od angielskiego Elegance), fura jak marzenie - ja bym znowu wybral Skodzinke ok.gif

Napisano

> No to Superb jest tutaj ofiarą własnego sukcesu. Nie nadaje się, żeby z tyłu jeździły dzieciaki w

> fotelikach. Miejsca jest ZA DUŻO i gdy dzieciakowi trzeba wytrzeć smarka, wsadzić smoczek lub

> podać zabawkę to z przedniego siedzenia go nie dosięgniesz.

Hahaha, tez o tym ostatnio myslalem. Pamietam jak w Polsce wynajmowalem C1 i im tylne okienka uchylne otwieralem z siedzenia kierowcy, a tu, zeby gila wytrzec musze sie dobrze nagimnastykowac hehe.gif

Napisano

> Hahaha, tez o tym ostatnio myslalem. Pamietam jak w Polsce wynajmowalem C1 i im tylne okienka

> uchylne otwieralem z siedzenia kierowcy, a tu, zeby gila wytrzec musze sie dobrze

> nagimnastykowac

Z tego co widać na zdjęciu wyżej Twoje są już duże. Ale jak masz zaplutego malucha to co chwila trzeba interweniować a to uciążliwe.

Napisano

> -Auto musi posiadać jak najwięcej miejsca na tylnej kanapie

> -być w kombi

> -być w automacie

> -diesel min.150KM

> Cena po możliwych do uzyskania rabatów ok.140 tyś.

nie wiem ile jest w superb dokladnie miejsca z tylu ale w Mazdzie 6 jest tez bardzo duzo

Napisano
  • Autor

> No to Superb jest tutaj ofiarą własnego sukcesu. Nie nadaje się, żeby z tyłu jeździły dzieciaki w

> fotelikach. Miejsca jest ZA DUŻO i gdy dzieciakowi trzeba wytrzeć smarka, wsadzić smoczek lub

> podać zabawkę to z przedniego siedzenia go nie dosięgniesz.

Spoko ten okres już za nami teraz już sami się ogarniają

Napisano
  • Autor

> nie wiem ile jest w superb dokladnie miejsca z tylu ale w Mazdzie 6 jest tez bardzo duzo

ale automat tylko w benzynie frown.gif

Napisano

> nie wiem ile jest w superb dokladnie miejsca z tylu ale w Mazdzie 6 jest tez bardzo duzo

Nie tyle, moge Cie zapewnic - testowalem z dzieciakami co sie dalo - tylko w Superbie bylo wystarczajaco miejsca 270751858-jezyk.gif

Poza tym niedlugo ma sie pojawic nowa Mazda6, wiec IMVHO szkoda kasy no.gif

Napisano

> Z tego co widać na zdjęciu wyżej Twoje są już duże. Ale jak masz zaplutego malucha to co chwila

> trzeba interweniować a to uciążliwe.

Na ten okres mialem vectre zlosnik.gif

Napisano

> Na ten okres mialem vectre

IMO Vectra kombi to jest alternatywa dla Superba. No, może jeszcze Mondeo.

Reszta jest wyraźnie mniejsza. Ewentualnie sprawdzą się duże sedany: Latitude, Optima, Malibu itp. Ale jeśli musi być kombi to z nowych ciężko coś naprawdę dużego wybrać.

Jak mój był mały to Lacetti był w sam raz. Gdybym wtedy jeździł Epicą to o wsadzeniu dziecku smoczka z przedniego siedzenia mógłbym zapomnieć.

Napisano

> ale automat tylko w benzynie

faktycznie wczesniej byly dostepne , teraz tylko czkac na nowy model

Napisano

Za ok 135k masz nowe Mondeo 2.2 TDCI 200hp z automatem w wersji wyposażenia Titanium S.

Nie miałem okazji jechać Superbem, ale w Mondeo ilość miejsca z tyłu bardzo mi odpowiada - 3 osoby jadą z tyłu i nie narzekają.

Sąsiad ma Vectrę C i ta wypada w porównaniu blado.

Napisano

> Nie tyle, moge Cie zapewnic - testowalem z dzieciakami co sie dalo - tylko w Superbie bylo

> wystarczajaco miejsca

Mam pytanie odnośnie Superba - czy przy dwóch fotelikach z bazami (np 9-18 kg) byłoby tam miejsce dla dorosłej osoby na wygodne podróżowanie ?

Pozdrawiam

Napisano

> Mam pytanie odnośnie Superba - czy przy dwóch fotelikach z bazami (np 9-18 kg) byłoby tam miejsce

> dla dorosłej osoby na wygodne podróżowanie ?

> Pozdrawiam

Na wygodne, raczej nie, i to tez raczej szczupla osoba. Ja tak sie znecam czasem nad zona, ale maks. 2 godziny drogi ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.