Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcia z bramownic ViaToll

Featured Replies

Napisano

Znajoma miała wypadek dwa dni temu, sprawca zwiał. W okolicy jest bramownica ViaToll, która pewnie jak każda inna robi zdjęcia każdemu pojazdowi. Znając czas kiedy wypadek miał miejsce - czy można uzyskać w jakiś sposób zdjęcia z bramownicy? Wiadomo jaki był kolor i marka auta sprawcy - możnaby bardzo szybko wytypować kilka potencjalnie podejrzanych aut. Czy jest to możliwe?

Napisano

siejesz propagande....

takich specjalistycznych bramownic jest 5-10% w stosunku do reszty bramownic....

a jak chciałbyś szczegółowych informacji to zadzwoń do GDDKiA lub operatora Viatoll

Napisano

> Znajoma miała wypadek dwa dni temu, sprawca zwiał. W okolicy jest bramownica ViaToll, która pewnie

> jak każda inna robi zdjęcia każdemu pojazdowi. Znając czas kiedy wypadek miał miejsce - czy

> można uzyskać w jakiś sposób zdjęcia z bramownicy? Czy jest to możliwe?

Zapytać możesz, chociaż sądzę, że dostaniesz odpowiedź identyczną, jak ja, gdy chciałem się zabezpieczyć w podobnej sytuacji nagraniem z kamer ulicznych lokalnej TV: udostępniają nagrania jedynie sądowi lub policji.

Napisano

Jeszcze troche i bramownice będą robić za odcinkowe pomiary prędkosci. Kamery są na każdej.

Krawiec

Napisano

Bramownice ogarnia firma Kapsch. Spróbować zawsze można ale czy coś powiedzą to niewiem.gif

Napisano

> Jeszcze troche i bramownice będą robić za odcinkowe pomiary prędkosci. Kamery są na każdej.

> Krawiec

wtedy pozostanie się tylko wyprowadzić z tego łez padołu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> wtedy pozostanie się tylko wyprowadzić z tego łez padołu

Większość tak mówi, ale jednak zostaje 270751858-jezyk.gif

Poczekaj jeszcze kilka lat - przestanie Ci to przeszkadzać.

Dróg szybkiego ruchu mamy tyle, że czy jedziesz zgodnie z przepisami, czy przekraczasz średnio na całej trasie o te 20-30 km/h, to nie ma to większego znaczenia. I tak na końcu stajesz pod sygnalizacją i tracisz to, co "zyskałeś".

Napisano

> wtedy pozostanie się tylko wyprowadzić z tego łez padołu

nono.gif jak będzie za ostro z mandatami to sie ludzie nauczą wolno jeździć. Wtedy sie zrobi ustawowo taki pomiar nielegalnym żeby znów zaczęli łamac przepisy. Kasa z mandatów musi płynąc a zbyt ostre dociśnięcie śruby może ten strumyczek wysuszyć biglaugh.gif

Napisano

> jak będzie za ostro z mandatami to sie ludzie nauczą wolno jeździć. Wtedy sie zrobi ustawowo

> taki pomiar nielegalnym żeby znów zaczęli łamac przepisy. Kasa z mandatów musi płynąc a zbyt

> ostre dociśnięcie śruby może ten strumyczek wysuszyć

mam gdzieś mandaty - ostatni dostałem laaaata temu, ale nie widzę powodu aby państwo wiedziało gdzie w danym momencie jechałem i kiedy no.gif

Napisano

> Większość tak mówi, ale jednak zostaje

trochę już wyjechało - narazie jest to śmieszne ale jak za dziesiąt lat będziemy chcieli dostać emeryturę może już takie nie być hehe.gif

Napisano

> mam gdzieś mandaty - ostatni dostałem laaaata temu, ale nie widzę powodu aby państwo wiedziało

> gdzie w danym momencie jechałem i kiedy

a masz komórkę? zlosnik.gif

Napisano

> a masz komórkę?

na kartę cool.gif

Napisano

> mam gdzieś mandaty - ostatni dostałem laaaata temu,

w takim razie Twoje szanse rosną biglaugh.gif

>ale nie widzę powodu aby państwo wiedziało

> gdzie w danym momencie jechałem i kiedy

hmm.gif... masz coś do ukrycia ? hahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> w takim razie Twoje szanse rosną

eetam, ja mam sposób na głupie wynalazki - bardzo skuteczny jak na razie biglaugh.gif

> ... masz coś do ukrycia ?

skarby w lesie biglaugh.gif

Napisano

> Jeszcze troche i bramownice będą robić za odcinkowe pomiary prędkosci. Kamery są na każdej.

> Krawiec

Powiem delikatnie: mija się kolega z prawdą...

Napisano

> jak każda inna robi zdjęcia każdemu pojazdowi.

Bramownica kontrolna nie robi zdjęcia każdemu pojazdowi, bramownica skanuje w dużym uproszczeniu gabaryty pojazdu i jeśli "wpada" zdaniem bramownicy pod przekroczenie 3.5 T / DMC, a bramownica nie uzyskała połączenia z urządzeniem pokładowym OBU, lub uzyskała informację, iż na koncie do którego przyporządkowane jest urządzenie nie ma środków, dopiero wtedy robi zdjęcie. Czyli - robi zdjęcia tym, co teoretycznie nie wnoszą opłaty, nie każdemu pojazdowi.

Napisano

> na kartę

I myślisz, że jesteś anonimowy i nikt nic nie może sprawdzić? smirk.gif

Napisano

> I myślisz, że jesteś anonimowy i nikt nic nie może sprawdzić?

Coraz częściej montuje się na zachodzie (u nas już niebawem ) pomiary średniej prędkości, układy identyfikacji numerów rejestracyjnych, do tego sieć komórkowa - już teraz służy do identyfikowania korków drogowych oraz średnich prędkości w nawigacjach - Targeo

Nie ma sie co łudzić wszystko co kupujemy, co czytamy i przeglądamy w necie, do kogo dzwonimy, o czym rozmawiamy, gdzie przebywamy, oraz nasz stan zdrowia i kto wie co jeszcze jest w formie elektronicznej i każdego z nas można zaszufladkować...

Napisano

> Coraz częściej montuje się na zachodzie (u nas już niebawem ) pomiary średniej prędkości, układy

> identyfikacji numerów rejestracyjnych, do tego sieć komórkowa - już teraz służy do

> identyfikowania korków drogowych oraz średnich prędkości w nawigacjach - Targeo

> Nie ma sie co łudzić wszystko co kupujemy, co czytamy i przeglądamy w necie, do kogo dzwonimy, o

> czym rozmawiamy, gdzie przebywamy, oraz nasz stan zdrowia i kto wie co jeszcze jest w formie

> elektronicznej i każdego z nas można zaszufladkować...

dysponując odpowiednią wiedzą i oprogramowaniem...nie każdego zlosnik.gifcfaniaczek.gif

Napisano

> dysponując odpowiednią wiedzą i oprogramowaniem...nie każdego

Tak tylko tobie się wydaje...

Już teraz mówi się w Szwecji aby wycofać pieniądze z obiegu i zastąpić w 100% elektroniczną płatnością....

Jeśli pojedziesz na BP zatankować i kupisz opony 19" do swojego auta to już wiem gdzie ciebie zaszufladkować... jesli kupisz Chińskie opony a zatankujesz na Auchanie to już w inna szufladkę ... oprogramowanie to za mało... uwolnisz się od telefonu i internetu... i nic więcej

Napisano

> Tak tylko tobie się wydaje...

też tak myślałem jeszcze parę miesięcy temu...

> Już teraz mówi się w Szwecji aby wycofać pieniądze z obiegu i zastąpić w 100% elektroniczną

> płatnością....

na wyeliminowanie gotówki też się znajdzie sposób...w zasadzie już jeden jest...

> Jeśli pojedziesz na BP zatankować i kupisz opony 19" do swojego auta to już wiem gdzie ciebie

> zaszufladkować... jesli kupisz Chińskie opony a zatankujesz na Auchanie to już w inna

> szufladkę ...

będą wiedzieli tylko tyle ile ja bedę chciał im "powiedzieć" o sobie...fakt, że trzeba być "czujnym" ale da się...

oprogramowanie to za mało... uwolnisz się od telefonu i internetu... i nic

> więcej

pisałem, że oprócz programów potrzebna jest też wiedza...