Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alusy do AF

Featured Replies

Napisano

Panowie,

tak na szybko czy podejdą takie aluski do asterki F kombi

286432392-alu.JPG

dane ich to: ET49, szerokość felgi 6cali, średnica otworu 56mm, rozstaw śrub 4x100.

Jak noe będą leżały w porównaniu do moich obecnych stalówek GM 14cali, tzn. czy jakieś dystanse czy coś będzie potrzebne czy nie będą wychodziały za błotnik bo nie wiem jakie ET mają stalówki. A oponki jakie chciałbym założyć to np. 195/55 R15 - czy nic nie będzie obcierało?Z przodu przy skręcie jak i z tyłu po dociążeniu kiedy np. koło schowa się w nadkole pare cm?

post-116584-14352517905228_thumb.jpg

Napisano

> Panowie,

> tak na szybko czy podejdą takie aluski do asterki F kombi

Wizualnie tak zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wizualnie tak

A technicznie?

ET49, szerokość felgi 6cali, średnica otworu 56mm, rozstaw śrub 4x100

P.S. mi też się podobają uzbroj_zlo.gif

Napisano

> A technicznie?

> ET49, szerokość felgi 6cali, średnica otworu 56mm, rozstaw śrub 4x100

> P.S. mi też się podobają

ET, szerokość i rozstaw pasują, nie wiem jak otwór, ale to zdaje się z Astry są. Jaka średnica - 15"?

Edit: doczytałem, 15 ok.gif

Napisano

Wizualnie miałem identyczne, parametrami chyba też, pogoniłem za 5 stów razem z łysymi oponami takimi jak piszesz. Autko prezentowało się nieźle a sprzedałem bo do auta za 2 koła nie warto mi było za 50% wartosci astry nowych opon kupować wink.gif

Napisano
  • Autor

> Wizualnie miałem identyczne, parametrami chyba też, pogoniłem za 5 stów razem z łysymi oponami

> takimi jak piszesz. Autko prezentowało się nieźle a sprzedałem bo do auta za 2 koła nie warto

> mi było za 50% wartosci astry nowych opon kupować

Trza było barć używki smile.gif

Napisano
  • Autor

> Wizualnie miałem identyczne, parametrami chyba też, pogoniłem za 5 stów razem z łysymi oponami

> takimi jak piszesz. Autko prezentowało się nieźle a sprzedałem bo do auta za 2 koła nie warto

A na jakich jeździsz teraz felgach (stal czy alu) i jaki rozmiar - bo ciaciałbym żebyś wydał opinię nt. rzekomo gorszego komfortu na alu względem stali

Napisano

> tak na szybko czy podejdą takie aluski do asterki F kombi

podejdą bez problemów, nie potrzeba żadnych dystansów i specjalnych śrub

Napisano
  • Autor

> podejdą bez problemów, nie potrzeba żadnych dystansów i specjalnych śrub

A to w stalówce jest taka sama średnica tego otworu centrującego jak w tych z posta wyżej? I śruby ze stalówek by pasowały? Bo kiedyś oglądałem specjalnie śruby od jakichś tam alusów u szwagra w wulkanizacji i się jednak różniły.

A jak z zaproponowanymi przez mnie oponkami - będą obcierać czy nie?

Napisano

> A to w stalówce jest taka sama średnica tego otworu centrującego jak w tych z posta wyżej? I śruby ze stalówek by pasowały?

Jeśli stalówki i alumy są orginalne GM to nie trzeba żadnych specjalnych śrub.

Napisano

> Trza było barć używki

żona woli na stalowych jezdzic a od dłuższego czasu to juz tylko jej auto

Napisano

> A na jakich jeździsz teraz felgach (stal czy alu) i jaki rozmiar - bo ciaciałbym żebyś wydał opinię

> nt. rzekomo gorszego komfortu na alu względem stali

Jezdzi na standardowych, stalowych 14-kach na zimowych oponach

Na super rownej drodze i dobrym zawieszeniem z szerokimi, niskoprofilowymi alusami problemu nie ma

Na kiepskiej drodze ktora zona jezdzi do pracy, w sporych koleinach na trasie w ktorych czesto stoi woda, na dziurawym parkingu gdzie parkuje itd to zdecydowanie standardowe kola sa o wiele bardziej komfortowe

Mnie generalnie wyglad auta nie interesuje, moze byc z zewnatrz brudne, poocierane, lekko wgniecione itd. Ma sie nie psuc i malo palic - TYLE smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie generalnie wyglad auta nie interesuje, moze byc z zewnatrz brudne, poocierane, lekko

> wgniecione itd. Ma sie nie psuc i malo palic - TYLE

Diabeł, nie właściciel hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Ja to robię tylko dla wyglądu, no przecież nie po to żeby specjalnie musieć uważać na dziury, krawężniki czy kupować droższe opony

W planach mam coś jeszcze- to wtedy to już chyba zostanę JEDYNAKIEM wśród naszej społeczności zlosnik2.gif

P.S. zapomniałem, oczywiście nabyłem ów komplet (450zł)

Napisano

> Diabeł, nie właściciel

> Ja to robię tylko dla wyglądu, no przecież nie po to żeby specjalnie musieć uważać na dziury,

> krawężniki czy kupować droższe opony

> W planach mam coś jeszcze- to wtedy to już chyba zostanę JEDYNAKIEM wśród naszej społeczności

Jakiś tjuning się planuje? Wiem ideia.gif blacharkę jej naprawisz zlosnik.gif

> P.S. zapomniałem, oczywiście nabyłem ów komplet (450zł)

ok.gif

Napisano

Wtrącę tak OT....idąc tym tropem - nie opłaca się tankować do pełna auta za 2000zł, bo tankując 3x do pełna też masz 50% wartości wink.gif

pozdrawiam

Napisano

> Wtrącę tak OT....idąc tym tropem - nie opłaca się tankować do pełna auta za 2000zł, bo tankując 3x

> do pełna też masz 50% wartości

> pozdrawiam

Wytłumaczę tak abyś zrozumiał. Gdyby bak do pełna za 2 koła starczał mi na powiedzmy 5 lat to obawiając się całkiem realnie, że auto mi tyle nie pojeździ tankował bym oczywiście maks za 4 stówki wink.gif

PS. Tankuje zawsze do pełna screwy.gif

Napisano

> Wtrącę tak OT....idąc tym tropem - nie opłaca się tankować do pełna auta za 2000zł, bo tankując 3x

> do pełna też masz 50% wartości

> pozdrawiam

No nie... To bak masz chyba od "RUDEGO-102"... 350 l...? hmmm.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.