Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mamy na sali osobe zajmujac sie wulkanizacja opon

Featured Replies

Napisano

Mam male pytanie o uszkodzenie opony wink.gif

foto

opopr.jpg

opona na smietnik??

Napisano

> opona na smietnik??

Nie zajmuję się wulkanizacją opon, ale w tym przypadku olać i jeździć ok.gif. Osoby zajmujące się wulkanizacją mogą próbować wcisnąć dwie nowe opony old.gif.

Napisano

Również bym olał, nie jest to jakaś mega wada wink.gif

Napisano
  • Autor

Tez tak mysle bo nie jest to mega wyrwanie, ale kolega panikuje ze mu opona wystrzeli, a to sa roczne zimowki.

Napisano
  • Autor

> Jak dla mnie opona jest ok.

Dla mnie rowniez,ale chcialem zapytac i potwierdzic moja racje, ze opona jest dobra i mozna smialo jezdzic ok.gif

A wiem ze ludzie potrafia na gorszych jezdzic.

Napisano

> Dla mnie rowniez,ale chcialem zapytac i potwierdzic moja racje, ze opona jest dobra i mozna smialo

> jezdzic

> A wiem ze ludzie potrafia na gorszych jezdzic.

To niech Kolega uściśli, czy problem polega tylko na braku wyrywka gumy z wierzchu opony? Czy są głębsze uszkodzenie? Jak doszło do tego uszkodzenia, bo tylko wtedy możemy dyskutować o ewentualnych uszkodzeniach głębiej.

Napisano

> Tez tak mysle bo nie jest to mega wyrwanie, ale kolega panikuje ze mu opona wystrzeli, a to sa

> roczne zimowki.

kolega moze wymienic na nowe a po te ja przysle kuriera i zabiore do utylizacji devil.gif

Napisano

> Nie zajmuję się wulkanizacją opon, ale w tym przypadku olać i jeździć . Osoby zajmujące się

> wulkanizacją mogą próbować wcisnąć dwie nowe opony .

Chyba ty.

Do autora wątku: olać, jeździć.

Napisano

U mnie kiedyś takie nadszczypanie wulkanizator zakleił jakimś szuwaksem na gorąco, co by dalej się nie rozłaziło i syf nie właził. Chyba, że się tam coś wbiło ?

Napisano

po tym jednym foto nie można stwierdzić czy na śmietnik. Jak wewnątrz wygląda opona, jak doszło do tego uszkodzenia? Nieraz zakładałem ludziom gorsze opony, ale tylko na ich odpowiedzialność. Jak chcesz to jeździj, ale pilnuj czy nie uszkadza się dalej oraz czy nie robi się bąbel.

Napisano

> Mam male pytanie o uszkodzenie opony

> foto

> opona na smietnik??

Obserwować zmiany.

Miałem podobny przypadek 3 lata temu. Wyrwa była w miejscu literki "L" na oponie ze zdjęcia. Wyglądało jakby w bok gumy wtopiony był walec średnicy papierosa i długości 3cm.

Opona poszła na reklamacje i została wymieniona na nową z moją dopłatą 20 PLN za zużycie eksploatacyjne. Przejechałem na niej wtedy 500km od nowości.