Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dostosowanie osłony kierownicy do tempomatu

Featured Replies

Napisano

Kupiłem oryginalną manetkę tempomatu i teraz pozostaje coś zrobić z osłoną pod kierownicą. Czy dziurę trzeba wykroić idealnie zgodną z obrysem manetki, czy może jednak manetka nachodzi na dziurę i ją przykrywa?

Napisano

Oryginalna fiatowska manetka trochę zakrywa dziurę, zresztą jak masz tą manetkę to doskonale widać. To co wyrąbiesz widoczne jest tylko trochę na łączeniu osłon między tempomatem a dźwignią kierunkowskazów.

Tak na marginesie - czy powinno dać się założyć osłonę pod kierownicą po uprzednim przykręceniu manetki? Ja nie potrafiłem tego dokonać, musiałem najpierw zaczepić osłonę na wajchę regulacji kierownicy, a później dopiero przykręcić śrubką manetkę. Tak ma być czy to ja jestem fajtłapa tudzież za mało wyciąłem osłony? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Oryginalna fiatowska manetka trochę zakrywa dziurę, zresztą jak masz tą manetkę to doskonale widać.

> To co wyrąbiesz widoczne jest tylko trochę na łączeniu osłon między tempomatem a dźwignią

> kierunkowskazów.

Mam manetkę, ale mam problem z określeniem, czy ona cała wchodzi w osłonę i trzeba wyrąbać sporo (cały obrys manetki), czy ona jednak do osłony przylega i do wyrąbania jest tylko pasek na 1 cm szeroki i na ok 4 cm wysoki (w takiej sytuacji nie pasowałoby mi Twoje określenie, że "trochę" zakrywa, bo powinna zakryć na sporej powierzchni)? Jak na złość nigdzie na allegro nie mogę znaleźć osłony pod tempomat żeby sobie obejrzeć.

> Tak na marginesie - czy powinno dać się założyć osłonę pod kierownicą po uprzednim przykręceniu

> manetki? Ja nie potrafiłem tego dokonać, musiałem najpierw zaczepić osłonę na wajchę regulacji

> kierownicy, a później dopiero przykręcić śrubką manetkę. Tak ma być czy to ja jestem fajtłapa

> tudzież za mało wyciąłem osłony?

Też jestem ciekawy, jako, że ta zabawa dopiero przede mną.

Napisano

Jeśli masz oryginalną manetkę ze Stilo to mam na zbyciu nową, dedykowaną osłonę.

Jeśli masz manetkę z "łopatkami" od AR to dedykowana osłona nie pasuje i trzeba rzeźbić zwykłą osłonę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Mam manetkę, ale mam problem z określeniem, czy ona cała wchodzi w osłonę i trzeba wyrąbać sporo

> (cały obrys manetki), czy ona jednak do osłony przylega i do wyrąbania jest tylko pasek na 1

> cm szeroki i na ok 4 cm wysoki

Opcja nr 2 - przylega do osłony i wyciąć trzeba raczej mniej niż więcej ok.gif

A to czy zakryje "trochę" czy więcej to zależy ile tej osłony wyrzeźbisz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Opcja nr 2 - przylega do osłony i wyciąć trzeba raczej mniej niż więcej

To dobra wiadomość zlosnik.gif

Bas jakby mi coś miało nie pójść to rozważę zakup osłony.

Napisano

Jak chcesz to wal PW. Doładnie ci pomierzę i odrysuje oryginalna dziurę

Napisano

> Jak chcesz to wal PW. Doładnie ci pomierzę i odrysuje oryginalna dziurę

Możesz pomierzyć i napisać wymiary tutaj, bo mi też pasowałoby w końcu założyć tą dolną obudowę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie, czy kontrolka tempomatu świeci się tylko w momencie, gdy tempomat działa, czy jedynie pokazuje czy przełącznik jest on/off?

Napisano

> Jeszcze jedno pytanie, czy kontrolka tempomatu świeci się tylko w momencie, gdy tempomat działa,

> czy jedynie pokazuje czy przełącznik jest on/off?

on/off

Napisano

> Jeszcze jedno pytanie, czy kontrolka tempomatu świeci się tylko w momencie, gdy tempomat działa,

> czy jedynie pokazuje czy przełącznik jest on/off?

i trzeba ją włączyć w fes taka jak i czujnik zmierzchu. O dziwo, automatycznie wycieraczki działają bez aktywacji

Napisano
  • Autor

> i trzeba ją włączyć w fes taka jak i czujnik zmierzchu. O dziwo, automatycznie wycieraczki działają

> bez aktywacji

Wiem, ale skoro ta lampka to jedynie przekazanie informacji o on/off to jakoś mi się nie chce, sam wiem jak mam przełącznik ustawiony.