Napisano 1 Grudnia 201213 lat LEDy SMD właśnie sobie na allegro zamówiłem i polecą w ringi... Tak dla testów Szczerze- podoba mi się białe światło w ringach i chcę spróbować. Poza tym dwa tygodnie temu przepaliła mi się postojówka. Włożyłem zwykłą żarówkę i świeci jaśniej niż oryginał. Oryginalne widziałem na allegro- 70zł / szt (jedna aukcja z taką ceną była). Ale zobaczę jak to będzie z tym wynalazkiem wyglądać, najwyżej będę dalej kombinował Wrzucę foty jak dojadą
Napisano 2 Grudnia 201213 lat > LEDy SMD właśnie sobie na allegro zamówiłem i polecą w ringi... > Tak dla testów > Szczerze- podoba mi się białe światło w ringach i chcę spróbować. Poza tym dwa tygodnie temu > przepaliła mi się postojówka. Włożyłem zwykłą żarówkę i świeci jaśniej niż oryginał. > Oryginalne widziałem na allegro- 70zł / szt (jedna aukcja z taką ceną była). Ale zobaczę jak > to będzie z tym wynalazkiem wyglądać, najwyżej będę dalej kombinował > Wrzucę foty jak dojadą Też będe miał ledy i tez będe robił wioche
Napisano 2 Grudnia 201213 lat > LEDy SMD właśnie sobie na allegro zamówiłem i polecą w ringi... > Tak dla testów > Szczerze- podoba mi się białe światło w ringach i chcę spróbować. Poza tym dwa tygodnie temu > przepaliła mi się postojówka. Włożyłem zwykłą żarówkę i świeci jaśniej niż oryginał. > Oryginalne widziałem na allegro- 70zł / szt (jedna aukcja z taką ceną była). Ale zobaczę jak > to będzie z tym wynalazkiem wyglądać, najwyżej będę dalej kombinował > Wrzucę foty jak dojadą wrzuc fote jak wygladaja zamontowane
Napisano 2 Grudnia 201213 lat Nie wiem czy kolega zdaje sobie sprawę, ale w ringi wklada sie zarowki po kilka złotych - wystarczy scyzoryk
Napisano 2 Grudnia 201213 lat Autor > Nie wiem czy kolega zdaje sobie sprawę, ale w ringi wklada sie zarowki po kilka złotych - wystarczy > scyzoryk Wiem, tak mam i strasznie słabo świeci
Napisano 3 Grudnia 201213 lat > Wiem, tak mam i strasznie słabo świeci bo trzeba kupic 10W w serwisie opla(chyba) za 8 pln albo w tesco po 3,80 , a nie 4W na stacji benzynowej
Napisano 3 Grudnia 201213 lat Autor > bo trzeba kupic 10W w serwisie opla(chyba) za 8 pln albo w tesco po 3,80 , a nie 4W na stacji > benzynowej nie wiem nawet jakie, znalazłem w samochodzie
Napisano 3 Grudnia 201213 lat > nie wiem nawet jakie, znalazłem w samochodzie ciezko dostac te 10W, wszedzie od reki dostepne sa tylko 4W w serwisie to wiesz ile wolaja za caly wklad ja osobiscie nie kupowalem, tylko ojciec jak kupowal do siebie to wzial od razu kilka wiecej dla mnie i reki obciac sobie za ten serwis opla nie dam ale w tesco przy gorczewskiej w wawie widzialem na wlasne oczy te 4W ledwo swieca, w nocy cos tam widac ale w dzien praktycznie ringi sa niewidoczne
Napisano 4 Grudnia 201213 lat > nie wiem nawet jakie, znalazłem w samochodzie potrzebna jest żarówka BA9S o mocy 10W co jest rzadkością i żarówki te są drogie, ok 10 PLN, do E90 nowa z oprawką z ASO kosztuja ok 130 PLN Ja kiedyś rozciąłem umiejętnie swoje oprawki i teraz każda wymiana jest kwestią odklejenia taśmy izoalcyjnej i rozsunięcia oprawki, polecam
Napisano 4 Grudnia 201213 lat Autor > potrzebna jest żarówka BA9S o mocy 10W co jest rzadkością i żarówki te są drogie, ok 10 PLN sprawdzę te LEDy i jak będzie lipnie to kupie, dzięki za link > do > E90 nowa z oprawką z ASO kosztuja ok 130 PLN to samo do E39 (2 tygodnie temu były na allegro oryginalne za 70zł/szt) > Ja kiedyś rozciąłem umiejętnie swoje oprawki i > teraz każda wymiana jest kwestią odklejenia taśmy izoalcyjnej i rozsunięcia oprawki, polecam ile razy mam mówić, że mam tak samo? przynajmniej w jednej lampie, na drugą nawet nie patrzyłem
Napisano 4 Grudnia 201213 lat > Wiem, tak mam i strasznie słabo świeci A wie kolega o tym ze moc swiecenia reguluje sie wsunieciem i wysunieciem zaroweczki (ogniskową) ?
Napisano 4 Grudnia 201213 lat Autor > A wie kolega o tym ze moc swiecenia reguluje sie wsunieciem i wysunieciem zaroweczki (ogniskową) ? no właśnie kojarzę coś i nawet o to tu pytałem, ale chyba było zero konkretów co dokładniej się wsuwa / wysuwa?
Napisano 4 Grudnia 201213 lat > potrzebna jest żarówka BA9S o mocy 10W co jest rzadkością i żarówki te są drogie, ok 10 PLN, do > E90 nowa z oprawką z ASO kosztuja ok 130 PLN Ja kiedyś rozciąłem umiejętnie swoje oprawki i > teraz każda wymiana jest kwestią odklejenia taśmy izoalcyjnej i rozsunięcia oprawki, polecam ja mam dwa kompety ori i nie ori dostalem z autem
Napisano 4 Grudnia 201213 lat Autor > wrzuc fote jak wygladaja zamontowane Tadam A więc... przesyłeczka przyszła w momencie małej... biesiady , ale nie omieszkałem po wszystkim zjeść do samochodu Zdjęcia nie są "sensowne", bo już trochę I nie mogłem nigdzie pojechać, tylko cykać na parkingu Takie oto pudełeczko Z takim czymś w środku Które to zastąpiło takie coś I w samochodzie. Uprzedzam! Bawiłem się czasem naświetlania, ale barwa światła skopana, jakoś nie pomyślałem, żeby ustawić Postojówki: Dzienne Mijania Wstępnie jestem zadowolony, jak będę miał więcej czasu, żeby pobawić się aparatem to wrzucę lepsze foty
Napisano 5 Grudnia 201213 lat >Uprzedzam! Bawiłem się czasem naświetlania, ale barwa światła skopana, jakoś nie > pomyślałem, żeby ustawić bez znaczenia wiocha
Napisano 5 Grudnia 201213 lat Autor > nie bylo bialych?? One są białe, mówiłem, że aparat kłamie Dwie foty z dzisiaj, bo zimmmnooo
Napisano 5 Grudnia 201213 lat > One są białe, mówiłem, że aparat kłamie > Dwie foty z dzisiaj, bo zimmmnooo daja rade
Napisano 5 Grudnia 201213 lat > One są białe, mówiłem, że aparat kłamie > Dwie foty z dzisiaj, bo zimmmnooo Kupa! Nie ma porównania ze standardem! Poza tym, co to za "dzienne" z ringami? U mnie DLR świecą się bez ringów...
Napisano 6 Grudnia 201213 lat > One są białe, mówiłem, że aparat kłamie > Dwie foty z dzisiaj, bo zimmmnooo juszzzz lepiej
Napisano 6 Grudnia 201213 lat Autor > Poza tym, co to za "dzienne" z ringami? > U mnie DLR świecą się bez ringów... mój błąd, to były postojówki na włączonym zapłonie, wtedy palą się i dzienne i ringi
Napisano 10 Grudnia 201213 lat > mój błąd, to były postojówki na włączonym zapłonie, wtedy palą się i dzienne i ringi Z tą kupą przesadziłem lekko. Po korekcie barwy wydaje się być OK. Wiele taki wynalazek kosztuje?
Napisano 10 Grudnia 201213 lat Autor > Z tą kupą przesadziłem lekko. Po korekcie barwy wydaje się być OK. spox, nie żywię urazy > Wiele taki wynalazek kosztuje? allegro od 100ki w górę, ja bez porównywania kliknąłem chyba w najtańsze (ekspresowa dostawa pocztą )
Napisano 10 Grudnia 201213 lat > Żółte jedyne słuszne teraz mam mocne biale wnet wpadajace w lekki niebieski... takie z autem kupilem i nie wiem czy chce dalej takie miec
Napisano 10 Grudnia 201213 lat Autor > teraz mam mocne biale wnet wpadajace w lekki niebieski... takie z autem kupilem i nie wiem czy chce > dalej takie miec poka jak to wygląda
Napisano 10 Grudnia 201213 lat > poka jak to wygląda taki czy ten zolty ktorego jeszcze nie mam i sie zastanawiam czy nie zrobic ?? :D
Napisano 10 Grudnia 201213 lat Autor > taki czy ten zolty ktorego jeszcze nie mam i sie zastanawiam czy nie zrobic ?? :D ja bym zostawił tak jak masz pinkny pysk
Napisano 10 Grudnia 201213 lat > ja bym zostawił tak jak masz > pinkny pysk zobacze jak z czasem bedzie na pierwszy plan idzie kolektor i te klapki OUT juz mam zaslepki
Napisano 12 Grudnia 201213 lat Ty masz coś z tymi żółtymi Pamiętam, że przy poprzedniej Buni, też miałeś taki projekt Trzeba przyznać, że zacnie to wygląda
Napisano 13 Grudnia 201213 lat > Ty masz coś z tymi żółtymi Pamiętam, że przy poprzedniej Buni, też miałeś taki projekt Trzeba > przyznać, że zacnie to wygląda no i juz mialem praktycznie caly material na dokonanie tjuningu ale w ciagu praktycznie tygodnia wpadlem na swietny pomysl ze sprzedaje e46 i biore sie za e90 w 2xturbo jak sie trafi w dobrej kwocie ladnie wyposazone Dzis jak bede mial chwile to moze bede walczyc z przeciwgielnymi , zrobie sobie zolte i potem bede myslal co dalej ze soba zrobic a w planie mam: wywalic klapki kolektora - zaslepki juz mam nowe uszczelki wyczyscic kolektor i zawor EGR oraz rury do IC i Tss.. zmienic wiekszosc wezy podcisnieniowych zmienic wszystkie swiece zarowe Po sprzedazy e46 szukac jakis 19cali ew. kupic takie jak mam teraz ale w nienagannym stanie lub proste i nie spawane... Jak bedzie 19cali to moze kiedys jakies lekkie sprezyny lub kokret gleba - ale nie wiem dobrze mi sie lata teraz na wyskosci... Z czasem jak sie uda: To zmiana IC , caly wydech , program na pelno szmocy ale to bardzo odlegle mozliwe ze nidy nie bedzie zrobione taki plan chwilowo mam