Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda MX-5

Featured Replies

Napisano

Pytam o to auto, bo mi chodzi po głowie, ale nie chcę pytac na forum MX-5, bo mogą nie byc do końca obiektywni. Warto do drobnych przejażdżek? Ma to ktoś? Ile pali 1.8 140 km? Jak sa koszty utrzymania tego cacka i jak z awaryjnością?

Napisano
  • Autor

> Jak pytasz o spalanie, to nie kupuj.

No na krótkie przejażdżki przypuszczalnie byłoby mnie stać:)

Napisano

> Jak pytasz o spalanie, to nie kupuj.

Daj spokój, to nie hamerykański czołg, w którym konieczność zwiększenia zasięgu do 400km wymusiła montaż baku o poj.100L. wink.gif

Napisano

> Pytam o to auto, bo mi chodzi po głowie, ale nie chcę pytac na forum MX-5, bo mogą nie byc do końca

> obiektywni. Warto do drobnych przejażdżek? Ma to ktoś? Ile pali 1.8 140 km?

To już zależy od twojej prawej nogi i głownie od niej.

Jak sa koszty

> utrzymania tego cacka i jak z awaryjnością?

Jeśli kupisz zdrowy egzemplarz to problemów z awaryjnością nie ma.

Napisano

> Pytam o to auto, bo mi chodzi po głowie, ale nie chcę pytac na forum MX-5, bo mogą nie byc do końca

> obiektywni. Warto do drobnych przejażdżek? Ma to ktoś? Ile pali 1.8 140 km? Jak sa koszty

> utrzymania tego cacka i jak z awaryjnością?

Dobrze się prowadzi, moc jet ok, ale trzeba to kręcić. Na pewno nie kupuj wersji 1,6 bo to nie jedzie.

Auto przyjemne i bezawaryjne ponoć (kolega z fabryki jeździ). Czuć, że jest lekkie. ok.gif

Tylko jest jeden mały problem... Ja mam 182cm i za kierownicą już się czułem lekko ściśnięty więc się przymierz zanim kupisz

Napisano

Jeździłem parę razy 1.6 - faktycznie nie jedzie

Poza silnikiem to bardzo fajne auto dobrze sie prowadzi jest lekkie i może dać dużo fanu . Szukaj ogłoszeń z dodatkowym hard topem

Napisano

Nie mam porównania z 1.8, jeździłem raz 2.0 160 KM.

To odpychało się całkiem całkiem, oczekiwania miałem mniejsze wink.gif

Idź do salonu i sobie przymierz autko zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mam porównania z 1.8, jeździłem raz 2.0 160 KM.

> To odpychało się całkiem całkiem, oczekiwania miałem mniejsze

> Idź do salonu i sobie przymierz autko

ta od razu do salonu, przeciez ja nie mówiłem o nowej zabawce za 100000 zł... chodzi mi o używkę, jest pod wawą firma roadstery.pl i tam mają duży wybór różnych różności. Zna ktoś tę firę? Kupował tam? poleca? odradza?

Napisano

mam mx-5 99 1.6. auto do ścigania sie nie nadaje:) ale bokami lata:) spalanie na poziomie od 8 wzwyż w mieście.

chętnie sprzedam bo mam 911 do łykendowych przejażdżek smile.gif

Napisano

> ta od razu do salonu, przeciez ja nie mówiłem o nowej zabawce za 100000 zł... chodzi mi o używkę,

> jest pod wawą firma roadstery.pl i tam mają duży wybór różnych różności. Zna ktoś tę firę?

> Kupował tam? poleca? odradza?

Na forum mazdy MX-5 wszyscy polecają. Podobno znają się na swojej robocie, bubli nie sprzedają i mają same naprawdę fajne sztuki. Kwestia tylko tego, że ceny mają trochę wyższe niż normalnie, tylko jak się nie znasz, to wiesz, że kupisz dobrze.

Napisano

> Na forum mazdy MX-5 wszyscy polecają. Podobno znają się na swojej robocie, bubli nie sprzedają i

> mają same naprawdę fajne sztuki. Kwestia tylko tego, że ceny mają trochę wyższe niż normalnie,

> tylko jak się nie znasz, to wiesz, że kupisz dobrze.

zawsze można kupić ze zgniłymi progami i tylnymi nadkolami...

aaaha ja mam 186cm i naprawdę bez kłopotu znajduję sobie pozycję za kierą.

najwięcej za jednym zamachem zrobiłem 1500km... tragedii nie ma.

Napisano

Miałem krótko MX5 NA 1.8 97 rok-prowadzi sie zaje...ście można tym powariować ale ja mimo 180 CM czułem sie jak w puszce na sardynki......i chyba mi to troche przeszkadzało...jak Ci nie przeszkadza to kupuj-auto bezawaryjne. Jedyne co leci to progi i tylne nadkola.

Napisano

> ta od razu do salonu, przeciez ja nie mówiłem o nowej zabawce za 100000 zł... chodzi mi o używkę,

> jest pod wawą firma roadstery.pl i tam mają duży wybór różnych różności. Zna ktoś tę firę?

> Kupował tam? poleca? odradza?

Ja jeździłem na jeździe testowej w salonie i nie kupiłem od razu, to do niczego nie zobowiązuje. Możesz usiąść, przejechać się i poczuć samochód... Po prostu!