Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H - kołyskowa regulacja fotela - w jakich wersjach?

Featured Replies

Napisano

Dobry,

Ponieważ przymierzam się do przesiadki na Astrę H szukam wersji z "kołyskową" regulacją siedzenia kierowcy. W salonie w nowej Astrze Classic już tego nie uświadczyłem i wg sprzedawcy nie można nawet tego domówić - w jakich wersjach przed Classiciem taka opcja występowała? Z góry dzięki!

Napisano

Chodzi Ci o fotel, który regulowany jest w 6 kierunkach? Jeśli tak to to było opcją w każdej wersji wyposażenia i kosztowało 750zł, z podłokietnikiem 1100zł.

Napisano

> Chodzi Ci o fotel, który regulowany jest w 6 kierunkach? Jeśli tak to to było opcją w każdej wersji

> wyposażenia i kosztowało 750zł, z podłokietnikiem 1100zł.

mam fabryczny podłokietnik, ale "kołyski" to nie mam. No chyba że czegoś nie wiem... confused.gif

Napisano

> mam fabryczny podłokietnik, ale "kołyski" to nie mam. No chyba że czegoś nie wiem...

Trzeba by było zobaczyć co z VINu wychodzi, kod AH4 jeśli występuje to jest to fotel z 6-kierunkową regulacją. Chociaż ja pierwsze słyszę żeby to w AH było. Regulacja odcinka lędźwiowego to owszem.

Z drugiej strony to by się zgadzało. Regulacja góra/dół fotela, przód/tył oparcie, głębiej/płycej odcinek lędźwiowy.

Napisano

> Z drugiej strony to by się zgadzało. Regulacja góra/dół fotela, przód/tył oparcie, głębiej/płycej

> odcinek lędźwiowy.

O tak to jest. Teraz się zgodzę.

Napisano
  • Autor

> Trzeba by było zobaczyć co z VINu wychodzi, kod AH4 jeśli występuje to jest to fotel z 6-kierunkową

> regulacją. Chociaż ja pierwsze słyszę żeby to w AH było. Regulacja odcinka lędźwiowego to

> owszem.

> Z drugiej strony to by się zgadzało. Regulacja góra/dół fotela, przód/tył oparcie, głębiej/płycej

> odcinek lędźwiowy.

No to z tą regulacją odcinka lędźwiowego plus kołyska to już będzie 8 kierunków .. patrz strona 55, pytanie więc czy jeśli w tej 6-płaszczyznowej regulacji występowała regulacja lędźwi to gdzie występowała kołyska?

Napisano

> No to z tą regulacją odcinka lędźwiowego plus kołyska to już będzie 8 kierunków .. patrz strona

> 55, pytanie więc czy jeśli w tej 6-płaszczyznowej regulacji występowała regulacja lędźwi to

> gdzie występowała kołyska?

W Cosmo jest, w Endżoju nie ma. Występuje też z pakietem "Sport" (inna kierownica, pseudokubełki, czasem nakladki na pedały).

Napisano

Ja kupiłem wersję essentia i mam siedzenia regulowane w 8 kierunkach. Po rozkodowaniu VIN jest kod AH4 i faktycznie mam kołyskę. Czyli przód/tył, góra/dół, płycej/głębiej, no i kołyska. Aha fotele kubełkowe.

Napisano

> Kołyskę miałem w Elegance

dokładnie, mam Elegance - kołyska i podłokietnik jest

Napisano

Ten podłokietnik moim zdaniem bardziej przeszkadza niż pomaga. Przy zmianie biegów zawsze walnę w niego łokciem.

Napisano

> Dobry,

> Ponieważ przymierzam się do przesiadki na Astrę H szukam wersji z "kołyskową" regulacją siedzenia

> kierowcy. W salonie w nowej Astrze Classic już tego nie uświadczyłem i wg sprzedawcy nie można

> nawet tego domówić - w jakich wersjach przed Classiciem taka opcja występowała? Z góry dzięki!

Ja mam wersje Njoy z pakietem Plus i właśnie w tym pakiecie Plus była ta kołyska fotela

Napisano

Ja mam Cosmo z pseudokubełkami i mam. ok.gif

Napisano

> Ja mam Cosmo z pseudokubełkami i mam.

i ja też. Ale ZTCW to w serii z wyjątkiem OPC tego nie było . Tylko pakiety jak Enjoy Plus czy Cosmo Plus. Albo domówienie bez pakietu do Enjoy , Cosmo czy Sport. W Essentii nie wystepowały. Dane z polskiego rynku. W przypadku importu to HGW jak to jest, bo były różne inne wersje jak np: Edition itp...

Napisano

> w Essentii nie

> wystepowały. Dane z polskiego rynku. W przypadku importu to HGW jak to jest, bo były różne

> inne wersje jak np: Edition itp...

Ja mam wersję Essentia i mam takie fotele, jak już wcześniej pisałem. Auto kupione w salonie w Polsce, jestem drugim właścicielem. Zapewne poprzedni posiadacz domówił takie fotele.

Napisano

To może zależeć od rocznika. Możesz mieć auto flotowe a dla dużych flot robi sie specjalną specyfikację która nie jest dostępna w salonach. Mam katalog z 2009 roku i do Essenti nie można było w tym roczniku zamawiać foteli 6-drożnych. Może z VIN by coś wyszło. Właściciel mógł też sam założyć takie fotele.

Napisano

> Może z VIN by coś wyszło.

Właśnie z VIN wychodzi że ma takie fotele.

Napisano

> Właśnie z VIN wychodzi że ma takie fotele.

W takim razie zależy to pewnie też od rocznika. W katalogu 2009 essentia ma tylko fotel 4 drożny.