Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki interfacfce do bmw

Featured Replies

Napisano

> chce kupic jakis dobry interface.

> wiekszosc co widze na allegro jest na obd2 a ja mam w autach te okragle polaczenie.

> jakiego mam szukac najlepiej ?

> http://moto.allegro.pl/interfejs-kabel-diagnostyka-bmw-inpa-dis-cd-pl-i2891555253.html

> takie cos + przejsciowka okragla ?

Osobiście mam i polecam ten interfejs. Działam nim w e46 z okrągłym złączem w inpie, disie, ncsie i podejrzewam, że sss też będzie działać. Nie wiem ile prawdy w tym ale na jakimś forum spotkałem się z opinią, że te interfejsy z usb działają niestabilnie ze starszymi modelami typu e36.

Napisano

> chce kupic jakis dobry interface.

> wiekszosc co widze na allegro jest na obd2 a ja mam w autach te okragle polaczenie.

> jakiego mam szukac najlepiej ?

> http://moto.allegro.pl/interfejs-kabel-diagnostyka-bmw-inpa-dis-cd-pl-i2891555253.html

> takie cos + przejsciowka okragla ?

Jaki rocznik modeli, które chcesz diagnozować?

Napisano

> e36 -96r i e38 -95r

To niestety może być problem z usb. Do 96r na usb nic nie idzie, trzeba interfejs ads (około 250 zł) lub euroscan i soft pod czysty dos. Ja swoją 95r euroscanem robię.

Napisano

> lub euroscan i soft pod czysty dos. Ja swoją 95r euroscanem robię.

To mnie zainteresowalo, jaki to soft ? myslalem ze euroskan ma tylko softy pod win - mam tez ten fejs i w moich oczak jest bezuzyteczny. Poleci kolega cos ?

Co do bmw, to niestety do starszych modeli musi byc ADS. Do tego INPA lub GT1. Nie wiem jak z PA SOFTem, chyba dziala

Napisano

> To mnie zainteresowalo, jaki to soft ? myslalem ze euroskan ma tylko softy pod win - mam tez ten

> fejs i w moich oczak jest bezuzyteczny. Poleci kolega cos ?

> Co do bmw, to niestety do starszych modeli musi byc ADS. Do tego INPA lub GT1. Nie wiem jak z PA

> SOFTem, chyba dziala

Tak oczywiście, wszyscy piszą, że stare to tylko ads i inpa. A nie prawda. Miałem na stanie euroscan, który kupiłem 5 lat temu do Fiata na wtyk obd1 trzy pinowy. Działał po dosem na programie Visa 1.83, ale warunek, komputer musi mieć dwa porty com. Spróbowałem wpiąć go do e36, z tym że rozpiska pinów euroscan każe podpiąć jedną linię pod pin 17. Ja takiego pinu nie mam w złączu i podpiąłem pod pin 20 (teoretycznie od airbag). Zadziałał bez problemu. Mogę sprawdzać i kasować błędy silnika, wykonywać adaptację krokowca i jakiś tam przekaźników, podglądać bieżące nastawy, czasy wtrysków, lambdę, przepływkę, zapłon itp, czyli tak zwana "live data".

Napisano

> programie Visa 1.83, ale warunek, komputer musi mieć dwa porty com.

AAA to teraz sobie przypomnialem - faktycznie tak było grinser006.gif przymierzam sie teraz do kupna czegos pod d-can i sss. Czy cos kolega moze polecic ?

Napisano

> AAA to teraz sobie przypomnialem - faktycznie tak było przymierzam sie teraz do kupna czegos pod

> d-can i sss. Czy cos kolega moze polecic ?

Niestety mam za małą wiedzę w temacie. Temat z euroscanem zgłębiłem dla celów prywatnych.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Panowie posiadam taki interface jak pokazał Grybski tylko teraz nie wiem jakie i skąd pobrać oprogramowanie.

Co polecacie INPA czy lepiej coś innego??

Samochód to e39 97r a komp ma windowsa7

Napisano
klik Nie robię gościowi reklamy ale szukałem w wielu miejscach i nie zawsze działało tak jakbym chciał a od niego wszystko co zamieścił działa na pewno pod win7 ok.gif
Napisano

> klik Nie robię gościowi reklamy ale szukałem w wielu miejscach i nie zawsze działało tak jakbym

> chciał a od niego wszystko co zamieścił działa na pewno pod win7

Teraz jestem w job ale jak tylko wrócę do domu to zobaczę co to jest, no i pochwale się po pierwszej próbie podpięcia. Może w końcu uda mi się zaprogramować DRL.

Napisano

> Teraz jestem w job ale jak tylko wrócę do domu to zobaczę co to jest, no i pochwale się po

> pierwszej próbie podpięcia.

daj znać czy coś tam udało Ci się pogrzebać to też zanabędę zlosnik.gif

> Może w końcu uda mi się zaprogramować DRL.

polecam zlosnik.gif

Napisano

> daj znać czy coś tam udało Ci się pogrzebać to też zanabędę

> polecam

Z tego co czytałem to sporo rzeczy można sobie zaprogramować tylko jak do tej pory miałem problem jeśli chodzi i połączenie auta w windowsem 7 sick.gif

Napisano

> Z tego co czytałem to sporo rzeczy można sobie zaprogramować

no właśnie... jakie? zlosnik.gif

mi nic innego nie przychodzi do głowy.. automatyczne zamykanie drzwi po ruszeniu, otwieranie z pilota tylko drzwi kierowcy po jednym naciśnięciu, DRL.... co jeszcze?

Napisano

> no właśnie... jakie?

> mi nic innego nie przychodzi do głowy.. automatyczne zamykanie drzwi po ruszeniu, otwieranie z

> pilota tylko drzwi kierowcy po jednym naciśnięciu, DRL.... co jeszcze?

Tryb pracy tylnej wycieraczki w Touringu, kierunkowskazów, Follow-Me-Home, oświetlenie wnetrza po wyłączniu silnika i długość włączenia, funkcja szukania auta, można długo wymieniać...

Tu co nie co...

Napisano

> Tryb pracy tylnej wycieraczki w Touringu

opowiadaj co można zmienić, ja mam chyba sprysk + 3 machnięcia

> kierunkowskazów

opowiadaj koniecznie

> Follow-Me-Home

mam standardowe po machnięciu długimi, można ustawić 'zawsze po zamknięciu'?

> oświetlenie wnetrza po

> wyłączniu silnika i długość włączenia

hmm, wydaje mi się, że mam (kurde, albo nie mam? do sprawdzenia) zlosnik.gif czas mi nie robi zlosnik.gif

> funkcja szukania auta

jakiś alarm / światła po naciśnięciu pilota? rozwiń zlosnik.gif

> można długo wymieniać...

nie powstrzymuj się zlosnik.gif

Napisano

> opowiadaj co można zmienić, ja mam chyba sprysk + 3 machnięcia

Możesz ustawić automatyczne uruchamianie wycieraczki po wrzuceniu biegu wstecznego przy włączonych wycieraczkach z przodu. Wybrać czy wycieraczka ma pracować non stop czy z interwałem.

> opowiadaj koniecznie

Po krótkim naciśnięciu dźwigni kierunkowskazów mogą mrygnąć raz lub trzy razy, do wyboru.

> mam standardowe po machnięciu długimi, można ustawić 'zawsze po zamknięciu'?

Ustawia się funkcję i czas świecenia.

> hmm, wydaje mi się, że mam (kurde, albo nie mam? do sprawdzenia) czas mi nie robi

Pewnie masz, ale można wyregulować czas świecenia.

> jakiś alarm / światła po naciśnięciu pilota? rozwiń

Naciskasz przycisk na pilocie i przy zamkniętym samochodzie zapala się oświetlenie wnętrza, światła postojowe lub kierunkowskazy - do wyboru.

> nie powstrzymuj się

Otwieranie/zamykanie okien/szyberdachu z pilota, przy wersji wyposazonej w podrzewane dysze spryskiwaczy i zamki w drzwiach po pociągnięciu za klamkę zaczynają się podgrzewać itp.

Link do krótkiej listy.

Napisano

> Możesz ustawić automatyczne uruchamianie wycieraczki po wrzuceniu biegu wstecznego przy włączonych

> wycieraczkach z przodu. Wybrać czy wycieraczka ma pracować non stop czy z interwałem.

chcę i automatyczne włączenie i interwauuuu zlosnik.gif

> Po krótkim naciśnięciu dźwigni kierunkowskazów mogą mrygnąć raz lub trzy razy, do wyboru.

chcę zlosnik.gif

> Naciskasz przycisk na pilocie i przy zamkniętym samochodzie zapala się oświetlenie wnętrza, światła

> postojowe lub kierunkowskazy - do wyboru.

ZTCP środek mi się zapala

> Link do krótkiej listy.

tylko pytanie podstawowe- czy to na pewno w E39 wszystko? Wydaje mi się, że większość nie... Nawet w/w mryganie kierunkowskazów (x2, x3) jest dla mnie podejrzane... dlatego, że swego czasu czytałem różne fora i nikt o tym w E39 nie pisał, co wydaje się dziwne w sumie hmm.gif

Ustawiałeś coś z tych rzeczy u siebie?

Napisano

> chcę i automatyczne włączenie i interwauuuu

> chcę

> ZTCP środek mi się zapala

> tylko pytanie podstawowe- czy to na pewno w E39 wszystko? Wydaje mi się, że większość nie... Nawet

> w/w mryganie kierunkowskazów (x2, x3) jest dla mnie podejrzane... dlatego, że swego czasu

> czytałem różne fora i nikt o tym w E39 nie pisał, co wydaje się dziwne w sumie

> Ustawiałeś coś z tych rzeczy u siebie?

W mojej e39:

Przeprogramowane Webasto

DLR

Interwał wycieraczki

Folow-Me-Home

Oświetlenie wnetrza przy poszukiwaniu auta

Kierunki migają raz (jak miałem ustawione X3 to ciężko się "dziekowało" kierunkowskazami)

Próbowałem ustawić składanie lusterek wraz z zamknięciem samochodu niestety bezskutecznie.

Dodatkowe funkcje komputera w e39 nie są mi potrzebne, za to w e34 uruchamiam je bezpośrednio z panelu.

Napisano

Podepne sie pod temat smile.gif

Mam INPA i mam przewod do tego ktory dzialal fajnie z e46 jedynie co bylo dziwnego to w momencie podgladania np pracy wtryskiwaczy auto zaczynalo dziwnie sie zachowywac , silnik gozej pracowal.. ale po wyjsciu z tej opcji wszystko inne dzialalo..

Teram nie moge np wejsc do e90 silnika i zrobic sprawdzenia , testy itp... ale reszta dziala bez problemu...

kiedys bylem ogladc e90 330d i polaczylem sie z silnikiem dopiero za 4-6 razem..

Czy myslicie ze mam kabel jakis tandetny czy moze INPA sie sypie ??

Napisano

> klik Nie robię gościowi reklamy ale szukałem w wielu miejscach i nie zawsze działało tak jakbym

> chciał a od niego wszystko co zamieścił działa na pewno pod win7

Znasz jakiś inny sposób na pobranie INPY oraz DISA od tego gościa bo za cholerę nie mogę pobrać tego z durnego chomika

Napisano

Ja ciągnąłem od niego wykupiłem jakiś tam transfer za parę zł. Ściągałem różne wersje z rapidów itp., ale te od niego działają bez problemu i trudno będzie znaleźć konkurencyjnie działającego gotowca. Możesz pobrać ew. stąd inpę do tego jakiegoś vmware, zainstalować czystego win xp, a pod nim już instalować tą inpe. Możesz również spróbować zainstalować samą inpę pod 7, jedni piszą, że działa mnie osobiście się nie udało.

Napisano

> Znasz jakiś inny sposób na pobranie INPY oraz DISA od tego gościa bo za cholerę nie mogę pobrać

> tego z durnego chomika

ciągne dla siebie, mogę Ci później wystawić gdzie indziej smile.gif

Napisano

> Kierunki migają raz (jak miałem ustawione X3 to ciężko się "dziekowało" kierunkowskazami)

w e39 hmm.gif bardzo mi tego brakuje, ale myslalem ze w tym modelu nie jest to dostepne

> Próbowałem ustawić składanie lusterek wraz z zamknięciem samochodu niestety bezskutecznie.

a masz fotele z pamiecia, bo tylko z ich modulem da sie to zaprogramowac ok.gif

pozdr.

Napisano

> googlaj, bo mi się nie chce

jesli mam zciagnieta zawartosc swojeg modulu swiatel to zaraz sprawdze czy jest tam taki parametr ok.gif

EDIT

no i sick.gif nie ma, a juz sie napalilem hehe.gif

pozdr.

Napisano

> jesli mam zciagnieta zawartosc swojeg modulu swiatel to zaraz sprawdze czy jest tam taki parametr

No chyba w ncs wlasnie chodzi o to zeby go dopisac grinser006.gif

Napisano

> No chyba w ncs wlasnie chodzi o to zeby go dopisac

tak latwo to nie jest zlosnik.gif dopisac nie mozna, mozna jedynie zmienic juz istniejacy parametr, np. z nieaktywnego na aktywny (badz odwrotnie), lub predkosc przy ktorej zarygluja sie drzwi czy ile sekund maja swiecic "follow me home" ok.gif jesli jakas funkcja nie istnieje w danym sterowniku to nic nie zrobisz, czasami nawet jak istnieje to i tak nie dziala spineyes.gif

pozdr.

Napisano

> ciągne dla siebie, mogę Ci później wystawić gdzie indziej

Oki czekam w takim razie na informacje smile.gif