Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie pasów bezpieczeństwa?

Featured Replies

Napisano

Co polecacie do czyszczenia pasów? Pasy są w kolorze czerwonym i mają ogólne zabrudzenia z 20 lat użytkowania. Są wymontowane, więc można je podejść z myjką ciśnieniową, itp. Jakieś porady.

Napisano

> Co polecacie do czyszczenia pasów? Pasy są w kolorze czerwonym i mają ogólne zabrudzenia z 20 lat

> użytkowania. Są wymontowane, więc można je podejść z myjką ciśnieniową, itp. Jakieś porady.

jakieś APC w małym stężeniu lub szare mydło i ciepła woda- pierzesz SAMĄ TAŚMĘ PASA BEZPIECZEŃSTWA no i żadną myjką- jak się dostanie woda do mechanizmu to będą kłopoty

Napisano

> Co polecacie do czyszczenia pasów? Pasy są w kolorze czerwonym i mają ogólne zabrudzenia z 20 lat

> użytkowania. Są wymontowane, więc można je podejść z myjką ciśnieniową, itp. Jakieś porady.

ja prałem ręcznie w płynie do prania - dwa prania , kilka płukań, wytarcie ręcznikiem i suszenie

wyszły jak nowe - mięciutkie i czyste

a były tak sztywne od przepocenia że zwijacz nie dawał rady

Napisano

> ja prałem ręcznie w płynie do prania - dwa prania , kilka płukań, wytarcie ręcznikiem i suszenie

> wyszły jak nowe - mięciutkie i czyste

> a były tak sztywne od przepocenia że zwijacz nie dawał rady

Ja z kolei podczas sprzątania samochodu psikam pasy Vanishem aplikowanym z butelki po płynie do mycia szyb. Ale spróbuje tej metody smile.gif

Napisano

> ja prałem ręcznie w płynie do prania - dwa prania , kilka płukań, wytarcie ręcznikiem i suszenie

> wyszły jak nowe - mięciutkie i czyste

> a były tak sztywne od przepocenia że zwijacz nie dawał rady

Ale musiałeś wyjmować. Nie da rady na aucie?

Napisano

Najpierw ludwikiem na bogato z wodą, usuwa smary itp. Po dwukrotnym płukaniu ciepłą wodą vanish w dobrej proporcji zostawiam na rozciągnietych pasach na 30 minut.

Potem dwukrotne płukanie i suszymy. Po dokładnym wysuszeniu dopiero zwijamy

Napisano

> Ale musiałeś wyjmować. Nie da rady na aucie?

Da się! Wyciągnij na maxa, Załóż jakiś klips, żeby sie nie zwinęły. Można spróbować jakąś aktywną pianą w sprayu, ewentualnie ciepła woda z niewielką ilością Ludwika i miękka szczoteczka do paznokci. Nie zwijaj do puki nie wyschną. bedzie git! ok.gif

Napisano

Ja używałem jakiegoś spraya do mycia dywanów i szorowałem szczotką. Bardzo ładnie wyczyściło smile.gif

Napisano

> Ale musiałeś wyjmować. Nie da rady na aucie?

odkręciłem tylko dolne mocowanie - do zwijacza nie chciało mi się dokopywać - spokojnie po zablokowaniu zwijacza wyprałem pas w miseczce i wysuszyłem , potem przykręciłem wolny koniec i zwijacz zapindala jak dziki ok.gif

Napisano

> Ja używałem jakiegoś spraya do mycia dywanów i szorowałem szczotką. Bardzo ładnie wyczyściło

kiedyś szczotkowaniem zmechaciłem pasy - teraz staram się prać je bez szczotki - dużo wody i płynu i dużo płukania

Napisano

> jakieś APC w małym stężeniu lub szare mydło i ciepła woda- pierzesz SAMĄ TAŚMĘ PASA BEZPIECZEŃSTWA

> no i żadną myjką- jak się dostanie woda do mechanizmu to będą kłopoty

Zgadzam się całkowicie - do małych zabrudzeń szare mydło, do większych małe stężenie APC.

Mocnej chemii do pasów trochę bałbym się użyć

Napisano

> kiedyś szczotkowaniem zmechaciłem pasy - teraz staram się prać je bez szczotki - dużo wody i płynu

> i dużo płukania

Dla tego pisałem o miękkiej szczoteczce, żeby dokładnie wprowadzić środek między włókna, a nie żeby brud zdzierać. Może być taka z włosia naturalnego. ok.gif