Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Weitec pekł

Featured Replies

Napisano

Witam

Zdarzyło wam sie kiedys że pękła wam sprężyna z przodu tak sama z siebie?

Mam spręzyny weiteca i dzis stwierdziłem że niestety jedna sprezyna z przodu pekła nie wiem czy stało sie to wcześniej podczas jazdy ale ujawniłem to dzis w garazu.

Jestem wk.... ze masakra bo niby firmowy towar a jednak

Nie mam teraz kasy zeby kupowac cały komplet a jeździc tak to troche strach.

Moiże komus też kiedys pekła jedna i wala mu sie druga cała to chetnie odkupie

Napisano

> Witam

> Zdarzyło wam sie kiedys że pękła wam sprężyna z przodu tak sama z siebie?

> Mam spręzyny weiteca i dzis stwierdziłem że niestety jedna sprezyna z przodu pekła nie wiem czy

> stało sie to wcześniej podczas jazdy ale ujawniłem to dzis w garazu.

> Jestem wk.... ze masakra bo niby firmowy towar a jednak

> Nie mam teraz kasy zeby kupowac cały komplet a jeździc tak to troche strach.

> Moiże komus też kiedys pekła jedna i wala mu sie druga cała to chetnie odkupie

zaraz Ci znajdę grinser006.gif

Napisano

Ostatnio na tablicy koleś sprzedawał zawias i dorzucił do tego jednego springa -40 weiteca. Z tym że zawias ktoś kupił ze śląska, wieczorem bd miał numer do tego gościa to Ci wyśle i się dogadasz, bo wątpie żeby była mu potrzebna. smile.gif

Napisano

> Witam

> Mam spręzyny weiteca i dzis stwierdziłem że niestety jedna sprezyna z przodu pekła nie wiem czy

> stało sie to wcześniej podczas jazdy ale ujawniłem to dzis w garazu.

> Nie mam teraz kasy zeby kupowac cały komplet a jeździc tak to troche strach.

> Moiże komus też kiedys pekła jedna i wala mu sie druga cała to chetnie odkupie

ile nalotu?

Napisano

Skrzynecką sprawdź, myślę że rozwiązałem problem grinser006.gif

Napisano

> Skrzynecką sprawdź, myślę że rozwiązałem problem

w jaki sposób? może byś się tak podzielił? bo jak narazie nabiłeś trzy posty na technicznym, nie wnoszące nic do sprawy ani nie będące odpowiedzią na pytanie zadane. Powinieneś dostać na 3 dni bana za to, następnym razem polecisz na tydzień.

Napisano
  • Autor

> ile nalotu?

Nalotu jakies 200 tys

Napisano
  • Autor

Chciałbym troszke obronic PIONASA . Może nabił niepotrzebnie 3 posty a wystarczył 1 ale znalazł dla mnie 1 spreżyne taka jak mi pekła wiec nie krzycz za mocno na niego ok.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> i dziwisz sie, ze pekla?

Dziwie sie ze pekła podczas normalnej jazdy nie wpadłem w dziure itp a firma chyba nie jest najgorsza

No coż ważne że kupiłem juz druga mam nadzieje ze troche pojeżdżę bo narazie krucho z kasa na nówki

Napisano

> Chciałbym troszke obronic PIONASA . Może nabił niepotrzebnie 3 posty a wystarczył 1 ale znalazł dla

> mnie 1 spreżyne taka jak mi pekła wiec nie krzycz za mocno na niego

od tego jest instytucja wiadomości prywatnych, a nie zasmiecanie forum technicznego waytogo.gif

Napisano

> i dziwisz sie, ze pekla?

nie powinna nawet przy 500 kkm...

Napisano

> nie powinna nawet przy 500 kkm...

a co ktos daje dozywotnia gwarancje na spring? zamiast pytac o nalot lepiej zapytaj ile miala lat i jak ja zezarla ruda, czasami trzeba spojrzec na springi zobaczyc w jakim sa stanie ,nic nie jest wieczne jak wam sie wydaje

Napisano

Podepne się pod temat, mam sprężyny na których pojawił sie nalot rudej. Wyczyściłem je i wyglądają dobrze, pytanie czy zakładać czy jednak odpuścić i kupić nowe? Przebieg około 60 tys.

Napisano

toć jasne, przeciez to nie jest plastik czy alu ... Niestety stal ma taka tendencję że rdzewieje, ne popadajmy w paranoje kochani.

Napisano

> Podepne się pod temat, mam sprężyny na których pojawił sie nalot rudej. Wyczyściłem je i wyglądają

> dobrze, pytanie czy zakładać czy jednak odpuścić i kupić nowe? Przebieg około 60 tys.

jak wyczyściłeś to pryśnij podkładem antykorozyjnym, potem jakim kolorowym szprajem i możesz śmigać dalej wink.gif

Napisano

ja swoje dalem do piaskowania+ malowanie proszkowe i wygladaja jak nowe

Napisano

> ja swoje dalem do piaskowania+ malowanie proszkowe i wygladaja jak nowe

można i tak smile.gif co nie zmienia faktu, żę jeszcze pośmigają smile.gif

Napisano
  • Autor

> a co ktos daje dozywotnia gwarancje na spring? zamiast pytac o nalot lepiej zapytaj ile miala lat i

> jak ja zezarla ruda, czasami trzeba spojrzec na springi zobaczyc w jakim sa stanie ,nic nie

> jest wieczne jak wam sie wydaje

Jesli chodzi o wiek to miała około 7-8 lat a rdzy nie było praktycznie wcale wiec napewno nie przerdzewiała poprostu chyba zmeczenie materiału grinser006.gif

Napisano

w ubiegłym roku pękły mi obie tylne sprężyny, też weitec. przebieg też koło 200tys, i ponad 10 lat.

zauważyłem dopiero przy wymianie opon, żadnych wyczuwalnych objawów nie było yikes.gif

zwoje były przegnite na wylot. każda sprężyna pękła w 2 miejscach od dołu

Napisano

> Mam spręzyny weiteca i dzis stwierdziłem że niestety jedna sprezyna z przodu pekła nie wiem czy stało sie to wcześniej podczas jazdy ale ujawniłem to dzis w garazu.

Normalna kolej rzeczy - spring sie zużył i nie dał rady. Na pocieszenie powiem że w stilo nawet seryjne sprężyny potrafią pęknąć......śa nawet specjalne koszyczki żeby sprężyna nie wypadła jak pęknie a nie zauważysz (akcja naprawcza fiata tez byla)