Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kosiarka spalinowa

Featured Replies

Napisano

> założenie takie, że im taniej tym lepiej

zaloz, ze silnik ma byc brigsa lub tecumseha, metalowa obudowa, a reszta to malo istotne dodatki.

Napisano

> zaloz, ze silnik ma byc brigsa lub tecumseha, metalowa obudowa, a reszta to malo istotne dodatki.

Zamiast Tecuma stanowczo wolał bym silnik Hondy

Napisano

> zaloz, ze silnik ma byc brigsa lub tecumseha, metalowa obudowa, a reszta to malo istotne dodatki.

Wczoraj swoja chińszczyznę z briggsem odpaliłem od pierwszego razu na benzynie z zeszłego roku ok.gif

Wcześniej zmieniłem olej i wyczyściłem filtr smile.gif

Napisano

> Zamiast Tecuma stanowczo wolał bym silnik Hondy

tecumsehy sa tez dobre, a honda bedzie drozsza w serwisie.

Napisano

A może poleci ktoś coś z obudową z tworzywa lub alu? Silnik B&S bez napędu, 4,5KM? Ewentualnie może istnieje jakieś rozwiązanie nie gnijące? Mam kosiarkę chyba dobrze ponad 10lat, silnik OK ale obudowa już zupełnie się rozpadła. frown.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Jak widać słońce za oknami, trawa się zieleni a moja kosiarka dogorywa...

> rozglądam sie za kolejną..

> Działka do koszenia to ok 8 arów, bez drzewek, prosta i równa

> Przeglądając allegro "wpadło w oko" mi takie coś? KLIK NAC 5w1 KOSIARKA W460VHY NAPĘDEM 5,75KM

> Będzie git? czy odpuścić i szukać czegoś innego? Opinie mile widziane

Trochę odświeżę temat - co sądzicie o kosiarkach Performance Power/MacAlister dystrybuowanych przez castoramę? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to chińczyk, cenowo nawet trochę tańszy od NAC'a. Sprzedawca w casto twierdzi, że wszystko dostępne od ręki, ale jak to wygląda w praktyce, jak z serwisem? Zależy mi na opcji mielenia trawy, silnik BS, napęd. Wiem że markowa za 2-3 razy tyle będzie pewnie lepsza, ale na razie wolałbym nie wydawać aż takich pieniędzy. Kwestia więc czy lepszy NAC chwalący się całą siecią serwisów, czy castorama będąca dużym dystrybutorem, czy jednak coś innego (AL-KO?). NAC'a mam kosę spalinową od dwóch lub trzech lat i na razie jest ok.

Napisano

> nie fajke a cewke zaplonowa ktora jest razem z fajka, bo wymiana samej fajki nic nie da bo to tylko

> kawalek drutu

Wywaliłem fajkę w kosmos, świeca podpięta bezpośrednio do końcówki i gumka na niej.

Działa. ok.gif

Napisano

> na litosc bska nie kupuj chnola, ja pacujac w serwisie czekalem na czesci do kosiarek klientow

> bezposrednio od importera 2-3 tygodnie i nie zawsze przychodzilo to co zamowilem. idz co

> liroja i szukaj kosiarek koncernu GGP sa to kosiarki szweckiej STIGI tyle ze pod innymi

> markami i tansze (podstawowy model kosztuje 600zl a odpowiednik ze stigi 1000), naprawde

> solidne sprzety i dostep do serwisu i czesci bezproblemowy a i jakosc wykonania i plasticzkow

> jest calkiem przyzwoita (plastiki w chinolach pekaja jak by byly ze szkla). Dodatkowo stiga

> zapewnia czesci do swoich modeli conajmniej na 10lat. Aha a jak dobrze poszukasz to znajdziesz

> na silniku hondy, chociaz ja specjalnie nie polecam bo maja latwo zapychajace sie gazniki, ale

> za to honda odplaca sie idealnie rowna praca silnika i w porownaniu do briksa sa 2db cichsze a

> to duzo

pod jakimi markami występuje to GGP? bo allegro milczy na temat takich kosiarek. Znalazłem taki model STIGi (COMBI 48 S B) - nadaje się to do czegoś? O tanich piłach łańcuchowych i kosach tej firmy słyszałem trochę niepochlebnych opinii, ciekaw jestem jak z kosiarkami. Cena trochę powyżej budżetu, ale może warto.

Napisano

> Jak widać słońce za oknami, trawa się zieleni a moja kosiarka dogorywa...

> rozglądam sie za kolejną..

> Działka do koszenia to ok 8 arów, bez drzewek, prosta i równa

> Przeglądając allegro "wpadło w oko" mi takie coś? KLIK NAC 5w1 KOSIARKA W460VHY NAPĘDEM 5,75KM

> Będzie git? czy odpuścić i szukać czegoś innego? Opinie mile fwidziane

Mam 15 letnia Honde z silnikiem 4,5KM ze szmacianym koszem i bez napedu. Do kpszenia ok 1200m2.

w tamtym roku pierwszy raz sie zepsula = urwala sie linka od staetera poza ty NIC

Raz do roku dostaje nowy olej czyszczenie swiecy noz i do przodu

Kupilismy 2 kata temu szefowi nowa kosiarke NAC z silnik b&s 6.5KM z napedem.

Niewiem czemu ale jest slabsza od mojej hondy (obie 48cm koszenia). Tam gdzie ja ide na 1/2 u miego na max lefwo daje dade. Wirc slbo konie udawane albo naped tyle zjada

Urwa sie jedno kolo, korpus musial tez juz spawac bi pekl....

Napisano

> Honda, mają obudowy z plastiku, niezniszczalne.

Moja jest stalowa i też niezniszczalna.

Napisano

> Jak masz dużo jakiś drzewek, iglaków, i wszystkiego co trzeba ominąć, to lepsza jest elektryczna -

> spalinową "krową" nie wszędzie wjedziesz, i będziesz przezywał. A jak masz powierzchnię której

> nie trzeba omijać to polecam spalinówkę

ja właśnie ze względu na drzewka i inne przeszkody zmieniam na spalinówkę, bo kabel mnie do szału doprowadza