Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Środek do czyszczenia/odtłuszczania

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś mógłby "podrzucić" nazwę środka na bazie eteru(?) czy innego szuwaksu, którego używają mechanicy np. przy wymianie klocków hamulcowych, odtłuszczaniu powierzchni??

Kiedy miałem Reno środek nazywał się "Freins netoyant" czy jakoś tak i był marki ELF. Niestety do ASO Renault (a tylko tam to widziałem) nie mam po drodze.

Napisano

> Czy ktoś mógłby "podrzucić" nazwę środka na bazie eteru(?) czy innego szuwaksu, którego używają

> mechanicy np. przy wymianie klocków hamulcowych, odtłuszczaniu powierzchni??

> Kiedy miałem Reno środek nazywał się "Freins netoyant" czy jakoś tak i był marki ELF. Niestety do

> ASO Renault (a tylko tam to widziałem) nie mam po drodze.

ale to ma być coś konkrertnego czy do czyszczenia hamulców ? na alledrogo są już za kilkanaście zł duże puszki sprayu.

Napisano
  • Autor

> ale to ma być coś konkrertnego czy do czyszczenia hamulców ? na alledrogo są już za kilkanaście zł

> duże puszki sprayu.

Używałem tego środka m.in. do odtłuszczania szyby kiedy wycieraczki zaczynały mazać. Oczywiście do oczyszczania zacisków kiedy jeszcze bawiłem się w samodzielną wymianę klocków. Zależy mi też na tym, żeby oczyścić po zimie rower - umyć łańcuch i zębatki.

Nie zadbałem po sezonie i teraz czeka mnie ostre mycie.

Napisano

W asortymencie firmy Wurth jest takie cuś w sprayu ale za cholerę nie pamietam jak się nazywało.

Zerknij na allegro.

Jeśli chodzi tylko o odtłuszczenie spróbuj zestawu rozpuszczalnik nitro plus szmata.

Napisano
  • Autor

> W asortymencie firmy Wurth jest takie cuś w sprayu ale za cholerę nie pamietam jak się nazywało.

> Zerknij na allegro.

> Jeśli chodzi tylko o odtłuszczenie spróbuj zestawu rozpuszczalnik nitro plus szmata.

Próbowałem dzisiaj ale smar+olej+kurz+błoto+trawa+różne inne ciekawe substancje stworzyły zaschniętą skorupę, na którą zużyłem dzisiaj trzy szmatki, butelkę rozpuszczalnika i ręce których nie mogę domyć do teraz. Efekt nie jest ujmującyzlosnik.gif.

Napisano

Ja używam zmywacza kagera i nie mam uwag.

Napisano
  • Autor

Uzmysłowiłem sobie właśnie (minęło zaćmienie) że to po francusku to mniej więcej to samo co "brake cleaner".

.....i życie stało się prostsze.

To jest znalazłem - dzięki.

Napisano

> W asortymencie firmy Wurth jest takie cuś w sprayu ale za cholerę nie pamietam jak się nazywało.

> Zerknij na ALLEGRO

Napisano

> szukaj wszelkich brake cleaner'ow

Albo po prostu octanu etylu grinser006.gif

Napisano

> Próbowałem dzisiaj ale smar+olej+kurz+błoto+trawa+różne inne ciekawe substancje stworzyły

> zaschniętą skorupę, na którą zużyłem dzisiaj trzy szmatki, butelkę rozpuszczalnika i ręce

> których nie mogę domyć do teraz. Efekt nie jest ujmujący.

ja rower myłem - płynem do usuwania tłuszczu FIST z Biedronki - rewelacja !!!

rozpuszcza wszystko, brud, tłuszcz itd. myję też nim felgi. z zapachu zbliżony jak właśnie płyny do felg.

coś takiego - http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/088000/87981.jpg

Napisano

Brake cleaner firmy K2. 600 ml spray za około 10 zł.

Napisano

> Brake cleaner firmy K2. 600 ml spray za około 10 zł.

Mam to u siebie w sklepie i immo jest to lipa,naprawdę dobrym zmywaczem jest zmywacz TRW czyli PFC105.

srodek-do-czyszczenia-hamulcow-trw-pfc105-500-ml.jpg

Napisano

> Mam to u siebie w sklepie i immo jest to lipa,naprawdę dobrym zmywaczem jest zmywacz TRW czyli

> PFC105.

Wziąłem dla porównania z K2 tego TRW i dla mnie K2 jest lepsze, w sensie tańsze, a wystarcza na tyle samo. Zużywam tego kilkanaście puszek miesięcznie.