Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renowacja emblemat napis

Featured Replies

Napisano

Mój emblemat (napis Panda) na tylnej klapie wygląda okropnie - cały jest w zielonych kropkach.

Znacie jakiś patent na jego renowację? Czy tylko wymiana pozostaje?

Napisano

Przeczyść go pastą lekko ścierną do lakieru. Powinno pomóc.

Napisano

> Mój emblemat (napis Panda) na tylnej klapie wygląda okropnie - cały jest w zielonych kropkach.

> Znacie jakiś patent na jego renowację? Czy tylko wymiana pozostaje?

sonax- pasta do chromu i aluminium. czyni cuda

Napisano

> Mój emblemat (napis Panda) na tylnej klapie wygląda okropnie - cały jest w zielonych kropkach.

kup nowy i po kłopocie koszt ok 15 pln ok.gif

Napisano

> kup nowy i po kłopocie koszt ok 15 pln

No wlasnie to miałem napisac zlosnik.gif Nowy emblemat kosztuje tyle samo co srodki do czyszczenia starego zlosnik.gif

Napisano

Jak jest w zielonych kropkach, to nic z tym nie zrobisz. Wylazła patyna (tlenek miedzi) z nakładanej przed położeniem chromu na plastik. Jedyne słuszne rozwiązania są dwa - nowe emblematy, albo ich brak - czyli wycinasz stare i polerka klapy. Panda jest na tyle rozpoznawalnym samochodem, że każdy jadący z tyłu będzie wiedział z kim ma do czynienia grinser006.gif. Ciesz się, jak logo Fiata jeszcze daje radę, bo z tym też jest problem. Masz już czerwone facepalm%5B1%5D.gif, czy jeszcze niebieskie?

Napisano

Kup nowy. A jak nie chcesz to sprobuj autosolem. Autosol>Wszystko inne.

Napisano

> Jak jest w zielonych kropkach, to nic z tym nie zrobisz. Wylazła patyna (tlenek miedzi) z

> nakładanej przed położeniem chromu na plastik. Jedyne słuszne rozwiązania są dwa - nowe

> emblematy, albo ich brak - czyli wycinasz stare i polerka klapy. Panda jest na tyle

> rozpoznawalnym samochodem, że każdy jadący z tyłu będzie wiedział z kim ma do czynienia .

> Ciesz się, jak logo Fiata jeszcze daje radę, bo z tym też jest problem. Masz już czerwone ,

> czy jeszcze niebieskie?

Masz racje,mam taka ramke pod tablice.Czyszczenie jakimis pastami typu tempo i zabezpieczanie nawet woskiem niewiele daje.Ciagle wylazi i wylazi,wiec albo out albo nowy znaczek cool.gif

Napisano

> Panda jest na tyle

> rozpoznawalnym samochodem, że każdy jadący z tyłu będzie wiedział z kim > ma do czynienia

Kilka lat temu, jeżdżąc jeszcze Seicento, zdjąłem z klapy oznaczenia "FIAT" i "Seicento". Pewnej nocy ktoś mocnym kopniakiem pozbawił mój samochód lusterka. Przyjechało dwóch policjantów i zaczęli spisywać protokół. Obeszli samochód dwa razy dookoła i dopiero później zapytali mnie jakiej marki jest te auto... pad.gifzlosnik.gif

Tak więc czytelne tabliczki z marką i modelem mogą się przydać smile.gif