Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bandaz na kolektor wydechowy

Featured Replies

Napisano

jest zapytanie :

Ktory i ile najlepiej zakupic bandaz do owiniecia kolektora rurowego 4-2-1 o takiego jak ten :

286886559-3211920514_3.jpg

Prosilbym o wskazanie konkretnego na tej stronie smile.gif

Pozdro 20.GIF

post-28025-14352520234745_thumb.jpg

Napisano

Ten z foto już owinięty ;P

10m długości, 50mm szerokości i 2mm grubości. Takim ja owijałem i wyszło na styk jeden raz z zakładką na połowę mniej więcej.

Jakieś foto z kalkulatora. 20130413093654.jpg

I pamiętaj zanim cokolwiek dotkniesz to rękawiczki obowiązkowo bo dwa dni będziesz się szudrał wink.gif

Napisano
  • Autor

ok....czyli np 12 metrow....a ktory ? bo jest czarny i bialy....roznia sie czyms ? i ile opasek ?

Napisano

nie kupuj typowego bandazu tylko cos ala plotno/ koc gasniczy

Owija sie bezproblemowo, nie trzeba rekawiczek i jest mega wytrzymaly

Do znalezienia na allegro

Napisano
  • Autor

> nie kupuj typowego bandazu tylko cos ala plotno/ koc gasniczy

> Owija sie bezproblemowo, nie trzeba rekawiczek i jest mega wytrzymaly

> Do znalezienia na allegro

ale ja nie do turbo....do n/a potrzebuje smile.gif no chyba ze warto...podrzucisz jakiegos linka z alledrogo ?

Napisano

> ale ja nie do turbo....do n/a potrzebuje no chyba ze warto...podrzucisz jakiegos linka z alledrogo

> ?

Sory za oftopa małego, sam miałem zakładać bandaż na kolektor, ale jako że miałem w robocie pon i wt wolniejszy bieg zlosnik.gif to przeczytałem sporo o tym i minusów okazało się więcej w mojej sytuacji nie upalania non stop pod odcinke. Jakbym upalał ostro bądź jakieś zawody wtedy bym owinął ok.gif

Napisano

> Sory za oftopa małego, sam miałem zakładać bandaż na kolektor, ale jako że miałem w robocie pon i

> wt wolniejszy bieg to przeczytałem sporo o tym i minusów okazało się więcej w mojej sytuacji

> nie upalania non stop pod odcinke. Jakbym upalał ostro bądź jakieś zawody wtedy bym owinął

Z ciekawości... o jakich minusach doczytałeś?

Napisano

Urban legens głoszą, że kolektor pęka przy but.gif i na hamownii gość mi kiedyś z 10min badał czy się nie zapali przy pomiarze grinser006.gif

Akurat obie informacje z forum type r UK zlosnik.gif

Napisano

> Urban legens głoszą, że kolektor pęka przy i na hamownii gość mi kiedyś z 10min badał czy się nie

> zapali przy pomiarze

> Akurat obie informacje z forum type r UK

Widocznie trafił im się jakiś klient co owinął to kiepską taśmą.

Stroiłem i mierzyłem wiele aut z owiniętymi kolektorami i nigdy nic się nie zapaliło.

Miałem nawet ostatnio auto, w którym zapłon był przestawiony o 10 st i kolektor zaczynał świecić już przy przegazówkach. Bandaż po 2 godz. testów i ustawiania wykruszył się z kolektora.

Napisano

> http://allegro.pl/listing/listing.php?string=bazaltowa+ta%C5%9Bma

> Kup taką, wytrzymalsza, opaski kup skręcane są mocniejsze, te kulkowe ładnie wyglądają ale nie

> trzymają zbyt mocno.

Niezgadzam się opaski kulkowe dobrze trzymają tylko trzeba je umiejętnie naciągnąć,a naciąga się na mokry bandaż po wyschnięciu puchnie i opaska trzyma jak powinna.

Napisano

> Niezgadzam się opaski kulkowe dobrze trzymają tylko trzeba je umiejętnie naciągnąć,a naciąga się na

> mokry bandaż po wyschnięciu puchnie i opaska trzyma jak powinna.

Robiłem nie raz i uwierz, że nie zawsze dobrze trzymają. Wszystko zależy od kształtu kolektora i miejsca gdzie się zapina. Zawsze owijam kolektory tylko na mokro bo inaczej to można się wściec. Skręcana może nie wygląda i nie daje +5KM ale trzyma o wiele mocniej.

Napisano

> Robiłem nie raz i uwierz, że nie zawsze dobrze trzymają. Wszystko zależy od kształtu kolektora i

> miejsca gdzie się zapina. Zawsze owijam kolektory tylko na mokro bo inaczej to można się

> wściec. Skręcana może nie wygląda i nie daje +5KM ale trzyma o wiele mocniej.

Ja tak zrobiłem i trzyma ale robiłem to tylko u siebie.Jak kręciłeś więcej to czemu nie może skręcana lepsza u mnie skręcane 2 lata wytrzymały, zobaczymy te.

Napisano

Panowie te owijanie na mokro na czym polega bo będę owijał u siebie 4 2 1 i czytam te Wasze posty licząc z coś zrozumiem sam....

Napisano

Moczysz bandaż i owijasz-łatwiej się układa i przede wszyskim nie wściekniesz się grinser006.gif wszysko swędzi-rozkładałeś kiedyś wełnę mineralną na poddaszu /strychu-od czubka głowy po klejnoty zadrapać się idzie grinser006.gif